Feber och elände...

Olle hade en skvätt feber igår. Var rätt så pigg ändå.

Idag när han vaknade hade han 39,7. Ledsen och gnällig och vill inte vara själv en sekund.
Fick i honom gröt. Mackorna spottade han bara ut igen. Han har ju 8 nya tänder varav fyra är kindtänder. Den del har tittat upp lite smått. Andra något mer. Kan ju göra riktigt ont med så mkt tandsprickning.

Sen läste vi böcker i soffan och han myste tätt intill mig och somnade. Sov 45 minuter snarkandes på soffan.

Vid lunch tog han några skedar av maten men sen skakade han bara på huvudet. Testade att göra gröt ifall det gör ont att tugga men det ville han inte ha. Sen spydde han en massa slem. Sen festade vi till det på en fruktpure med fullkorn. Åt lite mer än halva.

Efter det skulle vi ta en dos Panodil. Fick brotta ner honom med våld för att kunna få in den i rumpan. Testade flytande igårkväll men det totalvägrade han. Har gått hur bra som helst förut... Ibland är det ju kul att han lärt sig säga nej... Men inte alltid...

Nu sover han ute i vagnen och jag hoppas på att pappa kommer hem en liten stund tidigare idag för han var uppe och ramsade febrigt barn och åkte till jobbet tidigare än vanligt.

Då ska jag ta ett välförkänt bad...
Den här dagen har varit lite kämpig fram till nu...


Det är 31 dagar kvar till förlossning!
Undrar vem som ska komma ut??

Bara 2 bilder...

Vi hade med oss kamera med nya batterier men lyckades med bedriften att inte ta ett enda kort på kusinerna när vi var på resande fot förra helgen...

Men jag snodde dom här från M´s blogg...




Morfar & kusinerna!

Det funkade utmärkt!

Vår lilla prins sov sött till 07:30! Pep till vid 06:30 men somnade om och vaknade som klockan själv vid 07:30. Inprogrammerad på 11,5 timmars sömn. Perfekt.

Var ute och slarvade idag med den manliga delen av familjen W. Olle och E lekte och vi fikade gott.
Olle råkade ut för en pojke som var ytterst lite äldre än honom som ville kramas hela tiden. Olle såg helt förskräckt ut och fick röda märken i nacken och en ofrivillig puss från den obekanta pojken med en gigantisk mamma som skrek: ¨KIM, DET ÄR FÖR HÅRT NU IGEN¨ hela tiden...

Stackars E fick beskåda en dvärgpojke på 2 år som måttade karatesparkar samt boxningsslag i luften vid henne. Hon började nästan gråta. Pappa J fick vara i närheten för att lugna den darrandes underläppen. Riktigt farligt att vara på offentlig lekplats idag...

Sen tog jag en sväng på stan och spanade på lite bebiskläder. Så Olle somnade 25 min senare än vanligt för jag lät honom sitta i vagnen och vara vaken tills vi skulle åka bilen. Då somnade han in på typ 2 min. Och vaknade exakt 2 timmar senare. Som sig bör. Fast då hade jag ju lyft över honom till vagnen...
Lyxigt värre!
Jag åt min medköpta sushi och sov en middagslur. Kan det bli bättre?

Dessutom avslutade jag kvällen med att shoppa en billig beg POP-overall på Tradera.
&  ja, jag erkänner. ..
Jag har blivit fast i Tradera. Ska visa mina inköp snart. Överföring från telefonbilderna funkar inte riktigt just nu så det får vänta nån dag. Har köpt ett par Me and I kläder samt POPkläder. Känns lite nyttigt att kunna köpa bättre begagnade kläder.


Spännande med morgontiderna framöver...

Vintertid och en massa funderande över hur man gör med sov- och mattider som funkat som en klocka innan.

Olle vaknade som vanligt vid 07:30. Men idag betydde det ju att klockan bara var 06:30.
Vi serverade frukost som vi brukar, en halvtimma efter uppstigande. Sen klämde vi in ett extra mellis på fm och sköt på middagen så vintertiden skulle stämma. (alltså mat en timma senare än vanligt)
Luren mitt på dagen enligt den nya tiden (med tanke på att han vaknade sin vanliga tid borde han vara 1 timma extra trött nu- men vi märkte aldrig nån skillnad) Sov 2 timmar som vanligt. Fick kvällsmat lite extra tidigt och lades i samma tid som alltid, kl 20:00. (såg dock ut som om han skulle somna i badet)

Nu återstår att se om han sover sina timmar och vaknar 07:30 i vintertid imorgon. Eller om det blir till att ramsa och göra köksljud i ett par dagar till det nya schemat sitter. Intressant. Som Kaj Pollack skulle uttryckt sig...

I överigt har helgen varit lugn och behaglig.
Vi tog en sväng till IKEA och köpte lite nödvändigheter. Bla två överskåp som ska sitta över side-by-side skåpet. Det fanns inte skåp som skulle passa våra mått men efter en hel del kapande och tixande har M nu fått till det riktigt bra. Inte lätt när måtten inte passar.
Mest störigt var att våra handtag som sitter på ALLA luckor och skåp fått en ny slimmad look. Ett antal millimeter smalare och hette samma sak. Men jag uppmärksammade det i butiken och frågade om det verkligen var så att dom blivit smalare. Och det hade dom ju. Köksnörden sa att vi kunde kolla med byten och återköp efter den gamla tjockleken men att han befarade att dom var totalt jätte slut.
Tror det eller ej men det fanns 1 kort och 1 långt gammalt handtag kvar i en låda bakom disken. Fick betala 18kr för båda. Som hittat. Ibland får man ha lite tur...

Pappa, du är SÅ rolig...

...jag måste skratta!

Bus i soffan med pappa!

    


Din navel är SÅ kul!!

Dessa spindlar...

...är överallt hemma hos oss just nu. I sängen, i stekpannan efter maten, i slasken på morgonen. Tur att min lilla spanare har så bra syn. Vi fångar ca 5-10st / dag. En del lever andra inte. Han o´ar stort när han finner dom. Och pekar på hushållspappret, sen går han till soporna och kastar dom. Sen apploderar han nöjt till sig själv.

Vidrigast var när jag klockan 06:00 var nere och ramsade Olle till sömns igen för M duschade och skulle åka till jobbet. Tog ett glas som jag druckit vatten ur föregående kväll. Satte det under vattenmaskinen på frysen och drack. Det är mörkt ute kl 06:00 och jag tände inte upp. Kände nått som killade under näsan och kring munnen. Jag höll glaset mot en fönsterlampa. Mmm, mycket riktigt. En med extra långa ben. Smaskens till frulle. Urk! Jag fick rysningar och stampade hysteriskt i golvet...

Så här kan det se ut när man ska gå och lägga sig...

Långa kittlande ben...

På utflykt med mormor & morfar...

...till affären där man köper blommor och så till kyrkogården för att plantera lite. Han är så hjälpsam!




 

   

   

Det närmar sig...

Har gått 33 fullgångna veckor och 3 dagar. Är i vecka 34. 234 dagar av 280 har passerat. Alltså återstår 46 dagar...
Det är ju typ snart...

Skrev ett schema idag till barnvakt med Olles tider och vanor. Det börjar dra ihop sig. Måste ner i källaren snart och ta fram dom pluttigaste kläderna och sniffa lite på. Ska bli mysigt med bäbis igen.

Idag lade sig Olle på min mage när vi tittade på tv. Han låg still och gosade i flera minuter. Han är en sån goding!


Första rallyt!

Fick skjuta lite på sovtiden för att kunna se morfars rallybil in action! Så här spännande tyckte han att det var!


Här är den fortfarande hel...

...pappas rally bil alltså. På SS3 hände sedan en liten olycka så nu är bilen ¨lite¨ trasig... Får se om någon lyckats fånga det på film & dela med sig.

Totalsnabbast i sin klass på SS1 som vi ser en liten bit av här iallafall.

Vill ha!

Har ställt in Ullaredsresan pga en hel drös olämpliga omständigheter. Kollade runt lite på nätet på fredagskvällen och hittade några nyheter från IKEA. Kanske kan vi ta en tur dit i helgen då jag var inställd på tokshopping denna helg...
Undra om julpyntet finns på plats?? Måste ju pynta nu när Olle är större!




(påslakan, rutschkana, matta och gungälg)


Nya besök!

Idag var det inga aktiviteter inbokade så Olle & jag överraskade mormor på hennes jobb. Kollade in pennor, stämplar och håltagare. Satt mitt på bordet och gottade sig bland de fina sakerna.

   





Bästa bullarna!

Jag har bakat dom godaste bullarna i mitt liv. Receptet är från Leila bakar och heter ¨lyxig vetedeg¨. Använde hennes fyllning med mkt kanel, råsocker och smör. Dessutom är tipset att tillsätta en liten svätt med ströbröd (tror jag hade i ca 1 msk) så flyter fyllningen inte iväg. Hade inga stora mängder pärlsocker hemma så jag tog hackade hasselnötter och mandelspån oxå. Supersmarrigt! När man spödvärmer bullarna som varit frysta smakar dom nästan lite wienerbrödsdeg. SÅ lyxiga!!
Mmm


För oss som längtar tillbaks...

...till Rhodos. Samma hotell, samma personal i baren och affären. Allt sig nästan likt. Här kommer några bilder från mamma och pappas Rhodosresa.

     
   

RSS 2.0