Syltgrotta nån?

MMS

Syltgrotta nån? Eller en super färsk kanelbulle? Har bakat igen. Dock inga mandelkubbar...


Ont på ögat...

MMS

Ont på ögat... Olle snubblade på en blöjförpackning i förrgår. Verkar som om vi klarar oss från en blåtira. Nu ska jag pensla bullar som ska gräddas! Mmm


Vi just nu...

MMS

Vi just nu... Alice skrattar och jollrar i köket medans vi övriga äter frukost. Ha en trevlig dag! :-)


Onsdagsmys på soffan.

MMS

Onsdagsmys på soffan. Mamma och Alice är hemma och softar! Pojkarna är på öppna förskolan och busar...


Fredagsfin!

MMS

Fredagsfin! Sällskapar med mamma i köket. Visst är jag söt??


Ett bröd till...

...japp. Jag vet. Kan inte sluta baka bröd. Fast ingen har varit & handlat så det finns inte så mycket att äta till frukost. Testar ett bröd som man bara knådar ihop. I med allt. Kalla vätskor och inget krångel. Blir 10st källarfrallor som ska kalljäsa i kylen över natten. När M väcker Olle sätter dom igång ugnen och gräddar i 10 min. Då hinner det lagon svalna till frukosten står på bordet..

För några dagar sen hade vi köpebröd. Då sa M till Olle att han skulle få lyx-köpebröd till mellis. Men tugga 2 och 3 kom ut i haklappen och sen ville han inte ha mer smörgås. Ett gott betyg till hembakat måste man väll ändå säga??

Om det blir gott kommer receptet här. Annars kryssar vi över det i boken...

Nu sussar lilla damen så lika bra att skynda i säng. Hon var rätt så ¨billig¨ imorse. Jag var trött som bara den. När jag släpat mig ner till frukosten säger M att natten varit bra. Han har inte hört henne ett dugg... Så bra för honom då. Jag var uppe med 1 till 1 1/2 timmas nattmål hela natten...
Tid hos tandhygenisten kl 10. Annars hade jag sovit HELA förmiddagen. Och inte fick jag nått fm kaffe på öppna förskolan heller, den starka fluorlösningen dom hade på tänderna skulle ju sitta en timma UTAN mat eller dryck...
TYPISKT!!

Go natti med sig. Sov så gott!
(som vi säger till Olle)

Måste skratta!

Olle har börjat med en ny fotomin. Tokskrattet...

Kolla in:
     


Dessutom är han så ¨snäll¨ och förser lillasyster med div bra-att-ha saker.
Här har hon fått några muffinsformar att leka med...


Tillsammans på skötbordet. Hand i hand!
 

Morotsbrödet!

På beställning kommer receptet här:

Bild från coop.se


Mera bak!

Har bakat lite till...
Igår nyckelhålsmärkt morotsbröd i långpannan och idag två formfranskor. Det är smidigt att använda maskinen till att knåda degen. Har verkligen använt den mycket hittils!

Den här veckan har jag och Alice masat oss upp lite tidigare än vanligt. Får dessutom henne i säng vid 21:30 på köpet!
I måndags följde vi med till öppna förskolan i våra krokar. Jag blev ner kräkad och både barn och jag fick ta på de medhavda extra kläderna... På tisdagen var den förskolan i fam W¨s område. Även här nya kläder till mor och dotter... Och fam W fick tvätta en fleecefilt som vi placerat oss på i soffan.
På ondsdagen åkte Olle & M till förskolan igen och damerna var hemma och bakade och plockade.

Idag har vi varit på 1 1/2 års kontroll. Dagens högsta torn byggdes och en vaccination gick smärtfritt. Han sa inte ett smack vid sticket. Duktiga killen.

Alice vikt kontrollerades också eftersom hon kräks kaskader några gånger per dag men hon har gått upp 2 kilo på sina 7 levnadsveckor så någon fara var det inte med henne... Undra vad hon skulle väga och hur hon skulle se ut om hon inte kräktes så mycket... Oj oj oj....

Bilder!

 
Alice 12 dagar. Ser så nöjd ut!



 
Provar hjälmar i affären. Några dagar före jul...


På isen i snålblåst för några helger sedan...


Åker pulka efter morfars skridskor! (alla bilder från min dåliga mobilkamera...)


Nöjd liten dam

MMS

På fluffig kudde i köket hos fam W! Här trivs hon!


Dagens lunch!

MMS

Dagens lunch! Något färgglada korvar serverades hos fam W idag. Dom smakar bra trots färgen... Nu ska vi äta semlor. Mums!


Utvecklingen går framåt!

Hon kan se riktigt busig ut lilla Alice. Några dagar före sin 6 veckorsdag i måndags log hon ordentligt mot oss. Nu gör hon till och med små ljud till. Så mysigt så.
Hon växer med stormsteg. Kläder i stl 62-68 är inga problem för denna lilla dam. Byxor i mindre stl blir ofta till shorts efter några sparkar.

Hon sover fortfarande mycket om dagarna. Om nätterna också. I onsdags gick vi inte upp förrens 12:30...
Jag hade feber och var riktigt sliten. Men idag var vi uppe med tuppen. 08:30. Haha!! Får se om vi får henne att sova i sängen FÖRE 23:30. Försöker varje kväll att lägga henne lite tidigare men icke. Har läst att om man styr in hennes tider och går upp tidigt och har några små aktiviteter på dagen och ger henne mat vid mer bestömda tider så ska man inte behöva kura med sova hela natten kuren. Då kommer den goda sömnen på köpet. Ska läsa omgående så vi inte missar nått redan nu. Skulle ju vara toppen när M börjar jobba igen om båda barnen var i säng till 20 och sov hela nätter.

Olle hade lite uppvaknande några veckor efter Alice ankomst. Då införde vi väckarklocka som man tipsar om i sovboken. Nu vinkar han godnatt till klockan varje kväll och stänger glatt av den varje morgon och ligger sedan kvar i sängen och myser och skrattar. Har vaknat 5 min före klockan på ca 3 veckor. Verkar funka finfint! Väckarklockan är en kanin som fäller ner ögon & öron när man lägger sig och som fäller upp dom igen när den ringer. SÅ söt!!

Ha en trevlig helg!



Välkomna på fika!

Nu går det fint att titta förbi på en fika igen...
Skrev ju för ett tag sedan att fikabrödet sinar. Nu är det åtgärdat. Senaste veckan har jag bakat en hel del. Måste ju testa hur nya maskinen funkar!! Det har blivit frukostbröd med pumpafrön, rågbullar och lingonlimpa. Dessutom har jag gjort krämbullar, snurrade kanel- och sockerbullar samt en supersmarrig rulltårta med nutella och bananfyllning.

Välkommen förbi!

ps. Om jag inte hör att det knackar på dörren och ingen öppnar är det för maskinen går för fullt som igår  M. Menade INTE att inte öppna. Trodde du höll på men nått bus och valde att inte knacka... Såg dig ju i fönstret! Du får ta i lite mer nästa gång... Nu missade du ju alla nya kakor...



bilder från recept.nu

AJ!

Mjölkstocking igen. Tredje gången sen 1 dec. Feber, kraftig huvudvärk och extremt ont i kroppen. Hade stora kockor med stocning när jag ammade Olle också, men inte med feber och så ledbruten som nu...
Sov till 12:30 idag. Kunde sovit ännu länge om det inte vore för att Alice behövde mat & jag behövde minska trycket på stockningen.

Pojkarna har varit på öppna förskolan på förmiddagen och nu är dom i källaren och snickrar på ett bord till Olles rum. Olle tycker att det är SÅ spännande att köra med maskinerna!! Brum brum!

Nattugglan Alice

Det är då en riktig nattuggla vi fått. Försöker få henne i säng tidigare och tidigare men klockan blir sällan före tolvslaget förrens hon slår igen dom där kloka små ögonen.

Vi har badat, ätit 3(!) gånger, spytt ner hela pappan, ätit igen x 2 och ändå håller hon låda här...

Ska vagga runt lite nu. Hörs!

Vb:

MMS

Behövde inte vänta så länge. Detta mms kom i natt från kusin M: Våran efterlängtade yrla kom idag kl 00:18. Riktig söting på 3185g o 48cm. Kram från oss! (nu ska vi fika!) :-)


Softar på soffan! Fredagsstämning

MMS

Softar på soffan! Fredagsstämning hos oss denna eftermiddag. Trevlig helg!


Nu kan jag mobilblogga också!

MMS

Nu kan jag mobilblogga också! Så från och med nu kan jag lägga in bild o text var jag än befinner mig! Bra va?


Ingen juice här...

Köpte ju en råsaftcentrifug innan jul. Den gör SÅ god juice. Vi åker alltid och handlar där de billigaste apelsinerna finns just nu. Haha!

Fast jag tror att Alice reagerar med orolig mage på juicen så jag bara smuttar lite på M´s alla glas. Han är verkligen duktig på att dricka juice!! Och så Olle förståss. Han får en gul juicemustach som är väldigt svår att tvätta bort!!


Mera maskindelar!

Har beställt en matberedartillsats till köksassistenten. Har knådat två olika bröddegar i den och bröden blev jättefina! Måste köpa torrjäst och durumvetemjöl så jag kan pröva att baka bla ciabata.



Nya delen. Nu blir det Jansson, gratänger och råkostsallader för hela slanten!!

La, la la la

Sången är igång igen. Alice och jag stannade dock hemma och slappade. Sov till 10:15 och sången började 09:00. Då var vi inte så pigga så vi kröp ner i sängen och somnade om.

Är seg idag och skulle behöva bli ompysslad och inte göra en massa måsten. Fast jag skulle behöva åka till stan och det är ju alltid trevligt med lite shopping.  Får se om jag gör en utflykt.

Vill titta lite efter en bärsele. Hade spanat in en lyxig variant från Baby Björn men så fick jag syn på en disskusion ang barns ryggar och sättet att sitta i selen så nu är jag tveksam till en vanlig sele. Orkar inte med nån knyt variant eller sjal. Fast det kanske är smidigt när man lärt sig. Det är bara det att jag alltid varit lite skeptisk till sjalbarn. Återstår att se...
Tror dock att det kan vara smidigt om man har båda barnen ute nånstans att kunna ha Alice på magen... Man behöver båda händerna till Olles aktiviteter. När hon vuxit ur sin bilstol och om vi ska handla mat blir det ju lite klurigt med två barn i stolen på matvagnen. Man behöver ju vagnen till att ha mat i. Inte att sätta en hel Olle där.

Fast det vore ju bra att pröva om hon trivs i en, tänk om hon är en sånt barn som INTE gillar att sitta i sele. Borskastade pengar...

Kanske ska kolla med fam W om man kan testa deras sele en kort stund...

Alice har vuxit i brorsans  avlagda kläder. Idag har vi en Labanbody med byxor i stl 62/68. Igår använde vi Marias IdaT dress som Olle hade när han var bra många veckor till...
Kusin M var här igår med sin gravida sambo och inkasserade diverse minikläder. Beräknad ankomst den 4/1. Vi väntar med spänning på att lilla damen snart vill titta ut!

Har du borstat tänderna?

Pyjamaskillen borstar gaddarna!

   
   
Så duktig prinsen vår!

Mammas lilla prinsessa!

Bilderna på Alice lyser med sin frånvaro. Så här kommer ett gäng!
Hon växer så det knakar...

(Mamma, du har väll fått en chock vid det här laget- SÅ många bilder va??)

   
På väg i bilstolen!


       
         
Dagens träningsbilder! Lite Thai-Chi nån?




  
♥Lilla snurpan♥

Bus!

Farbror H var här tillsammans med farmor och farfar. Då busades det!

     


Vad är detta?

Han som kör bussen... Och barnen som skrattar. Ni som har varit på Olles rum eller har en Fischerprice-buss vet vilka detta är.

 


Olles nya sängkamrater. Spöket Laban spjälskydd. Mycket stadigt och bra & så väldigt söta!


Kusinbesök!

Bilder på kusinerna & morfar/farfar!

 
Brum-brum!  Kusinen spanar in nya traktorn!
   
¨Stoppa munnen¨ säger alla när man sätter sig här... I min mun?? Jag smakar!
   
Meka med mig morfar!


Mera bilder!

Ännu flera bilder kommer här!

Julklapparna!

   

       
Traktorer i stor och liten upplaga. Tågbana och baddocka.

Äntligen...

...lite tid för att blogga!

Har ju massor av bilder som jag vill visa er på dom söta barnen. Men inte så mkt tid som jag behöver. Här kommer några från tiden före jul...

   

 

RSS 2.0