Hej då fönstret!

MMS

Hej då fönstret! Nu rök badrumsfönstret! 2 fönstertittare har dykt upp. Dom ska sätta igen hålet o kakla där fönstret satt. Tur vi har ett stort fönster till... Nu kanske inte allt tvättludd syns så bra?? Det vore ju toppen!


Tut tut!

MMS

Tut tut! Olle o mormor kör morfars bil. Vem som håller i ratten? Olle. Mormor har ju inte heller körkort så det är nog hugget som stucket vem som kör... Kul är det iallafall!!


Grattis!

♥Och välkommen till världen söta lilla Norah!♥

Min bror och hans sambo har alltså fått sitt andra barn i natt! Sebbe har blivit en liten storebror. Precis som Olle var. Nu är han ju stora killen på väg mot lite förtrots... Spännande tider.... Sova är mindre poppigt just nu... :-) Men vi är snart på rätt spår igen!


Vill hälsa på nu!!!!!!! Men det är så långt...
Hoppas ni kommer hit snart så kan vi leka med Sebbe och vakta lilldamen om ni behöver vila er!! Välkomna!!

Kusinen är här!!

10 juni skulle hon göra entré. Men hon är redan här. Olle & Alice nya kusin är en FLICKA!
Vi fick sms inatt att dom åkte in och hann vara på bb i typ 30 min. Jimmy skulle lämna Sebbe till barnvakt och blev nästan snuvad på ankomsten... Så här ser hon ut!


Åh vilken liten goding va? Fler bebisar bland mina vänner efterlyses. Dom är ju så söta!!

Eget parasoll!

MMS

Eget parasoll! -Bravo mamma! ropar Olle o apploderar. Mamma o morfar har byggt ihop ett superfint bänk o bordset med parasoll. Det blir garanterat mellis där i eftermiddag!!


Jobbarbyxor!

Äntligen har jag sytt upp arbetsbyxorna jag fyndade till Olle. Och jag fick hjälp ska ni veta. Som han sydde. Full gas & koncentration!!


Vi sydde ett nytt filter till ventilationen också! Vi jobbar så bra ihop min prins & jag!!

Vill ha!!

Läser en sån otrolig fin blogg! Om du inte också gör det- börja!
Tänk om man kunde ta sånna bilder... Önskar mig en kamera när jag fyller...

För ett tag sedan visade bloggerskan en tapet som jag tycker är SÅ fin.

M är inte lika förtjust... - Svart i ett barnrum?? Inte så muntert va...

Tänk alla snygga leksaker i rött och rosa till den väggen!! Jag är som sagt helt såld!
Vad tycker du????

Här är adressen!

Och här är tapeten!

Inte utan badankorna...

När vi var hos mormor i förra veckan lånade Olle lite saker i badrummet. När vi skulle åka hem skulle dom promt med. Och varför inte?? Dom fick hälsa på hemma hos oss i några timmar för att sedan åka med mormor när morfar kom & hämtade hem henne igen!


-Vi ställer dom här, försökte mormor.
- Nix, sa Olle. Hemma (med samma ljusa stämma som varje gång vi kör in på uppfarten). Och så blev det. Hem till oss alla 5 ankorna!!

Problemas...

...läckage av det större slaget!!
Så här blir det när man inte behagar bajsa på flera dagar. Ingen blöja kan hålla tätt. Bara att hoppas att det inte sker i badhuset...
:-)


Vissa dagar känns det lite motsträvigt att byta blöja...

Oväntat besök...

...är ju för det mesta trevligt. Tur att vi dammsugit dagen innan annars hade dom långväga gästerna inte släppts in. Att det var saker från golv till tak och luktade kålpudding är sånt man kan råka ut för när man INTE anmäler sitt ev besök. Synd att dom inte ville smaka några nybakade bullar eller ta en kopp kaffe....

Väckte Olle så dom kunde träffas. Sist var han 3 månader & vi var till Ullared. Nu är han nästan 2 och nyvaken...
Kolla in min fd svägerskas blogg här så ser ni dom små liven!

Storfiskaren!

Olle har fiskat för första gången idag. Vi fick 6 mörtar. Eller han & morfar. Dom metade på deg. Jag brände ena axeln och gav Olle mellis på bryggan...


Håller precis ovanför fisken!!

Stängt!

MMS

Stängt! Alla förskolor har stängt men morfar har blivit varslad så vi hänger på morfars nyöppnade förskola. Här får man mat o bärhjälp med det mesta! Tur i oturen... Alice har lagt beslag på mormors fåtölj!


Nöjd o harmonisk!

MMS

Nöjd o harmonisk! Vi har infört ensamlek i sängen. Man lägger nyäten bebbe med div leksaker som bara används vid ensamleken. Sen leker hon en stund, tar en lur, vaknar jättelycklig o leker en stund till. Olle o jag äter frulle, borstar tänder och busar för oss själva i 1-2 timmar beroende på hur lång tid luren varar. Ännu ett lyckat Anna W tips... Mera sånna!


Värmegolv!

MMS

Värmegolv! Barnrummet håller på att få golv idag. Golvvärmeplåtar är på plats med slang. Nu monteras spånskivor. Snart gips på väggarna... Undrar vilken tapet det blir?


Tokig grävare!

Olle tycker nya grävskopan som morfar köpte är heltokig. Jag gräver & filmar (med en hand vardera) & Olle roar sig. Man ser hur han skrattar, hoppar och dreglar. Synd att ljudet var avstängt...



Fin älg...

Har beställt lite gratis grejer...
När man skickar in blöjmärken får man välja på ett gäng olika premier. Idag fick jag en fin 2 delad pyjamas, en älg (med bitbricka, bjällra & prassel) samt en spegel med fina prickar på!

Alice verkar vara nöjd med sakerna!!







Bästa mormor är här!

MMS

Bästa mormor är här! Jag har lagat kålpudding när barnen sov sin 2 timmarslur! Dessutom hann mormor o jag ta en mugg kaffe och läsa tidningen. Skönt med barn som sover länge o samtidigt. Nu blir det bus o lek! Snart kommer morfar oxå! Han som älskar kålpudding...


Fågelskådare??

Olle är förtjust i fåglarna. Eller poppa som han säger (pippi har blivit poppa). Han står på puffen i fönstret och plötsligt ropar han ¨poppa¨. Då får man gå dit & spana. Och mycke riktigt så finns det en fågel på gräsmattan. Då pekar han på sig själv och jag undrar om han vill gå ut och springa efter den. Mm- säger han då.
Här kan man se hur han smyger runt i trädgården och när en poppa landar sätter han fart!








Bästa kofilmen!

Ser ut som om jag ställt mig mitt i hagen & filmat. Riktigt nöjd med utsläppsfilmen!!

Olle var lite svårunderhållen eftersom utsläppet startade först 25 min efter utsatt tid... Han ville gå & kolla lamm & grisar men då skulle vi ju missa korna. Det fattade ju inte han. Stå & spana i en tom hage... Det var ju rätt många barn där som blev otåliga... Kön av bilar var lång ute på vägen och folk fick parkera & gå VÄLDIGT långt. Därav förseningen! Men till slut fick hela vår familj inklusive mormor & morfar uppleva ett koutsläpp! (bara M som varit med om detta förut)

(Filmen har lite högt ljud tror jag)


Det var vi och några till :-) Vi var där i tid och fick parkering närmast!! Lyx!



Väntar... I väntan på koutsläppet

MMS

Väntar... I väntan på koutsläppet fikar vi på bulle o mjölk!! Mmm


Trevlig helg!!

Alice önksar alla en trevlig helg!!



Stora ögon-jag??

Byggbilder!!

Äntligen nya bilder med okej kamera!!
Har tagit över 100 bilder i trädgården idag...

Imogon blir det koutsläpp. Tar med kameran då också. Olle har lagt nya batterier på ett hemligt ställe men vi hoppas att hitta dom innan utflykten!


Olle & jag!




För några veckor sedan...




Hål för fönster där uppe saknas ännu. Funderar på om sneda sidofönster skulle vara trevligt...? Ett stort fönster i mitten och två sneda på varje sida om det stora...


Sitter som en kung!

MMS

Sitter som en kung! Har somnat i bilen. Visst sitter han fint i nya stolen? Sover gott efter bad o utemat!!


WOW! Vilken brandbil!

MMS

WOW! Vilken brandbil morfar köpt till Olle! Stegen kan fällas ut o bli 120 cm. Dessutom köpte han med en grävskopa till sandlådan... Vilken morfar va?


Ny stol!

Alice börjar bli stor... Ny kusin anländer om typ 4 veckor. Då ska stolen till färskingen. Det innebär 1 stol kort....
Vi har spanat på en likadan som vi hade (BeSafe IZI Kid, som vi är supernöjda med) men beslutade oss för att köpa en Britax MultiTech-stol denna gång. Stolen vi har idag är godkänd för 0-18kilo. Den vi köpte idag är godkänd 8-25kilo. Man kan brädda stolen och dra upp huvudstödet jätte högt. Från 6mån-6år bakåtvänd. Framåtvänd typ 4-8år. Mycket längre användningstid än nuvarande stol. Dessutom prutade jag så den blev 500kr billigare och därmed billigare än BeSafe-stolen. Hoppas Olle sitter som en kung i den när den väl är monterad. För det blir han som får den nya!!


Så här ser den ut!


Kan användas med bilens bälte när barnet blir större. Superbra huvudstöd!!


Måste äta upp dig!

MMS

Måste äta upp dig! Alice har fått span på en dinosaurie. Mums!


Egna myror...

MMS

Egna myror... Olle har fått en burk med myror på öppna förskolan idag. Spännande! Nya entrén var superbra. Vilken skillnad!!


Slipper källaren!!

ÅH, idag när vi kom hem hade M fixat NY entre!!
Han SPRANG med skivor och reglar för att hinna klart idag... Tack!!♥♥♥
Man kan nu alltså öppna den gamla ytterdörren, gå in på nya hallgolvet (som är provisoriska skivor) och sedan ut genom dörrhålet, där ny dörr ska upp, och sedan ner för trappan (även den tillfällig). Vilken skillnad när jag ska ut med barnvagnen i morgon. Bara att rulla ner för rampen som finns på trappan!! JIHOOOOO!

Glass nån?

MMS

Glass nån? Har kokat ny deg idag. Rosa. Blir fin fina glassar av den! Vi håller på att få väggar på utbyggnaden idag. Bilder kommer när batterierna är laddade... Önskar mig en riktig kamera när jag blir stor!!


Bus!!

Inte så svårunderhållen...


Rosa pricken!

MMS

Rosa pricken! Olle sover middag o Alice o jag tokbusar. Har lite film på tokskrattet som jag lägger ut lite senare. Vill fixa, städa o baka men har för ont av foglossning fortfarande så det blir till att vila o mysa i regnet istället! Ha en jätte trevlig helg!!


Glad tjej!

MMS

Glad tjej! Har varit på stan o köpt badkläder. Det tog 3 timmar att hitta nått som man inte skäms att visa sig i... Olle åt hamburgare o somnade gott i bilen på väg hem. Det ösregnade! Mysigt! Nu ligger han i tältet o lyssnar till smattrandet. Alice o mamma busar inne!


Inget aj här inte...

Alice charmade BVC-tanten idag. När vi kom in skrattade Alice hur mycket som helst och med sin inte allt för utsvultna look undrade tanten hur vi mådde. Sen tog hon tillbaks frågan och konstaterade att vi mådde toppen. Sen var det dags för de 2 sprutorna. Den första som inte ska göra direkt ont var inga problem. Ingen reaktion alls. Inte ens ett litet ryck. Sen dags för den onda. Ett litet missnöjd ljud och lite klagande. Inget skrik eller gråt. Bara glad och lycklig. Som våra barn är mest...

Skrattar...

Jag skrattar så jag gråter när jag kollar in filmen på Olles kusin S. Han har fått nya skor som är VÄLDIGT lätta. Vilka kliv han tar...




Bäst just nu!!

Den här låten får mig på SÅ bra humör!! Spelar den på HÖG volym och barnen bara kollar mystiskt på mig...


Det går framåt!!

Vi har fått tak! Eller inte riktigt ett tak men brädor med papp på. Det fina plåttaket kommer senare...
Imorgon kanske det blir några väggar klara också!? Ny trappa behövs då jag sprungit upp o ner i trappan typ 25 gånger idag. Foglossningen blir inte bättre av det.

Morfarledig måndag denna vecka & utflykt till djuren & traktorerna på skolan imorgon. Kameran är slut på batterier och dom jag tog ur babyvakten var oxå helt döda... Kollade på en snabb batterieladdare med hög kapacitet idag. Kanske vore läge att köpa en sån istället för att köpa ett jättepack med batterier varannan vecka... Måste ta mera bra bilder med annan kamera än mobilen.

Ska sova tidigt idag. Alice vaknade redan 22:30 igår kväll och fyllde på med mat men så klarade hon sig hela natten. Ikväll tog det lång tid innan hon kom i säng. Spyor och lång ammning. Har slarvat med schemat de senaste dagarna. Försöker pussla ihop det med Olles mat och sovtider men det klaffar inte riktigt framåt sen em/kvällslur. Tog bort den och då somnar hon inte gott på kvällen. Får tänka mer på hur det ska funka med tider...

Ny vecka- nya möjligheter!!

RSS 2.0