Jag blir så trött...

Ni kanske tror att det råder nån slags bloggtorka just nu? Helt fel...
Jag mobilbloggar precis som vanligt då och då men det dyker INTE upp något... Det började redan i torsdags när jag skickade bilder från Hindersmässan som inte fungerade. Lade in bilderna på nytt på eftermiddagen och riskerade dubbla inlägg om dom skulle vara fördröjda. Men dom har fortfarande inte dykt upp. Tillsammans med ett gäng andra händelser som jag ville dela med mig av. Men icke!

Igår fick jag ett infall och färgade håret. Mörkare! Hittade ett gäng slattar i mina gömmor, säkert 4 år gammla... Blandade illrött, orange och brunt. Typ lika delar. Blev bra! Gjorde några ljusa slingor på det också! Sen lite brun-utan-sol. Toppade med lite bryn och fransfärg. Synd bara att man inte hade nån trevlig fest att hänga på...

Och idag har jag varit och shoppat.
Fem timmar. Helt alena. Skönt!
Var på Lager157, Stadium Outlet. Lagerhaus, Village, Cervera, Vero Moda, H&M, Lindex, Triumphm samt en liten affär för handskar och väskor. I den sistnämda köpte jag ett par skinnhandskar med ullfoder. Dom passar mig så perfekt. Jag har letat länge efter ett par som verkligen sitter bra. Och det gör dom här! Marieberg, affären brevid Kappahl om du också letar efter dom där perfekta handskarna. Kostade bara 299 kr.
I övrigt köpte jag massor med kläder och saker men jag är så trött nu att det får vi visa upp en annan gång. Alice var nöjd med två par nya regnställ. Olle fick ett par Adidasbyxor att ha på Hoppis & Skuttis!

M lagade pannkakor till kvällsmat. Jag tyckte dom smakade lite mycket salt fast inte så det störde...
Då kom han på att han kanske läst fel... Skulle det vara kryddmått istället för tsk?? 1 1/2 hade han haft i... Nej då... Det var tsk i receptet. Fast bara 1/2... Olle hade hjälpt till och det var så kul att dom bara hällde på... ;)
Ja ja, gott var det och alla åt o var nöjda!


Nu blir det tidig sovsöndag. M har varit sjuk i helgen så vi får se hur morgondagen blir!

Thats all folks!
Hörs!

Tokigt...

0-1b3b7d6e12c8f835adbf9ffd8d4c227c.png

Tokigt... Byggare Bobs pusselkartong på huvudet... Kul verkar det vara! Hon är mycket nöjd med sitt påhitt!


Hur långt var det här då?

0-5699fd7afd45da469fb5b2e02ae29790.png

Hur långt var det här då? Vi är hemma och tvättar och städar idag. Olle vill till Lek o buslandet med pappa så vi får se vad som hinns med när han anländer... Möblerna är tillbaka på sina platser efter slipningen. Dags för lite tvättsortering. God fredag och trevlig helg!!


Rea!

0-5d66c796feeb88f53a184ce449fae110.png

Rea! Var på lokala Coop igår och handlade mat. Det var 75% rabatt på barnkläder! Jag fick 767 kr i rabatt och många fina kläder till båda barnen. Olle valde både till sig själv och till syrran.


Bättre bild!

Här kommer en bättre upplaga på den fina badkillen i morgonrock! Kollar på Bygglov!


Oj, så många saker...

Olle och Alice spanar in många konstiga saker. Brandbil, hundar, godis, leksaker stora ballonger som flyger, munkar och kläder...
Köpte två tröjor med grävmaskiner på och en miniliten sockervadd. Han åt en del men påstod att han inte gillade den... Sen köpte vi med oss hamburgare hem. Alice åt nästan upp en hel helt själv. Och pommar, som hon ville doppa precis som brorsan i ketchup, fast det var ju inte så gott... Men kul var det. Hon säger också ¨dopp dopp¨ när hon dippar! :)






På väg!

Vi ska på Hindersmässan! Torsdag fm!
Morfar, mamman, Olle & Alice!




Prinsen! SÅ söt!!

242b3222b4831a4441c65101d1c2a891.png

Prinsen! SÅ söt!! Badrock med Carsmotiv!


Korv!

0-3746150ac2350345e9041868879dd8e8.png

Korv! Är ute och åker bob, pulka och grillar korv! På em ska jag åka på SPAbehandling! Natten gick inte så bra... Dom väckte varandra och Alice var vaken en halvtimma. Arg som ett bi!


Problem nån??

Jag har hittat den! Produkten du kanske letar efter?? Eller inte?? ;)


En hårblås med stativ!!! Nu till fyndpriset 299 kr! På Cellbes om någon nu skulle ha användning för en sån...

Kvällsgröt?

3a50999a1074b452f33f34b082c69bdc.png

Kvällsgröt? Nix... Vi är ju hos morfar och då får man chokladbollar efter kvällsgröten! Dessutom hade morfar köpt en DVDspelare när han åkte för att hämta mormor så vi kunde få den dagliga Pippidosen! We like!!


På plats!

0-26955868d0612ad7f41535beb3d2d20d.png

På plats! Olle testar mormors säng. Vi har kvarterat in oss här under golvslipningsdagarna. Om det nu blir nån slipning...


Boven??

0-73b43f8a272084426fa42b98d0beaa09.png

Boven?? Är detta boven i dramat? Golvmannen har plockat upp parketten igen! Han sa sist att han lagt remsor där det var en liten svacka. Men nu är frågan om all denna plastmatta verkligen var så bra? Dessutom verkar det som om golvvärmeskivornas skarvar är lite svällda... Inte bra!


Vart är du på väg?

59f113456c32a1c97b8c787423e7254c.png

Vart är du på väg? Svar: ingenstans! Alice vill ha overall på sig inomhus... Ps Vi har nästan 22 grader inne! Fast vi ska nog ta en shoppingtur till Plantagen. Halva priset på gröna växter tom idag! Jag behöver ett par stora växter! Perfekt!!


En vanlig lördag!

Idag har det varit en vanlig, lite halvtrist lördag. Olle och pappan åkte iväg på Hoppis & Skuttis. Jag och Alice stannade hemma. Det var inte så kul... Gnällig som bara den! Saknade kanske sin bror... Eller så är det dom där stora kindtänderna som gör henne extra sur o lättretad.

Jag skrev ju att vi var nöjda med golvet men det tar jag tillbaks med råge... Nu har ett annat ställe på golvet blivit helt skevt och rör sig när man går. Det ser verlkigen inte bra ut och nu är frågan om vi ska tömma hela rummet på söndag kväll eller ej. Om golvläggaren ska komma och bedöma vad det kan bero på. Kanske kan det ha med de svällda brädorna en bit därifrån? Kanske har hela golvet puttats iväg i ena delen av rummet men inte i övriga. Då skulle det kanske kunna bli så där... Men jag vet inte... Snyggt är det då inte!
Vi anlitade ju golvfirman innan slipningen för att det skulle bli bättre och nu är det mycket värre än förrut... Och så konstigt att det inte märktes i torsdags när han var här... Trist!!


Vad ska man säga?? Det är ju inte mamman som kommer på sånna här ideer...

Hemma igen!

Hemkomna och jättemätta! Det blev ett besök på Indigo. Massor med plockmat, dessert och rött vin... Mmmmm!

Kollar lite fynd på en webbutik som har fina barnsaker. Lite udda grejjer! Och det är rea nu! Här finns den!




Barnvakt!

3b2e0f0c47a2f944e3ced031a8f2c80c.png

Barnvakt! Japp!! Jag fick veta kl 16:45 att barnvakt kommer och vi ska ut och ha trevligt. Vad ska vi hitta på?? Äta vore nog bra! Jag är jättehungrig!! Trevlig helg!


Pappa och jag!

Olle och pappa har haft ett projekt i källaren en tag... I förrgår var det dags att äntligen få montera verket!

Hyllplan i samma gröna färg som bordet dom tillverkat tidigare!
Dom har sågat, slipat, fräst och målat! Olle är så lycklig när dom går ner i källaren för att jobba en stund om dagen!

På hyllorna står nu hans finaste brandbilar, truckar och bilar!




Räcker skruv och maskin!

Nyfriserad!

Olle trängde sig i klippkön. Pappan har väntat i nån vecka nu med Olle blev också långhårig så vi passade på när syrran badade! Går ju på typ 6-7 minuter att klippa ett litet huvud... Pappans hår hinner man inte klippa medans barnen badar...




Perfekt!

SÅ bra att någon placerat en sittpuff precis framför fönstret! Då kan man ju hålla i sig och ta sig upp och spana lite!





Herr Bosch hälsar!

Han har det bra i sin nya familj och disken blir så väldigt ren och blank. Tyst är han också! Vi är supernöjda med vår nye familjemedlem!!

Hur i hela...

...friden hamnade dom där??

Klossar... Sånna där som man har när man lägger golv. Fast man ska kila fast dom mot väggarna! När golvläggaren tog upp vår parkett för att jämna till underlaget, som inte var helt bra efter den där sista läggningen vid gamla hallen, hittade vi nått märkligt...

2 klossar låg under en planka mitt på golvet. Typ under soffan som är ute i rummet. Inga smygande övergångar eller utjämnande syfte... Bara 2 klossar som låg där. Kanske inte så konstigt att golvet sviktade lite??

Jag frågade golvläggarn om det verkligen låg 2 stora klossar där och japp- det gjorde det...

När M kom hem sa jag som det var... Golvmannen hade ju klagat hejvilt på det mesta. Men att bara lägga in 2 stora klossa så där... M trodde jag skojade... -2 klossar??
-JAPP!

Han är HELT säker på att han minsann inte stoppat in några utjämnande föremål där... Så vem kan vara den skyldige? Olle eller Alice?
Troligast Olle som lyft lite och applicerat åtgärden... Så nu, med lite spackel vid skillnaden mellan gamla hallen och befintligt golv, och UTAN klossar är det mycket bättre! Det känns bra när dom ändå ska slipa och göra golvet som nytt igen!




Hörselskydden PÅ!

Olle har intagit både frukost och lunch med sina hörselskydd på! Till frukosten höll golvläggaren på att såg av en parkettplanka så röken blev så stickande så vi fick öppna köksfönstret!

Vi lunchen höll han på att slå ihop golvet igen så då pangade det högt!

Proffesionella hantverkare klagar sällan på andras jobb.
Isånna fall är detta en mycket oseriös hantverkar för jag har fått höra både det ena och andra under de få stunder vi sågs idag!
Golvet vi har är ETT HELVETE att lägga. Man måste ju ligga på alla fyra och kan inte stå som när man lägger Tarkett. Det är bra grejer det! Forbo som vi har och som kostade mutlum var ju rena dyngan att lägga. Gick sönde så fort man tog tag i, osv...
Dessutom var det massor med fel på M´s läggning med skarver och underarbete... Bara att slå dödörat till och tänka på nått annant...

Vi flydde till ett kallt badhus efter frukosten. Värmesystemet håller på att gå sönder i badhuset så det blir bara kallare och kallare för varje vecka. Brrr! Sen var det stopp i avloppet till duscharna också. Alice plaskade runt i hårtussar och folks gammla duschvatten. Urk! Får bli mycket tvål vid kvällsbadet!

Nu sover dom! Fast Alice var svårsövd idag. Hon ¨tjuvsov¨ som vanligt i bilen och när vi kom hem fick hon ligga några minuter extra i sin säng medans jag micrade maten. Vi blev lite sena så dom får sova över en stund!

På måndag drar slipningen igång. Golvet ska lackas 3 gånger så det blir att fly hem till morfar som jobbar sin sista dag (igen) idag på ett antal veckor. Mormor har massa komptid. Kanske kan vi kolla efter en resa? M ska ju vara pappaledig from 15/2. Vi har faktiskt inte varit på semseter sen Olle föddes. Skäms på oss!!!
Ska hålla utkik på vad som finnes just nu. Det vore gott med lite sol och miljöombyte!


Donuts sitter aldrig fel...


Lite kortspel...


Shopping!


Bad!


Hela släkten!


Mera bad! Bröderna bäver hoppar ikapp!

Pratar lite med tomten...

Har glömt att visa er vad som inträffade dagen innan julafton! Olle hade en allvarlig stund med tomten. Kanske skickade han sina sista önskningar??

Trevligt hade dom iallafall...







Hantverkare och byggare...

...nästan jämt nuförtiden!

Imorgon dyker golvfirman som ska slipa om golvet efter vattenskadan upp!

Vi har ställt in sofforna på Alice rum. Det tyckte hon var konstigt när hon skulle sova... Barnen upptäckte hur roligt det ekar när man ropar i rummet nu... Det tyckte vi vuxna dock inte var lika kul...

Köksbord och stolar får ta plats i Olles rum. Kök/vardagsrummet är ju rätt så stort och rymmer mycket möbler så det är ju inte helt enkelt...

Ska bli spännande att se resultatet. Har ju blivit ett och annat märke i golvet sen vi lade in det -04...


Vanlig syn...


Men vad har ni gjort här då??


Vid inläggandet av golvet...

Vad är nu detta?

0-b11057f6d4cfb53d9fed805c3e731c.png

Vad är nu detta? Svar: det är en pomelo! Dagens frukt!! Om du inte testat denna så gör det! Ser ut som en jättegrape. Är inte sur. Smakar lite citron o lite apelsin. Man delar den längs med ekvatorn och tar ur fileerna ur hinnorna. Inte ett dugg kladdigt! Bara jättesmaskit och nyttigt! Vi har fått Middagsfrid i julklapp så denna vecka är det nya maträtter, grönsaker och frukter varje dag. Det är kul! Och gott!!


Lite fräschare nu?

Har nog inte lagt ut så många bilder på hur det ser ut hos oss va?? Bara massa eländiga ruckelbilder... Det är inte riktigt lika ruckligt längre...




Kommer ni ihåg??

Oj, så det såg ut när vi köpte detta ruckel...

Mera bilder finns här!




Kör då!

Barnen åker snålskjuts. Alice var först ut och Olle är ju inte sen att haka på. Han trycker på ¨kör-knappen¨ men den kör inte...!!?

Undra varför!? ;)


Bubblor!

Vill ha bubbelbad mamma!!!


Tjuvkikar lite...

21e8875403df83f240c7eededdd265b9.png

Tjuvkikar lite... Fuktspecialist och byggare har varit här på fm. Fukten i golvet är 1% under gränsvärdet för att vara ok. Så med värmegolvet och luftningshål klarar vi oss med att slipa om parketten. Skönt!!


Yrvädret!

Här har ni ett riktigt yrväder!


Baka baka...

...liten kaka!

Olle har tippat i alla ingredienser till kakan och sen återstår att smaka smeten!

Mormor o morfar fick ett smakprov igår, och idag var det farmor o farfars tur!




Dags att gå upp!

0-50e4f628f0ef0715e7e6564dfd31dc6d.png

Dags att gå upp! Idag är vi trötta. Fast vi inte varit uppe och gjort något speciellt, som att fira nyår eller så... Barnen sover ännu och det är hög tid att väcka dom små sjusovarna! Igår var vi på Hoppis o Skuttis med Olle. Det var konstigt med alla föräldrar och barn som hoppade och sprang runt i en gigantisk sal. Han spanade mest men hängde på några moment. Nästa vecka blir det nog mera aktivitet från hans sida! Nä, nu måste dom väckas, annars blir dom väl svårsövda till 12:30!


Salta pinnar, Pippi och kuddar!

0-5563a4f7bfb36b0a5733a124fa0d851a.png

Salta pinnar, Pippi och kuddar. Fredagsmyset startar tidigt idag!!


Dagens!

0-7b220b434efb139e88cc698c2b0f428e.png

Dagens! Olle har gjort en hamburgare helt själv! Köpte en ny hamburgemaskin igår. Gör bla tomater, lökringar, sallad, pommar, bröd och burgare. Nån som vill beställa en?


Dagen tips!

Ständigt på jakt efter dom perfekta lamporna??

Det är jag. Men jag hittar dom sällan...

Idag har jag kollat runt lite på Belysningsdesign. Många fina lampor och bra menyer och översikt! 

Kanske vore bra att åka en sväng till Lamplagret ocskå. Behöver några fina golvlampor samt belysning till hallen. Men dom öppnar ju 11 på vardagar och det är alltid svårt att passa in med barnens mat o sovtider. Men nån dag kanske jag lyckas ;)


Ja, jag vet... Julen är över! Men den var fin!

Warnung!

Var och shoppade mat i 2 timmar på kvällskvisten... Strosade runt bland ALLA hyllor och kom på att mitt läppbalsam som ligger på sängbordet har fått fötter och varit på vift i ett antal dagar nu. Lilla damen har lånat det och lagt på ett FÖR bra gömställe. Köpte därför ett som lät toppen. Det var allt annat än toppen. Smakar härsken gammal smörja! Lypsyl Overnight rekommenderas EJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Badtjej!

0-4d9e9fa7cb5b068f46bc9fc5df7039c3.png

Badtjej! Nu är vi hemkomna från badet och barnen sover där ute. Själv ligger jag på 2 fluffiga kuddar i soffan och läser tidning och post. Hittade en fin bild på kusinens tjej Yrla som jag ville lägga ut. Hon har börjat med att hellre klättra runt på kanten än att befinna sig i vattnet... :)


Hela släkten!

0-3b3fede3bf552a28e7446e4b05e22f42.png

Hela släkten! Nästan. Bada bada!


Fast!

-2ea9a6b7a7d51b7beb9782781dd0f76.png

Fast! Här har hon fastnat i docksängen...
Skriker som bara den men jag var tvungen att ta en bild innan jag kunde ta loss henne... Haha!

Försäkringsbolaget har just varit här. Tog bilder och skickar hit byggare från mormors jobb. Dom är duktiga sa försäkringsmannen. Får se om parketten är tillräckligt torr för att slipas...

Nu åker vi och köper en ny diskmaskin! Undrar vilken det blir?


Det är någonting jag vill säga dig...

...men jag är SÅ trött att jag bara säger god natt!

Diskmaskinshistorien kanske fortsätter imorgon med ett nytt kapitel för då kommer försäkringsbolaget...

Men nu är det god natt som gäller!

Krama någon du tycker om lite extra mycket idag!!!
Det ska jag göra!

:)


På vårat köksbord just nu! Fina!!

Vill du flytta hem till oss herr Bosch??

Jag har hittat en diskmaskin som låter SUPERDUPERBRA!

Det hela började när jag kom hem med dom där diskmaskinstabletterna från Ullared... Våra var slut och jag köpte en förpackning därnere... Billiga... Diskmaskinen diskade inte längre speciellt rent. Kan ha ett samband med de billigare tabletterna...

Förra vecka hade vi sladden till kalkfiltret urdragen ett par dagar. Av misstag...
Disken blev genast smutsig med en konstig beläggning! Började nu bli riktigt irriterad på dom där tabletterna men då erkände M misstaget med den urryckta sladde och jag tänkte köpa nya tabletter och se om disken kunde bli ren igen...

Men jag hann inte köpa några nya! Imorse när jag plockade ur diskmaskinen tänkte jag att det nog var lika bra om den där Ikea Whirpool-maskinen snart gick och dog. Laddade in ny disk efter maten och startade maskinen med viss tvekan om att vänta tills nya tabletter var inköpta. När jag satte ner mig i soffan för att kolla lite reklam och läsa tidningen gick strömmen. -15 och ingen bergvärmepump! Oh shit!!

Ringde grannen snett emot o kollade. Jo då. Dom hade ström minsann!

Ner i källaren. Jordfelsbrytaren hade löst ut.

Ner med ALLA kanppar och upp med en i taget.
Där på rad 3, knapp 7 small den upp igen. Och igen. Diskmaskinen!!!
Så upp med alla igen och lät 7:an vara nedfälld. Då kunde ju värmen hoppa igång igen!

Sen åkte jag iväg på några ärenden och när jag kom hem igen hade M kastat ut eländet i snön!
Barnen var byxlösa eftersom dom hade simmat runt i de ca 3 liter vatten som rann ut vid avskedet...
Superlyckliga!

Så nu undrar jag om du vill flytta hem till oss herr Bosch??
Visst låter det som en gudomlig maskin?? Här kan man läsa om alla hans egenskaper!




Du och jag Siri!

Olle och Siri hänger lite... Klappar henne försiktigt på kinden. Hon suckar lite avslappat... SÅ SÖTA!
Siri har på sig kläder som min farmor Ulla gett Alice när hon föddes! Kul att fler kan använda va??


God eftermiddag!

48289fe9808dbb1d9c3a518700e9f8c0.png

God eftermiddag! Nyss inkomna efter 2 timmars sömn i vagnen. Myser med filt och Pippi i väntan på mellis. För en stund sen blev vi strömlösa! Men jag har lokaliserat felet till diskmaskinen. Så ingen mer diskning just nu så får vi värme iallafall... Typiskt!


Det är ingen vanlig dag...

...för det är Yrlas födelsedag! Hurra, hurra HURRA!


Halv tårta som var SPUPERGOD och jättefin! Vit choklad och hallon! Muuuums!


Nöjda barn på kalas! Olle och Alice!


Födelsedagsbarnet själv! Yrla 1 år!


Olle gillade Nalle Puh´s gåbil!


Brum bruuum!


Äntligen!

Mormor och morfar har funnit min efterlängtade akvarielampa! Så nu har barnen akvarium på sina rum!!
Den lyser, fiskarna åker och bakrunden rullar! Mysigt!




Nu är det kallt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hua! Idag åkte vi till mormor och morfar o fixade ett element till deras kök! Det har varit 15 härliga grader där sista tiden. Dags att invenstera i ett! Olle hjälpte till och hämtade alla verktyg pappa behövde!

Trots kylan fick dom sova ute sen... Alice sov nästan 2 timmar och Olle en... Tre lager raggsockar och dubbla vantar...


-27 grader idag! Burrrrrrr!

Shoppa nu igen...

Barnen, morfar och jag åkte till Marieber i fredags. Bytte en trasig leksak och åt lunch! Shoppade lite teknikprylar och när vi kom hem igen så kopplade jag(!) ihop dom. Så nu har Olle egen tv på rummet. Min gamla tv som jag hade när jag var liten! Nu är det Pippi efter både frukost och mellis... Lyx va??



8 spänn!

Idag har vi hunnit uträtta många bra saker!

* Besiktigat bilen!
* Varit på hunden Harrys verkstad
* Varit på Rejmes verkstad
* Postat viktig post
* Köpt pizza och kebab!

På bilprovningen gick allt bra! Vi hade en trasig lampa, det visste vi om... Skulle laga igår men upptäckte att det var en sån lampa som man behöver kontakta sin verkstad för att fixa... Så vi fick åka och skämmas lite men dom var på sitt goda humör och jag lovade snällt att den skulle fixas snarast! Varför inte på en gång?!

Vi åkte förbi hunden Harrys versktad men dom ville ha bilen en stund imorgon och jag har ingen ersättningsbil med två barnstolar i som kan rycka ut och hämta oss...

Så vi åkte bort på drop-in-mottagningen på Rejmes. Där fick vi köpa med oss en lampa från butiken för 8 kronor. Sen skulle vi köra runt och kolla kön vid drop-in-porten. Dom skulle fixa lite saker på några andra bilar innan det var vår tur. Så vi väntade.

Och väntade. Och väntade.

Alice ramlade ca 15 gånger o blev allmänt oljig på sin overall. Men inte ledsen.  Hon bara väntade på uppdragningshjälp (det är lite svårt med tjocka kläder och skor att hamna i rätt läge igen).

Olle spanade in en polisbil och en fyrhjuling med snökedjor. Sen byttes lampan på ca 2 minuter och han tyckte vi var så trevliga att det kostade gratis... Lyx!

Sen körde vi hem i halkan (idag var det tillochmed halkigt med våran tunga buss med superduper däck)
Alice tjuvsov som vanligt...

Sen sov dom ute i vagnen (det var ju bara -10 vid lunch!) i över 2 timmar!
Jag sov på soffan...

:)





Egen stol!

Olle har fått egen stol på bordet... På soffbordet. Där sitter han och läser sina traktorbroschyrer... Vad annars??




Ut med granen!

Nu är syrran också med på att såga ner granen! Hon låter som en morotsåg och går brutalt tillväga...

Haha!!!




Fälgkors??

Känns som fredag... Fast det är ju tisdag men efterföljande röd dag!



När vi lagt barnen ikväll knackade det på dörren...

En kille som gissningsvis lagom fått sitt körkort var ute och åkte. Stank rök och hade palestinasjal...Det var -20 grader.
Han behövde låna ett fälgkors. Han trodde att hjulen satt löst. Han mumlade nått om att bilen varit på verkstan för han kört på en stolpe... Och nu trodde han alltså att hjulen inte var ordentligt ditsatta...

M följde med ut. Tog fram korset som låg i bilen. Killen hade inga vantar... Han var nog lite nervös också... Knacka på vid 21-tiden hos okända människor... Lite handsvett på det... M räckte honom korset.
-AAAAJ! Killen trodde han bränt sig på det men dom konstaterade snart att det var huden som rycktes bort... INTE slicka på några stolpar i dessa tider va?? ;)

Muttrarna satt ordentligt men hela hjulet gick att vicka på... Fick rådet att inte åka några motorvägs hastigheter med dom. Han vände och åkte hem igen... Bra val...


Idag har Olle hoppat över sin lunchlur! Alice var trött vid 12:30. Vi hade gäster som åkte hem strax efter 13 och det var FÖR kallr att sova i vagen... Lade henne i sin säng och hon somnade snabbt och fick sova till 14:45... Vaccinet har gett henne feber och extra mammighet... Skönt med lite vila för både henne och mig!

Så blev det Olle´s tur när gästerna åkt... Han ropade dock ¨upp¨ hela tiden och jag blev rädd att syrran som verkligen behövde sin sömn idag skulle vakna. Så jag tog upp honom. Han fick ligga på soffan med täcke och kudde och läsa traktorbroschyren medans jag plockade med disken. Sen förflyttade vi oss upp till tv-soffan för ett par avsnitt av Pippi!



Försenade...

Såg att jag inte lagt över bilder från den sunkiga mobilkameran på länge...

Bilder från nyårsafton tex...

Morfar skickade upp lite fina lykor och M tände raketer!
Mormor och Olle spanar!

Jättemysigt!

Barnen ville ha meeeeraaaa!






Plask!

Här badar vi nästan VARJE kväll! Det är bara vid speciella tillfällen vi hoppar över det...
Kvällsmat, lite lek, bad, gröt och bus. Sedan sängen!

Idag somnade Alice snabbt... Hon låg precis som jag la ner henne! Hon har fått en spruta i varje ben och var trött och lite mör! Hoppas hon kan sova lika gott som annars!

Konstaterade dock igår att hon inte vaknat till på flera veckor, det skulle jag ju inte sagt eftersom hon naturligtvis skrek till och var ilsken i natt... Men då ropade jag gonatt ramsan från min säng på övervångingen, och då somnade hon om!! I like!


Ett tips så här i vintertider!
Olle drabbades aldrig av några eksem eller torr hy på något sätt. Han fick bada i oljor och badskum från Weleda eller Dermanord.

Till Alice tänkte vi att det nog inte var så avgörande vad man använder och prövade billigare alternativ...
Hon fick ordentliga knottror och små sår med rodnader för hon blev så torr. Speciellt vid omslag till kallt väder...
Fick kortison och fet apotekskräm. Blossade upp direkt när vi slutade smörja...

Köpte återigen Weleda bad och kroppsprodukter (finns bla på Coop) och nu är det jätte fint! Så fort man känner att det blir torrt smörjer vi henne med den smidiga lotionen som nästan är flytande. (inte tjock som vasselin som de flesta apoteksprodukterna) Kan vara värt att pröva om man har likande problem!






Vad ska jag välja??

Alice kollar in vilka kläder och vilken väska hon ska ha ;)




Torka hunden!

Jo, du läste rätt.

Olle håller på att torka Alice hund...
I tumlaren!!


Liten brandchef!


Det är inte bara Olle som är intresserad av allt som har med brandmän o brandbilar att göra...
Syrran vill oxå låna!





Vem uppfann denna?

0-58c050c2a0d50a0ac404d8676654bd52.png

Vem uppfann denna? Tror jag blir GAALEN! Har hittat en gammal kub hos mormor o morfar. Mormor påstår att jag var en fena på kuben när jag var liten!? Det har jag svårt att tro. Får nog ge den till Olle istället. Han är en klurig typ... Jag blir bara sur när ena sidan blir förstörd när jag försöker få ihop nästa...


Oj då!

0-7cf1b5b9d3c4b5d8bcc9798b000ca86e.png

Oj då! Ett garage brann upp lagom vid 12-slaget 4 hus från mormor o morfar. Vi är och spanar på resterna... Inte bra... Olle tycker att det luktar skumt!


RSS 2.0