Tattarlass...

...så bar det äntligen av. Till IKEA. Hela familjen på en måndag!
Magnus första pappadag!! Sovmorgon till 09:40. Våran son är en ängel när det gäller sömn.

Han är en ängel när det gäller mat också. Gav honom mat vid 6 imorse. Kollade på nån yoga lektion på tv & sen somnade vi om. Nästa mål intog han inte förrens vid 12. Sen packade vi oss iväg. Det gjorde alla skolbarn & deras lediga föräldrar som firade höstlov med... Typiskt...

Vi behövde ju inredning till garderoberna. Olles små kläder ska få ordning. Vi försedde våra vagnar. Vi hade tre stycken. En barnvagn, en kundvagn och så en packvagn. Det var endast från tag själv lagret jag körde 2 vagnar.
3 stommar & 18(!) trådbackar till förvarning för våra kläder till övervåningen. 5st jätte trådbackar till 100 garderoberna dit ner. + lite annat smått & gott. Behöver jag säga att det blev trångt i bilen???  I den förvarades nu: 2vuxna, 1 barn, en bilstol med bas, 1 vagnsunderrede, en liggkorg, en stor kartong högtalare som skulle bytas i stan och allt annat plock från IKEA. Liggkorgen till vagnen fick åka mellan framstolarna hem.

Jag var lite putt för att Magnus vägrade köpa 2 stora karongen med hyllor till Olles rum + 4 dörrar till dom. Jag kan nu erkänna att det var OMÖJLIGT att få in något mer. Vi som skulle handla mat också. Bara att glömma.

Tittade in på Babyproffsen på hemvägen. I stan alltså. För dom hade en sittdel till våran vagn hemma, man kan nämligen INTE köpa endast en sittdel till vagnen längre. Så här gällde det att agera snabbt. Reserverade den och fräste hemåt.
Lille mannen hade fortfarande inte ätit sen 12 och nu var klockan 17. Vid 17:30 kom några matsignaler och sen åkte vi till Coop för att köpa mat.

Innan vi hälsade John Blund väkommen till Olles värld så tog vi ett bad i blå baljan! Mysigt!!

Go natt!

Ps.
Grattis till dina pojkar R! Är SÅ nyfiken på bilder!! Läste om din dubbelamning (!?)- där ligger man i lä....
:-)

Grattis till J´s lilla tös oxå! När får man komma & hälsa på???

     

Simtorsdag!

Då har vi badat igen. På babysimmet alltså. Eftersom den sista rapporten från simningen var lite sen var det redan dags igen.
Det finns ju så mycket intressant att titta på när man badar att Olle ser helt bortkommen ut... Idag var lilla E glad och skrattade gott i vattnet!

Efteråt åkte vi med familjen W hem. Det bjussades på tacos. Lyx. & hembakta muffins med jorgubbar och yoghurt! Kaffelatte med skum ur J´s kaffemaskin!
MMM....

Imorgon hoppas S, lilla E & Olle & jag på en härlig höstdag med vagnarna.
Jag & Olle tog en härlig tur idag. Solen värmde så man blev helt svett...

Igår var vi & fikade med mammorna i föräldrargruppen. Kul att se dom igen. Några barn är äldre och några yngre. Roligt att veta vad som är på gång i utvecklingen och prata lite tips & ideer.

På måndag ska M vara pappaledig! Det ska bli kul. Vi ska nog ta en tur till IKEA & fixa med Olles rum. Äntligen!

Dags för att ta en tur neråt för att samla ihop dagens mjukdjur och tvätt som ligger här & där. Men vi hörs!


                                                                                

Som fisken i vattnet!

Äntligen var det dags- som vi väntat på att babysimmet ska börja.
Olle verkar ha ärvt mammas badkärlek!

Fast vi höll på att missa hela kalaset.
Jag tänkte baka en kaka som familjen W och vi kunder fika på efteråt.
Var SÅ sugen på en morotskaka. Åkte till Coop för att köpa det som dehövdes. Ställde kakan i ugnen och väntade på att Olle snart skulle bli hungrig. När klockan var 14 (mötet började 15:15) visade han fortfarande inga mattecken. Jag hade inte heller ätit. Eller tagit ut pengar till babysimmet. Då började jag laga mat. När jag åt blev Olle också hungrig. Hämtade amningskudden och fortsatte själv äta... Spillde lite ketchup på honom... Klockan var nu 14:40 & det var hög tid att åka för att inte behöva stressa ihjäl sig. Då börjas det. Bajsandet alltså. Äsch- tänkter jag . Han får åka nerskiten. Annars hinner vi inte. När jag lyfter honom från amningskudden ser jag att vi inte kan åka. Den har en stor fläck av typ nr 2....
Bara att ta av ALLA kläder. Tvätta hela honom. Nya kläder. Då kissar han också. & kräks.... Det är SÅ härligt med barn!

Ringer M och ber honom ta ut pengar. Det går inte för jag hade tagit hans VISA kort för att kolla en sak med hans e-leg... utan & lägga tillbaks det i plånkan. Jaja.

Vi hinner fram i tid. Lyssnar på infomötet och sen kan vi bada i typ 10 minuter. Familjen W´s lilla E var defenetivt inte på badhumör. Skrek som bara den... Stackarn.
Hon somnar sött i sin bilstol & vi avslutar badandet med den goda morotskakan!!

Så här trevligt hade vi:

     

Jag är usel på att blogga...

Det har varit mycket.
Stressar runt som en tok &  ändå känns det som om jag inte gör nånting.

På måndag efter bankbesöket ska jag ta mig i kragen & bli bättre! Jag ska lägga in bilder och skriva lite om när vi var på babysimmet i torsdags.

Dessutom finns bildbevis på min & kompis S & lilla E´s mindre lyckade terrängprommenad. Från den behöver vi lite sympati.

I helgen tog mamma & jag en heldag i Gyttorp & Lindesberg av alla ställen!!
Det var bytardag och vi fyndade fina kläder till Olle. Mamma trodde ALDRIG att jag skulle köpa nått begagnat... Har tvättat 4 maskiner idag... & 2 igår. Men det finns fortfarande mer tvätt kvar...Typiskt.

Hörs på måndag kväll då!



Visst är han en riktig goding????????????????????????
 

En bäver har flyttat in!

Ja- som tur är inte en riktig... En mjukis alltså.
Till Olles stora förtjusning. Vi var ju på IKEA igår. Skulle verkligen vilja få ordning på hans rum nu! Nån smart förvaring. Kläder i garderob istället för i minilådan. Nån snygg lampa md nått roligt mönster.

Det går sådär. Hittar ingen bra lösning. Fast jag tror på en låg förvaring fäst väggen med en bänkskiva uppepå. Som blir som ett mini skrivbord oxå. Fast det dröjer ju innan han kan använda det. Fast han har ju redan fått en hel del leksaker som skulle behöva bo i några snygga backar. Får kolla med M om vi inte kan klura ut nått snarast så det blir gjort!


Så här lycklig är man när man fått en ny kompis!!

              

Vart tog helgen vägen?

Jag som skulle få så mycket gjort. Jag har ju visserligen städat ordentligt. Bakat härliga nöt-chokladmuffins & en paj med jordgubbar & vinbär. Bjudit in Kompis S & J på söndagsfikat.
M blev klippt!

På lördagen fick M äntligen in dörren till källaren så nu kan man gå dit ner utan risk för att nått djur bosatt sig i värmen. Fast innan det ordnade upp sig så råkade M stänga igen dörren så den gick i baklås med det lyxiga ellåset. Fick ringa en låssmed som avslöjade hur man skulle komma in igen... HAHA

Sen åkte vi till mamma & pappa och fixade lite. Jag bara var. Andra skötte Olle och det serverades god mat!

Idag måndag har S &  lilla E, Olle & jag varit på IKEA. Jag hittade en hel påse med ¨bra att ha saker¨. Vi åt lunch och tog en latte. Nice!

Nu lagar M mat och Olle jollrar friskt! Det kurrar i magen så jag drar & äter!

Tack för alla trevliga mail & kommentarer här!!
JÄTTEKUL!!

Kram








Fredagsstädning!

Äntligen!

Dammsugaren har blivit mätt idag. Tvättmaskinen har motionerat ordentligt! Tvättkorgen var tom tills M skulle bada & la sin smutstvätt däri....
Nytvättade sängkläder till hela familjen och bad för de vuxna. Lyx!

Olle testade sin nytvättade säng o trivdes bra!



I helgen satsar jag på Bambu projektet. Har sett i tidningen att det är 70% på växter nu. Det är ju kul & billigt. Men man måste gräva ett hål till alla växter man köper & det är jobbigt!!

Trevlig helg på er!

BYE!

Pannkakstorsdag!

Idag gjorde jag ett nytt försök med farmor. Då svarade hon.

Hon beklagade sig över att jag inte hade kommit igår. Pappa hade pratat med henne & sagt att jag tänkte titta förbi. Hon som BARA var till affären. Jamen, undrade jag. -Varför ringde du inte tillbaks då? Nä, hon kände inte igen nummret...

Det vankades pannkakor på våning 3 idag.
Så Olle & jag fräste dit när han sovit klart sin skönhetssömn vid 11:30(!)

Farmor hade beklagat sig över en ond höft och problem med ett knä. Hoppas på en kortisonspruta imorgon. När jag gått två våningar kommer hon sättandes nerför för att hjälpa mig bära skötväskan. TYPISKT henne!!

Väl inne när jag fått av Olle sin overall ska farmor bära. (hon är lite instabil ibland, speciellt men den där onda höften & knät!)
Jag får av mig mina ytterkläder också och då hör jag en duns. Inget barnskrik.
Bara farmor som låter oj,oj, lite generat. Går in i rummet dit hon gick med Olle för att hitta henne på golvet. På rygg. Som en skalbagge.

-Jaha, vad gör vi nu då frågar jag. - Ja, tar oss upp igen, säger hon.
Olle låg i säkert förvar PÅ sängen.
Farmor hade satt sig brevid honom men ¨gled¨av det glatta överkastet o damp i golvet. Olle bara tittade förvånat vart tanten tog vägen :-)

OBS! Du som träffar på min farmor: SÄG INGET om detta!!!!

Sen åkte vi vidare till Marieberg för att fixa de 2 tröjorna som skulle lämnas åter. Kom hem med 2 nya + ett par byxor till lilleman.
En ¨stol på bord¨, ett lyxtäcke & en ny blöjrefill slog vi till på också.

Avslutade kvällen med ett bad i blåa baljan och en slurk mjölk!

God natt!

Att göra- helst snarast

1 Lämna tillbaks 2 tröjor som inte blev bra från gårdagens shoppingrunda. 


2  Köpa dom där växterna som INTE blev köpta på gårdagens shoppingrunda.


3  Hälsa på min farmor. Har inte sett henne på länge. Inte varit hemma hos henne sen ca 2 månader före födesln. Jag hade foglossning. Människan bor hösgt upp i ett trevåningshus UTAN hiss. Tur att hon kunde komma ner då!                                                                                                                                                                                             
Ringde henne igårförmiddag men hon svarade inte. Borde inte vara i tvättstugan för där brukar hon befinna sig vid 5 på morgonen. (mm, jag undrar också vad det ska vara bra för!!) Pappa gissade på en shoppingtur till Ekershallen. Provar att ringa idag igen!


4  Ringa kompis S för att se om det är ok med henne att lägga ut lite bilder från vår senaste leriga barnvagnsprommenad.


5  Plantera den där Bambun som blivit ståendes sen i mitten på sommaren. Helst innan det fryser. Det var 2 minus imorse...


6  Dammsuga HELA huset.


7  Tvätta så tvättkorgen blir tom. (Varför blir den aldrig det??)


8  Köpa en ¨stol på bord¨ till Olle. Kolla vilken färg vi ska ha  på sittdelen till vagnen.


9  Klippa mig. Det är 4 månader sen... Japp- jag ÄR frisör...


10 Prova bikinin så den inte sitter som ett korvskinn- om en vecka börjar babysimmet!!!


Det får räcka för nu!


Dom hade inte skräck!

Så här är bildbevis från fiket!

Olle slog till på att kräkas ner hela sin snygga björndräkt så han fick byta från topp till tå...

Sen gick vi en sväng på stan & kollade efter större kläder (inte till mig som tur är, utan till Olle.
Hittade några, lägger en bild på dom längst ned på sidan!

Sambon satte i sig en skål ostbågar, somnade vid 21.
Jag fastnade framför dumburken o kollade på ¨riskförlossningar¨.




Vem är den lilla kungen  på fiket?




Yngst i gruppen. Ensam tjej idag. Lilla Maja.



Mamma S och hennes Mauritz




4 dagar yngre än Olle är trötte Bastian




Dagens fynd!

Andra funderingar på en onsdag

Har J fått sitt andra barn?

Har R fått sina tvillingar??

När ska min sambo vara pappaledig på måndagar???

När kommer listerna upp på övervåningen????
-Jaja. Jag tänkte iallafall åka o köpa lite växter så kanske man glömmer bort listerna.



Nu måste jag äta frukost om jag ska hinna få i mig mat innan fikat med mammorna.
Olle sover ännu. Kl är 11:07. & jag MÅSTE duscha innan jag åker. & det kan man bara göra om han är vaken o nymatad. ( mat fick han vid 10. Så vaknar han snart kan vi nog få till en dusch utan matattack :-)

Hörs!

En helt vanlig onsdag

På agendan denna höstiga onsdag:

Fika med mammorna i föräldrargruppen- kul att träffa lite folk. Man blir lite insnöad av att bara amma och prata med en 3 månaders...

Tar med kameran o hoppas på att ingen har skräck för att läggas ut på min sprillans nya blogg.

Hörs senare!


Välkommen till min nya blogg!

Länge har jag funderat på detta. Att blogga alltså.
Nu kör jag en test.

I min blogg vill jag att man ska kunna hitta lite tips o ideér. Både när det gäller barn, inredning och kanske lite om mat o bak. Sånt som intresserar mig helt enkelt.
Så du som känner mig vet att lite tips om bra shopping o skönhetsvård kanske oxå dyker upp...

Välkommen!


RSS 2.0