Flytt huset!

MMS

Flytt huset! Vi har sovit hos mormor o morfar i natt. Tog en bastu igår kväll och ett bad före frukost. Har fått eld i kaminen på första försöket! Olle festar på Digestive till frukost. Fast han har ätit smörgås o safari yoghurt först :-). Hemma håller avloppslagningen på att härda. Tur vi kan övernatta här! Imorgon börjar M jobba igen. Trist...


Salt är gott!

Salta pinnar är fina grejer. Och som han äter dom. Med stil! En och en. Mmm


Olles rum!

Funderar lite kring vad som kan tänkas passa lilla damens kommande rum. Olles har ju fisktema. Undra vad Alice gillar?? Eller skulle Olle kanske få nytt rum med traktorer, grävare, bilar och motorsågar??








De superfina fiskarna finns att köpa på barnlycka.se

Traktorer!

Kolla in fynden från Ullared! Bandet går att köra fram- och tillbaka. Vagnen hissas upp och ner!



Vill också vara med!

Olle vill också se sig själv på film. Han pekar på mobilen och sedan på sig själv.
Det är mycket som han vill nu. Pekar på sig själv och utan tal förstår vi rätt så bra vad det är han vill. Just nu är det mycket ¨frågor¨ om framor & farfars hund. Allt Olle äter, äter nämligen också hunden. Leverpastej, köttbullar, lingon och knäcke. All-ätare den där hunden. Vov vov!

Efter varje måltid då man undrar om han är mätt och han säger nej, meddelar han också med sitt egna ord för knäckebröd att han vill ha det. En blandning på titta och knäcke. Jätte charmigt.
Tänk när han snart kan prata helt. Då lär vi inte få tyst på honom... :-)


Frasfrallan!

Fras-Alice efter maten idag. Fras-våfflor...
Glad liten dam det där. Får syn på morfar här!


Boxas nån?

Har inga bra vantar för att sova i vagnen. Dom flesta blir för varma. Då får man låna Olles strumpor!






Grilldag idag!

13.9 minus i morse... Vi som håller på att dränera... Då ska det vara 10 plus för att det som ska på längst ned ska torka... Jaja, det blir ju iallafall inte kladdigt att röra sig på tomten. :-)

Idag invigde vi grillen för säsongen 2009. Tog mellis i solen med korv & bröd. Sen kom mormor & morfar och vi gjorde egna våfflor. Receptet på Maizenaförpackningen var kanonfint. Frasigt (som fras-Alice) och jättegott! Inget socker eller smör. Bara lite olja, mjölk, ägg och maizena!









Bubbel bubbel!

Alice bubblar lite...


Ring mig sen...

...går inte så bra idag! Telefonen är avgrävd!! Vattnet också... Smällar man får ta när man dränerar eller???
Det låter som vanligt när man ringer till oss men ingen kommer att svara på en stund! Använd INTE toan ropade M genom fönstret nyss. Undra hur omfattande det där vattenproblemet är egentligen. En läckande avloppsledning vid husgrunden är ju ingen hit. Vi skulle ju dränera för att få det lite torrare i källaren... :-)

Inga batterier...

Vår Olympus kamera slukar batterier. Man hinner ta ca 10 bilder när batterierna är fulladdade. Sen dör den helt. Det är därför jag väldigt ofta visar dåliga mobilbilder istället. Trist när man har en kamera som tar hyfsade bilder men sällan används men detta problem...

Hur kommer man runt??

Alice är på G att komma runt. Men får inte riktigt till det. Men snart så!






Dagens bygge!

Idag var det alltså slutet för trappan som jag antar funnits på huset sedan -49. Krasch, bom, bang.








Frasfrallan!

Ni som umgås med oss en del vet kanske att vi ibland kallar Alice för konstiga saker?? När hon ätit kan det ibland dyka upp ett tunt lager av mjölk runt munnen. Som ett frasigt lager mjölk. Så fick hon namnet fras-Alice eller frasfrallan. Eller frasse. Eller Alice-frallis.

Kolla vad passande jag såg i mataffären när vi handlade sist:


Måste nog köpa dessa flingor va?



Får bli Alice första lördagsgodis!

Här finns lite fina bilder som min fd svägerska tog på Fraset när vi var till Ullared nyligen!

En egen mixer...

Olle han är så snäll han... Fortsätter att förse syrran med ¨bra att ha¨ saker. Idag blev det en stavmixer!

Nu börjar det!

MMS

Nu börjar det! Olle är bänkad i fönstret! Nu ska trappan väck! Grävare, STORA sågar och killar i arbetskläder. Gissa om någon är lycklig i dag...


Det är något på vår uppfart...

I morse vid frukost upptäckte vi en lastbil med en grävare på busshållplatsen utanför vårat hus. Men samma logga som företaget som ska riva vår trappa. Vi håller på att demolera entrén och ska bygga till. En ny STOR hall med massor av förvaring, ett barnrum där nere samt ett rum uppepå. Då måste stora stentrappan, taket över den, pelarna samt smidesräcket bort. Bara trappan återstår efter en helgs rivning. Mormor och morfar var här och hjälpte till. Morfar eldade upp allt gammalt bråte och mormor pysslade här inne. LYX att ha dom så nära! Dom är här en hel del... Hoppas verkligen dom säger ifrån om dom inte vill se oss längre...

Hur som helst- den där grävaren skulle till oss. Fast dom börjar inte förrens imorgon. Men vi kan ju alltid titta på grävaren så länge.


Så här såg det ut i helgen. Nyfiken ung man på spaning...



Och så här såg det ut idag!

Som i morfars truck! Brum brum brum!

Hemma igen!

Tågutflykten är över!
Vi höll på att hamna i Hallsberg. När Kumlauttropet kom meddelade man också att de bakre vagnarna INTE fick plats på perrongen och att om man ville hoppa av så fick man ta sig framåt. Okej tänkte vi och lassade i barn & packning i vagnarna och skulle gå 2 vagnar fram. Det går inte på ett tåg... Mittgången är FÖR smal. Ur med barnen. Springa med en vagn. Mamman tar båda barnen och pappan hämtar nästa vagn. Kånkar upp de tunga omorderna vagnsdörrarna mellan tågvagnarna samtidigt som tåget stannar. En vagn ligger kvar vid näst sista vagnen. Jag ber en man om hjälp för att få ut den och hoppar samtidigt av tåget med en 12 kilos på ena armen och en 9 kilos på den andra. Då blåser damen i pipan och både M och båda vagnarna har INTE kommit ut gemon dörrarna. NEJ!- ropar jag och ställer mig mellan tåget och perrongen. Men tillslut får vi ut både M, vagnarna och mamman med barnen. Det ska vi komma ihåg om vi ska till Kumla igen... Phu!

På hemvägen tog vi familjevagn med lekland!


På tåget!

MMS

På tåget! Tar en tur med tåget till Kumla idag. SPÄNNANDE!


Ny bild...

...på Alice också. Har ju blivit många gamla Olle bilder nu!
Så här kommer några färska på Alice!


I mormors famn. Behöver sova... Men ögonen är SÅ stora...


Det är inte lätt när man är så nyfiken!!










Tjuvhästen!

Några bilder från stallet! Olle skulle mata en häst med vantarna på... Hästen fick med sig lite av vanten i tuggan! Jag fick locka med hö en bit från ingången och M fick spänna loss elstängslet och hoppa in efter vanten! Livrädd såg han ut!! Haha!


Kollar in maten!


Vanten fortfarande kvar...


Tjuven!


Spanar!


Infarten hemma hos oss! Tur att det finns regnkläder...


Kan man hoppa där i mamma?


Ser nått spännande!


Bara plaska lite??

Med min motorsåg!

Hörselskydd och motorsåg. För hela slanten. Passande att ¨vår¨ rörmockare och hans fru hade köpt en så fin hjälm som man måste ha när man sågar och snickrar!


Oj då...

...så här hittade vi Olle för några veckor sen! I garderoben med en dunk spolarvätska... (naturligtvis fanns inte EN droppe kvar innan han snodde den, då hade den inte stått inom räckhåll för klåfingriga fingrar!) Men visst ser han lite påverkad ut??


Sen hittade jag en charmig bild från magsjukedagarna. I pistvakt har dom ju en sjuksäng. Vi hade en sjukstol. Men ett kastrullbord!

Nya nöjet!!

Olle har börjat spela dataspel...
Byggare Bob bygger en fontän!

Här kan du också bygga en.

Så fort man tar fram bärbara datorn kommer han sättandes och pekar på skärmen. :-)

♥Trevlig helg♥

Dessa kataloger!

Drömmer sig bort bland motorsågar och skruvmejslar!


Arbetaren Olle!

Det är så här man ser honom nuförtiden. I sina nya arbetsbyxor. Fått lite fina verktyg och tillbehör av pappa...




Bada bada idag!

Hela familjen för första gången i badhuset!


Jiho!

Med tungan rätt i munnen!

Nya badbyxor! (samma size som Olle...)

Hoppar själv från kanten!

Så kul att simma!

Efter badet blir man hungrig!! Händerna funkar ett tag...

Snälla...

Till shoppingkompisen: Bara för att du tycker SÅ mycket om den här...
Haha. Jag tycker hon är charmig!!


Här trivs jag! Testar en lånad Bab

MMS

Här trivs jag! Testar en lånad BabyBjörn. Hon verkar trivas fint! Spanar med dom stora blå ögonen. Vi ska träffa folk från öppna förskolan ikväll. Vi har nog inte bjudit nån på kvällsmiddag sen Olle kom... Man är ju för slö...


Loppa o vin!

MMS

Loppa o vin! Sippar på en liten skvätt vin o tillverkar en loppa till K. Fast hon har gott o lagt sig. Hon får testa den imorgon. Om hon törs. Man kan få städa lekrummet eller mamma en puss. Nu är det snart mat. Lyxigt idag igen. Som vanligt i det här hushållet... Mm


I love shopping!

I love shopping! Så här lyrisk är Alice när hon får shoppa med mamma!


Äntligen!

Äntligen! Har hittat byxor till Olle. Köpte 2 par. Man måste ju tvätta ibland...


Lyxigt!

Lyxigt! Lyxmiddag på en måndag. Alice sover gott o vi ska njuta en härlig måltid!


Mamma vart ska vi?

MMS

Mamma vart ska vi? På väg till Ullared! Jiho! Bara Alice o jag. Ska bli kul!! O vad fynd vi ska göra! Hörs!


RSS 2.0