Gott nytt år!

67034ab3f740e67cdfee67bc8152ae01.png

Gott nytt år! Eftersom M ska jobba imorgon fredag så skålar vi nu! Raketerna firade vi av vid 17-tiden. Olle o Alice ville ha MEEERAAA! Skål då! Och gott nytt!!


Upp och hoppa!

0-7feff91178b43b380c2a55472683fed2.png

Upp och hoppa! Nej, det här går inte... Sov morgon till 8:a! Men nu MÅSTE vi gå upp om vi ska få barnen att sova sina två timmar på lunchen. Kanske blir det en tur till Lek och buslandet idag. Olle har önskat det i några veckor nu...


Årets julkort!

Missade vi att skicka er ett kort?? Hoppas inte det...
Så här ser såg det iallafall ut!


Inte bra...

Lägger ut en komsik halkfilm som Eline tipsat om. Vi har skrattat många gånger åt dom nu... Vilka tokar...


Shoppat!

Vi har shoppat HEEELA dagen. Eller först var det barnen, jag och mormor. Sen åkte jag iväg själv också när M kom hem.

Behövde köpa lite kläder som inte sitter som tält... Ett elände när man tappat i vikt. Allt blir stort o pösigt. Ofrivilligt. Har inte tränat på år o dar. Och då räknas inte dom där få löparturerna som jag gjorde för ett antal veckor sedan. Känns som om det skulle behövas lite motionsträning eller träning av vissa delar av kroppen. Inte så snyggt att bara bli mager på ¨fel¨ ställen. Om ni förstår vad jag menar...

Vräker i mig mat och nattmål. Choklad och onyttigheter. Men vad hjälper det...??
Inte det minsta!

Så trots halvtaskig ekonomi (mist sagt när man får en putsa-om-huset-räkning, en måndad för tidigt och ett banklån som ännu inte betalats ut) men lite shopping på kreditkortet har väll ingen dött av? Jag behöver faktiskt ha några paltor som jag trivs i!

Dessutom passade jag på att i god tid köpa 1års present till kusinens dotter som snart ska fylla år!

Mormor köpte rallybilar och ByggareBOB-memo till Olle. Som ska finns hemma hos dom.

Sen tog vi lunch på hamburgestället. Andra familjer ler sött och tittar så glatt på mina barn när dom med STOOOR aptit sätter i sig burgare och pommar. Olle doppar ett i taget i ketchup och ropar - dipp dopp, efter varje. :)
Varsin liten MAX-burgare klämde dom i sig! Vilka matvrak va??


Kompis I jobbade och hämtade plagg på plagg som jag provade. Slutade med 7 nya toppar! Här en blå stickad myströja! (provade ca 25 plagg, det är SÅÅ praktiskt att känna nån som kan hämta plagg som man gillar!)
Köpte en superfin lila festtopp! Undra när man ska ha den?? Imogon kanske?? Gott nytt på er!

Rädda Siri!

För er som missat! Farligt, farligt! Ikea´s nya stol funkar visst inte SÅ bra...
Alice och Olle satt i Siris stol när vi var där sist! TUR att dom tungviktarna INTE brakade igenom!





Text från Ikea´s hemsida:


2009-12-22

IKEA vill att kunder som har en LEOPARD barnstol slutar använda den omedelbart och lämnar tillbaka barnstolen, som består av barnstolsäte och barnstolsram, till Byten & Återköp på valfritt IKEA varuhus mot full ersättning.

Snäpplåsen som låser fast barnstolsätet vid barnstolsramen kan gå sönder, vilket gör att barnstolsätet kan falla genom ramen. Barn kan skada sig om de faller igenom och lösa snäpplås kan utgöra en kvävningsrisk.

IKEA har fått in elva rapporter om trasiga snäpplås, varav en incident där barnstolsätet med barnet föll genom ramen. Barnet fick blåmärken på benen. Vid ett annat tillfälle hittades ett löst snäpplås i ett barns mun men det plockades bort innan någon kvävningsrisk uppstod.

Inga andra incidenter eller skador har rapporterats.

Vi beklagar eventuella besvär detta orsakar.

För mer information kontakta Byten & Återköp på det lokala IKEA varuhuset.

För mer information kontakta
Ylva Magnusson, pressansvarig IKEA Sverige, 0733-53 12 97, [email protected]

Jiho!

0-6b7b13fb8208c90821bcbc3b41c13450.png

Jiho! Är hos mormor o morfar och åker bob o pulka. Snön vräker ner nu så vi går in i värmen...


Söta!

Olle och Alice pysslar om sin lilla kusin Norah! Ger henne MASSOR med leksaker och klappar på hennes huvud!


Mera leksaker till kusinen!


Norah spanar in Olle!


Norah myser!


Alice vill sjunga med sin kusin!


Sebbe, Norah och Olle.


Klappar försiktigt!

Sover!

0-2e591617ebe404156561f8442a5b8ab2.png

Sover! Barnen sover. Vi dricker kaffe och äter FÖR många överblivna julgodisar... Olle har spanat in pepparkakshuset. Det fick man ju äta upp efter jul! Kanske eftermiddagens projekt?


Mmm!

7c47ebf110110805b8ccfadb38cfda94.png

Mmm! Olle bjuder Alice på några pommar! Är och äter hamburgare. Var och köpte lite kläder på Lager157 o spanade lite på brandbilarna i garaget. Det är spännande saker det!!


Brandchefen...

...tycker att julen är över. Dags att såga ner granen! (Fast här var ju inte paketen öppnade ännu)


Oj, så många paket!

Så var den efterlängtade dagen över. En lyckad sådan! MASSOR med paket, bus och trevligt sällskap. God mat och massor med godis. Glöggen hanns inte med. Inte ostarna heller... Så om nån är sugen på ost, glögg, kex och sällskap, så hojta till!!

Tomten var väldigt trevlig och alla var nyfikna och glada!


Tomten kommer!!!!


Tomten har just gjort entré!


Paket efter paket. Tar dom aldrig slut???


En fyrhjuling!!


Hej då tomten!


Tomten körde en RÖD-buss!


Vink vink!

God Jul!

0-70c335c1db4c4e277f01ff79eae9d628.png

God Jul! Tomten har varit här med en omgång julklappar och mer väntar. Alla barnen sover men vid 15 ska vi kolla på Kalle Anka och öppna ännu mer klappar! Fyrhjulingen är levererad och undanställd för lite lugn eftermiddag. Får åka mer imorgon!! Nu ska kakan ur ugnen. Hörs!


Och vad händer här då?

16ac7b1d1d838f819a88307dfc613b0c.png

Och vad händer här då? Julgodiset är klart. Pysslar lite... Lagar simpuffar!


Men?

77894cbeed508a72bcfcfb045d7af195.png

Men? Vad är det här för julfrid? Spikpistol och foderfix! Ho ho ho!!


Ritar!

16e74aec7eca121b02513fd0d3bc0af9.png

Ritar! -15 och Olle har valt att ha ett linne på sig. Fast vi har ju över 21 grader här inne... Skönt att bergvärmen funkar fint! Kanske inte lika kul när elräkningen kommer...


Skänk pengar till Kenya!

Här kommer ett superklipp för ALLA er (jag t.ex) som INTE fick tummen ur och hjälpte till att skänka lite pengar till P3´s insamling mot malaria!

Jag har en fd svägerska som ska åka till Kenya om några dagar. Då kan hon hjälpa behövande direkt på plats. UTAN mellanhänder eller administrativa avgifter!!! Pengarna DIREKT till den som är i behov av dom. MER än du och jag...

Kommer ett bankgironr imorgon! Och exempel på vad pengarna gick till på senaste resan!
Skänk, skänk, SKÄNK!!!!
Imorgon!

Äh, vad tusan!
Jag klistrar in mailet här så kan DU fixa det på en gång!!!!



Mail från fd svägerskan, som är på väg till Kenya på nyårsdagen:

¨Hej!

Nu har jag ordnat ett särskilt konto för pengar till Voi (alltså ett privatkonto, det är inte plusgironumret som du förstår).
Där kan man alltså sätta in en slant om man vill skicka med ett bidrag.
Glöm inte märka med namn så jag vet vem pengarna kommer ifrån - så återrapporterar jag sedan vad de användes till.

Förra gången använde jag kompisars bidrag till exempelvis madrass, filt och myggnät till barn som sov i lervälling på golvet när det regnade in i hyddan, till mediciner åt en aidssjuk kvinna och hennes hivsmittade son, till medicin åt en astmasjuk tvååring, till matinköp i en by och till "grundplåt" åt en nystartad förskola med nio små barn där de inte ens hade papper och kritor.


Kontonumret (Handelsbanken) är

Kontonummer:
656 924 012

Clearingnr:
6663

Du kan läsa mer om Voi på www.voi-ulricehamn.se
Där ser du också plusgironumret - då går pengarna till samma projekt men du får ju inte veta precis vad pengarna har använts till. ¨

Tjuvstartat lite...

Oj, denna dag har gått i ett...
Det började med att den skånska muraren tittade förbi oanmält strax före åtta. Med det tokigaste ¨tjenare tjenare¨ tillropen på bredaste skånskan kan man ju inte annat än att bli lite full i skratt. Olle tycker han är tokig och suckar på sitt eget lilla vis varje gång muraren berättar nått roligt och sedan lägger av ett asgarv... 

Hack i häl var morfar på plats. Morfar har börjat jobba på sitt tidigare jobb igen men jobbar endast kvällsskift så han umgås mycket med oss på förmiddagarna. Han är ju ändå uppe och skjutsar på mormorn!

Vi åkte ju på shopping idag igen.

Sen for vi hem, morfar åkte sin kos o jag och barnen lagade mat. Sen sov dom gott i sina påsar. Fast Olle hade hunnit ur sin overall medans jag sprang ut och la Alice i sin påse. Bara att åla på den igen... Snabb ibland den lilla rackar´n!

Sen slog jag igång datorn och chattade med en mamma som brukar vara på öppna förskolan. Vi bestämmde att dom skulle åka hit och leka och äta mellis. Och så blev det!

När dom åkte gick det ca 5 minuter så ringde telefonen. Det var kopis E som ville ge bort julklapprna som hon köpte i New York! Det passade ju utmärkt eftersom M ändå skulle jobba typ hela kvällen så är det ju inga fel att ha lite sällskap! Hon och sambo M dök snart upp och så blev det julklappsöppning!
SÅ fina saker!!!!

Olle fick Conversekängor med lite lurv i. Bruna med lite blått på. Han fick även ett brandmansset med brandsläckare, megafon och rock. På rocken finns en ficka där man ska sätta fast sitt kort och skriva sitt namn. Det får vi fixa snarast!

Alice fick mugg med glitter o hjärtan, Minnitröja och den allra mjukaste Levismunkjacka med stickade detaljer!

Börjar bli bortskämda med tant E´s årliga NY-klappar!
*Tack snälla, söta E för alla fina julklappar*







Så vackert!

Idag är det STRÅLANDE solsken och allt gnistrar!

Vi har varit och shoppat. Japp, idag igen...
Kardborreband, en tur på Systemet och Plantagen. Vi förälskade oss i ännu en tomte, denna gång var han STOR! Så nu bor han brevid granen och klapparna. Fast först bodde han på spisen på Olles rum, men jag var lite rädd att han skulle gå sönder när Alice ville kolla in honom lite närmre, så jag föreslog en flytt till granen istället... Han har pälsväst och nån slags sidenrock. Förstaklassens tomte det där... Tjusigt ska det va!


Nöjd tomteägare!




Nu har vi jul...

...här i vårt hus!

Vi har klätt granen! Det saknas lite glitter men det var i dåligt skick så nytt får inhandlas...
Olle hjälpte till att lägga klapparna under granen och passade på att avslöja vad som finns i pappans paket! Typiskt! Haha!
Alice envisades med att flytta alla klapparna till soffan så vi får väl se hur många gånger jag orkar flytta tillbaks dom innan dom åker upp på barnsäkert avstånd...

Kallt som tusan idag! -20 grader imorse när vi åkte till familjen W. Brrrrrrrrrrr... Nu på kvällen lite ¨varmare¨... Bara -13 och snöfall!






Trötta!

Det tar på krafterna att vara och handla tv till morfar! Beövde bara lasta över dom till vagnen vid hemkomsten...
Vi har varit på Marieberg och ätit jullunch (krämigt gräddig Jansson o hemlagade köttbullar!) och köpt en ny tv! Dom sover fortfarande eftersom det blidde lite sent... Men snart är det slut på friden. Dags att väcka huliganerna! -11 grader. Kanske var bra att dom inte sov sina 2 fulla timmar ute idag... Det biter i kinderna!

Vovve-julkorten fortsätter att anlända! I morse när morfar hämtade in tidningen hade det dykt upp ett till! Den här gången från hunden som bor granne med oss! Och lilla flickan Siri! Båda med tomteluva! Vov-vov! Olle tycker om julen!!!



ZzzzZzzz...

God jul från Vovven!

Idag när Olle och Alice hade sovit middag blev Olle väldigt lycklig.

Postgubben hade levererat två gigantiska julkort till barnen. Och det var inte från vem som helst... Dom var från vov -vov! Med en tydlig bild på farmors och farfars hund klistrad på baksidan av korten, kunde han snabbt fatta vem som var avsändaren!

Och som han log.
Jag blir SÅ lycklig när han är ler SÅ stort!
Alice sov några minuter längre än Olle men direkt när hon vaknade ville han visa henne vad som anlänt på posten! Hon började härma både tomte-hoande (eftersom hunden på framsidan bar tomteluva) och hundskall.

För övrigt så gick BVC-besöket med andra dosen vaccin toppenbra! Inget av barnen sa ett pip vid stick eller efteråt. SÅ duktiga! Sen fick vi besök att 2 små damer och deras pappa som är arbetskamrat till M. Hans stora tjej spelade på Olles munspel tills vi fick gåshud av missljudet... Hon blev förpassad till ett stängt rum... Men hon spelade på lika lyckligt som förr!

Kusin M tittade förbi och hämtade upp våra överblivna hall-klinkersplattor. Kul att dom inte behövde åka till tippen!






Här får Alice en riktigt stor kram innan det är dags att sova vagnen! 

FÖR kallt!

0-71d07cf274e5dc6e6018325ff3e80b78.png

FÖR kallt! Här är beviset! Ska det börjas i år igen??


Kolla!

Var ute en sväng i snön idag. Tur det, för nu på kvällen är det ju -7 grader. Brrr. Ska ju bli runt -8 imorgon torsdag! 
Ska iväg och vaccinera barnen imorgon igen. Dags för andra och sista dosen av svininfluensavaccinet.

Nu måste jag gå och kolla... Det låter som om nån försöker ha ihjäl min sambo! Men han provar bara spikmattan... Värt att upplevas. Han verkar INTE så övertygad om att den skulle kunna vara bra... ;)


-Kolla Alice! Det kommer ett tåg!


Mera julklappar på G!


Hittade några bortglömda paket som skulle slås in!


Nästan klart!

0-49c0101e0601d83bf43922d2aab59d46.png

Nästan klart! Golvet är klart om ca 3 brädor. Trodde ni inte va? Jag sov på soffan medans M slog ihop golvet och körde med sticksågen. Trött mamma idag... Vilar upp mig inför julens festligheter!


Paus!

4453d7e715b5e47b7fa927d3adefe2d1.png

Paus! Har tagit en paus i golvläggandet för att åka i backen!!


Så kom den!

Snö alltså. Det har snöat hela dagen! Det snöar fortfarande!

Vi var såklart ute och provsmakade ;)

Denna annars så halvtrista tisdag med trotsig 2 1/2 åring fick guldkant på tillvaron genom ett besök av grannen. Hon for i snömodden till stan och köpte sushi till oss. Vilken hjältinna! Så när barnen somnat i sin vagn så smällde vi i oss den råa fisken. Det smakade SÅ bra! (det fanns en bit med bläckfisk, den kunde dock inte intagas pga av gummiliknande konstistens...¨Nån annan som fått bäckfisk på sushi´n?)
Lite kaffe och kaka på det. Mmm.
*Tack snälla söta du Eline!!*

Dessutom kom ett sms från en mamma i föräldrargruppen om en trevlig fika på fredag. Nice!! Nu när öppna förskolorna har jullov så är ju ALLA aktiviteter välkomna!!

Rörmockaren var här och fixade mindre lukt i avloppet och blev lite hår fattigare... Och så kunde vi lämna en tackgåva för den trevliga eftermiddagen dom anordnade i samband med julfesten. Alltid trevligt att glädja folk!

Imorgon onsdag blir det frisörbesök för min del! Pappan är ju ledig! Det gillar vi!!



Vad är det här för vitt??


Kallt!


Gräsklipparen har blivit en snöslunga!

Ett julklappstips!

Tycker du om att shoppa på Lager 157?? Det gör jag!!!!

Har just köpt värdecheckar på deras webshop. Man får dubbelt värde från 24/12 till 31/1.

I Like!!

Inte en sån dum julklapp till mig själv (hittar säkert mest åt barnen när jag åker för att shoppa upp dom...)
Är det inte bra, så säg...

Sov gott!
Jag ska ligga en stund på min nyinköpta spikmatta. Den är BRED och LÅNG. Många onda spikar. Men man sover sött sen!



När Olle ser en spikmatta säger han: AJ, AJ, AJ!

Mera schyssta tips!

Skulle verkligen behöva beställa lite bilder och klistra in i böcker och sätta i ramarna som gapat tomma länge nu. Såg att det fanns en bra kampanj på Fujidirekt! Endast 29 kr i porto. 100 bilder gratis! Här finns sidan!

Nu är det hög tid att väcka sjusovarna!

Hörs!!


Hur gick det här till???

Julkorten är levererade!

Beställde ju i fredagskväll vid 23-tiden. Hur tusan kan dom befinna sig i min postlåda idag på förmiddagen??
Besta betyg till Qpix!

Chansen är alltså god, om du precis som jag, är en sann tidsoptimist, att fortfarande göra fina egna julkort till jul! På med vanligt frimärke så hinner dom nog fram i tid!

Här beställde vi!



Vi vill ha snö!!

5dc42cfb9628c5ae5e5506c4d1506f73.png

Vi vill ha snö!! Fast det går fint att köra i gräset idag. Olle håller i Alice och så ropar dom 'mera' så fort man stannar. Jag blir helt slut!


Kanske?

0-446bf4759f3c323c799b17dc80773566.png

Kanske? Kan hända att golvet är klart när du kommer hem pappa! Låter ön öönn ön samtidigt som han böjer benen och är helt inne i cirkelsågandet!


Dagens projekt!

Här har det varit en slappardag! Lite har vi dock fått gjort...


-Ankorna har fått mat! Skinksmörgås o makaroner... Dom verkar gilla´t.

-Pepparkakshuset är ihopmonterat- jag fick andra gradens brännskada genom att lägga ett finger i en neddroppad sockerklutt. Blåsa på en gång! AJ! Olle har satt dit Non-Stops på taket. Fast sen ville han bara äta upp ALLIHOPA så han fick inte hjälpa till längre... Haha! Det var ju alldeles INNAN maten...

-Hallgolvet (det gamla) har fått sig en omgång flytspackel. Då kan vi snart lägga parkett i hela rummet! Gamla hallgolvet är alltså uppbrutet, och ska nu byggas ihop med den befintliga parketten. Kanske ett projekt för onsdag? Pappaledighet och barn som är lyriska över att bygga är ju en toppen kombo!! Visst??






The med hjärtströssel... Jag äter kvällsmacka med julskinka och dricket the. M flytspacklar... Det är ett problem med att vi äter tidigare kvällsmat. Jag hinner ju bli dödshungrig innan läggning... Kanske därför det där extra dallret på magen dykt upp mer än vanligt????

Tips!

Så här i jultider så blir man ju sugen på en massa julgodis och andra godsaker...

En av mina bättre vänner S, bor granne med en bloggerska som delar med sig av massor med goda maträtter, bakverk och godis! Superfin blogg som man får massvis med insperation av!
Funderar dock på om den supersmala, jättefräscha innehaverskan verkligen sätter i sig allt som det tipsas om... Ser inte ut så... ;)

Här hittar ni sidan!

Passa på att fixa en EXTRA smarrig Jansson i år eller bjud på MYCKET julgodis!
Det tänker jag göra!! Idag fanns det ett recept på skumtomtefudge. Det vill man ju prova...

Vilken härlig dag!

Idag har det varit en supertoppendag!!



Tog sovmorgon till 8.

Vi lämnade båda barnen till mormor och morfar efter frukost.
Sen åkte  vi till stan för att julklappsshoppa. Bara jag och M. Skum känsla....


Kollade en stor leksaksaffär först. Gick och tog en fika och kollade in lite folk.

Sen besökte vi MÅNGA affärer. Hittade allt vi sökte och provade lite kläder till mig själv.
Lunchade asiatiskt. Mmmm!

Åkte och handlade lite livsmedel och sen vidare till barnen.

Måste börja göra sånt här oftare... Det är stor skillnad på att umgås utan barn!


Här nedan ser ni Olle med Alice nya hund, som kissar på pottan!


Jihaaaa!

Vi har beställt julkorten!
REDAN!!!

Det har väl aldrig hänt att vi varit SÅ här tidiga? Alltid ute i sista sekunden. Men i år kanske dom är i tid...

Den som varit snäll får se!


Olle har just fått syn på en motorsåg borta vid stallet... Oj så intressant!!

Köpa!

0-138b8d408fd482af5ef193e6959f6249.png

Köpa! Det här var en STOR sittsäck! Mysigt!! Vi är på Marieberg. Idag igen...


Ny favorit!

Idag när pappan i hushållet kom hem efter jobbet åkte jag iväg en sväng och kollade den närliggande presentbutiken. Julsaker är ju alltid trevligt.
Tänkte kolla om Olle ville följa med. Började meningen med: -¨Olle, mamma tänkte åka till en affär och kolla om det finns några tomtar¨. Sen hann jag inte fråga om han skulle med. Han pekade redan på säg själv och var på väg till dörren för att ta på dig skorna. Det är SÅ mysigt att åka iväg med bara ett barn. Tänk när vi bara hade ett barn. Vilken semester... Nu är det andra bullar. Phu!

Vi hittade några mysiga saker som fick flytta hem till oss! När jag frågade Olle om han sett nått i affären som han tyckte om, valde han den här jättesöta burken med lock och snurrbara hjul. I den bodde det ett lejon som kom fram först när vi skulle betala. Han gillar plåtburkar alltså...? En cirkusvagn men ett lejon i gjorde hans lycka idag. Han hade den HELA kvällen....

På förmiddagen idag var det baddags!

Dessutom lyckades M med att backa rakt in i morfars bil innan han drog till jobbet. Blir till att lämna in på verkstaden... Vad ska man säga?? Tur att det inte var JAG... Då hade man ju fått höra...

Eline- tror du det är nån bilförbannelse över vårt område just nu?? ;)



Nya burken! Kanske kan man lägga några julgodisar i den...


Alice väljer skåp på badet!


Dagen tips.... Har du oxå en ettåring som hjälpt till med disken?? Två muggar i kras denna vecka...En i förra... 
Då fick vi köpa nya! SUPERbilliga!!!
16 nya kaffekoppar för 120kr... Det är prisvärt det.... Funderade på Hanna-muggarna som vi redan har ett gäng av, med då kostade 1st 135 kronor... Jula är affären som just nu säljer dom billiga muggarna! Olika färger o mönster! Perfekt för barn som gärna hjälper till med disken...

Kan ingen äta med mig??

Tänk om jag hade lite sushi... Mmmmmmmm vad sugen jag är...

Kanske barnen gillar sushi??
M gör det ju INTE....

Under Olles graviditet åt jag sushi typ 2 gånger i veckan...
Alice fick nog bara varannan månad...

Mer sushi åt folket!!!!!!!!


Hmm...

0-62f38a2fd9cd736fc6ba8f11058a5cb1.png

Hmm... Varför fanns denna byggnation INTE med i Duplos katalog över idéer hur man kan bygga??? Det är inte mamman i hushållet som byggt den... Haha! Ps. Ursäkta alla känsliga läsare... Men den var lite komisk!


Vill också!

0d2f27e0c05be8425994ffc3067bed7a.png

Vill också! Nån mer verkar sugen på ett sånt här ekipage... Brum brum!


Snart...

66eebfa3ad628366498ec55c74a67ce6.png

Snart... Måste bara ligga ner några minuter och ta igen mig lite. Har varit på Marieberg och shoppat en hel del saker. Både julklappar och nödvändigheter! Ätit mat på Ikea. Nu blir det att packa upp alla påsar. Men jag låg väldigt bra här...


Vad händer här då??

Där ryker gamla hallgolvet!!
Skönt!!





Baka??

Har du också nojja på bull- och muffinsformar?? Hittade en supertrevlig sida där man kan julshoppa lite fina saker till sig själv. Idag när vi var och handlade köpte jag mig ett dubbelvåffeljärn! Så det blev våffelmellis på eftermiddagen!!

Den trevliga sidan med ALLT för bak/fest och födelsedagar finns här!

Kanske dom här tårtljusen skulle passa en viss prins??


Billiga drinkar!!!

Kollade på banken idag om det verkligen blev så billigt att köpa 2 drinkar på julfesten i lördags, som det såg ut som på det kvittot jag fick med mig från baren... Och japp, dom har dragit 1,45 kronor från kontot. Skulle vara 145 kronor... Så tokigt det kan bli ibland... ;)

Jag har just sprayat mögelborttagningsmedel i duschen. Om ni inte provat den så säger jag bara GASMASK på! Jag är helt vimsig i kolan nu... Ögonen sticker och huvudet värker. Den var det drag i. Hur det funkade vet jag inte ännu för jag var tvungen att kuta därifrån... Host host... Jag svimmar snart...



Transaktioner
DatumTransaktionMottagareValutaBelopp SEK
2009-12-05 KÖP LAGERSTAM EVENT   1,45

Fixar!

Pappan och hans två medarbetare... Lövräfsning på schemat!


Tack!

Då var 1års kalaset avklarat!
Alice har fått massor med fina saker! Tack alla ni som var där!!!

Vill lägga ut massor med bilder och berätta en hel del men jag sov inte ens 4 timmar i natt så det blir tidig läggning nu!
Hörs!!


Fått en egen hund! Tack kusin Sebastian och Norah!!


Älskar tårta!


Mammans kusin och hans dotter Yrla!


Bill och Bull provar nya Snow Racer´n!


Intressant material. I nästa sekund tokäter hon lurvet...


Läser Halvan med farmor!


Berättar spännande saker för farfar!

Julfest!

6d711912be01796cca318661755e35a5.png

Julfest! Full fart och underhållning med Elvis! Trevligt!!


Konstapeln!

0-7ebe2c07d50d22f7677f766a3cf77f81.png

Konstapeln! Polisen leker tiger... Grrr


Fredag!

Idag fredag = imrogon lördag! Då är det julfest med M´s jobb. Med respektive... Aldrig hänt förut...
Vi ska ha barnvakt åt båda barnen och vara borta sent! Det var ju INTE igår...

Jag var ju på fest för några veckor sen och M var på julbord med bowling på sin födelsedag men nu är det TILLSAMMANS.

Hoppas vi håller oss vakna länger än kl 22... ;)

Jag är sugen på att julklappsshoppa men inser att lunch och gå i affärer ensam med huliganerna kan vara problematiskt om någon tappar tålamodet. Får bli när M blir pappaledig på onsdagar om 1 1/2 vecka. Mitt i julstressen...

Har beställt lite julklappar på nätet. Hittade Halvans DVD-bok som jag visade en annan dag. (och mormor, jag har beställt din platttång och spray, så du vet...)

Nu går vi ut en sväng och matar ¨våra¨ankor!

Hörs!


Mys!


Galen!


Tror att det är en grästrimmer som han kör (fast observanta läsare ser att det är en babymobil att ha över sängen)


Lika som bär...

Matar...

...ankor!



Kakmonster!

Alice var också med på mormors jobb... Dom fick varsitt Ballerinakex, Alice åt sitt liggandes i en fåtölj...


Vilken stil va? Ärvt av pappa ;)

Mular in! Verkar bättre att sitta upp...

Bus!

03ede82d5d4a0cd80d456082dec82dd5.png

Bus! Vi är på mormors jobb och delar ut Hermankakor. Busar lite med tanterna också...


Huset!

Vintriga bilder!!









Pyssel-Olle

Vi har varit en tur till öppna förskolan på förmiddagen. Olle och Alice har pysslat med glitter och lim. Blänker så fina nu. Barnen alltså...

Alice vill bara klättra upp på ALLA stolar hon hittar... Går inte att lämna henne obevakad 1 sekund...


Olles och Alice alster idag!


Glitter, lim och pyssliga saker!


Varför ligger ALLA stolar ner mamma???


Lycklig mamma i solskenet! Vilket väder... Det firade jag genom att gå in och dammsuga. ALLT damm syntes FÖR bra idag...

Är det en vanlig dag??

Nej det är ingen vanlig dag för det är ALICE, ELINE och KLARAS födelsedag. HURRA HURRA HURRA!

Micke- blev det nån bebis idag? Den är ju försenad med massor av dagar nu!!!
Kanske blev/blir (ni är ju snabbfödar-typen, hinner fortfarande, klockan är ju fortfarande bara 23)det på alla ovanstående prinsessors braiga dag!

Det är en samling mycket kloka (Eline, att råka glömma en handbroms då och då har ju ingenting med klokheten att göra)  och speciella damer som fyller år idag! GRATTIS!!!!


Klara för 7 år sedan...


Alice för 1 år sedan...


Eline... Hade ingen bild på dig för 26 år sedan... ;)


Födelsedagen!

Så var den avslutad. Den första födelsedagen!
Kalas på söndag! Men lite uppvaktning idag... Kompis E, nyss hemkommen från New York kom på mysigt besök. Bjöds på middag och fika! Alice lekte många timmar i sitt nya tält och var lycklig ägare till en söt speldosa med Barbapapa.


Det var en fin dag med STRÅLANDE sol!!!


Delicatoboll med födelsedagsljus funkar också!


Bus i tältet med tant E!


Omtyckt speldosa...

Mera blås!

Kolla så duktig hon är!


Blås!

39148e44d3b1b3b276e321c0aa4c6600.png

Blås! Alice fyller 1 år idag! Hon har blåst ut sitt ljus ca 10 gånger nu. Lika kul varje gång!


Halvan!

Olle tycker mycket om böckerna om Halvan och hans maskiner och bilar. Hittade det här klippet på Youtube! Något för tomten kanske... :)


RSS 2.0