Ensam en liten stund!

73ab4c3ac697ec1090d5f93e0c19a0ee.png

Ensam en liten stund! Barnen sover i källaren!! Jag bar dit den något osmidiga rampen och körde ner dom i svalkan. En skål glass, en säck tvätt som ska hängas ute o några tidningar blir närmsta timmans sysselsättning... 30 grader nu. Phu!


Lilla damen

0-6cc09f2be25ea689cde89c2b640950fb.png

Lilla damen... sitter i skuggan på ett fårskinn o skrattar åt brorsan. Kanske blir det plask i poolen snart. Om trädgårdsmästaren blir färdig med påfyllningen nån gång...


Fixar!

0-4cf0ca591c23a601f7e6d01eedbc6910.png

Fixar! Lilla trädgårdsmästaren gör fint. Vi har planterat en blomma och vattnar jordgubbarna. Nu blir det vatten i poolen!


Gräva!

0-231f32c6938680891d9c1cd2a32cb56c.png

Gräva! Olle har fått in tekniken på sin grävskopa i sandlådan. Fyller hinkar och lastbilar med sand. Det är 22 grader o klockan bara 10. Får nog hålla vatten i poolen idag... Släkten är på Götakanalkryssning idag. Hoppas dom tog en hög solfaktor!


Simmar!

I sin solskyddsdräkt simmar han runt runt. Snabb va?


Hoppa!

Här slänger han sig i. Helt på eget bevåg!


Poolare!!

Fint med egen pool. Med eller utan vatten. Det kvittar... Tar det lite lugnt i skuggan!


God morgon!

En vanlig morgon hos oss...
Morfar har tittat förbi en stund och läser saga!


Turisten!

En liten knallhatt spatserar runt i trädgården. Tittar på insekter, gungar och gräver i sanden. Sommaren är verkligen här...


Vart tog alla inlägg vägen??

Jag har varit flitig och mobilbloggad mycket!! Problemet är bara att det inte funkar... Har väntat några dagar ihopp om att slippa skriva om msamt lägga in bilderna pånytt men nu har jag gett upp!!

Sista dagarna har ju varit olidligt varma... Vi har badat och varit i skuggan...

Olle är SÅ duktig på att hoppa och simma i mormor och morfars pool.
Alice tog sig också ett svalkande dopp idag. Skönt!


Hoppa!!

Bad någon?

0-7ab594dca619a5216878b274135d85c2.png

Bad någon? Mormor, trist att du jobbar... Det är rätt så trevligt hemma hos er idag!


Spanar!

0-5d5445ae6c9fc731cc1b37d3523f334f.png

Spanar! 23 grader i poolen och morfar plaskar däri. Alice spanar med stora ögon vad som sker! Snart vaknar Olle o då blir det nog bada av!


Fefferoni ska det va!

2ccb62461a3720e56ba9da01f69ed651.png

Fefferoni ska det va! Han tycker om lite udda saker vår son... Fefferoni, oliver, bubbeldricka o citron. Han gör en min som om han verkligen inte vill ha ner men sen vill han det iallafall!!


Tokfrallan!

Vad ska man säga... Olle har en brödpåse med frön i. Den viftar han med & hon bara skrattar...


Cooling i vagn!

33528d65b5153c930a46b0bfebde48d6.png

Cooling i vagn! Glasögon kan vara skönt när det är soligt! Och så ser man ju cool ut också...


Den perfekta semesterbilen!

Häromdagen parkerade jag brevid en familj som köpt utemöbler, dynor samt en grill på Plantagen. Dom hade en Golf kombi. Och en barnstol i baksätet, den pressade dom i sidled mot dörren med barnet i. 
Jag hade 1st paraplysulky som jag tog ut. Sen var det HELT tomt därbak...
Kollade på den svettiga pappan i bilen brevid som pressade igen bakluckan på bilen. Det gick, men då stod jättelådan med grillen kvar på backen...
Jag gick in i affären och fick aldrig veta om dom fick göra ett återköp på grillen eller ej...

Så här såg vår bil ut för ett par veckkor sen då vi fortfarande hade liggkorg till dubbelvagnen:

På bilden:
Dubbelvagn, sittvagn, paraplysulky samt liggkorg till dubbelvagnen. Dessutom en jättebag med blöjor & kläder!


Helt ensamma...

Vi har åkt till farmor, farfar och hunden idag! Vi såg inte till så många andra morgonpigga resenärer denna midsommardagsmorgon... Förmiddagskaffe och melodikrysset. Det måste vara rekord! I Lunger vid 09:30. Inte illa. Farmor och farfar hade varken hunnit bädda sängen eller dammsugit. Men det gör ju ingenting!! Trevligt har vi!!


Klippa gräset!!

Kul att åka med farfar på STORA klippartraktorn. Brum brum brum!!!


Lek i parken!

Nu har vi varit iväg en sväng och träffat de söta barnen i föräldrargruppen. Vi gick till en trevlig lekpark där vi fikade och lekte!

Har testat att fixa lite med bilderna och här kommer några!



Jodå... Tokfrallan var också med!

Köpa köpa köpa!

Han är så klurig vår lilla prins...
Men en hundring av mammas födelsedagspengar går han med bestämda steg till sin bilmatta. Ställer sig på huset med texten ¨affär¨. När morfar frågar vad han ska köpa blir svaret som vanligt: knäckebröd!!

Olle har nu ett eget ord för mormor och ett för morfar. Dom låter underfär så här: momaa och moppa. Slutet är mamma och pappa fast början är mo. Det pratas mer och mer fast han gör sig fortfarande väldigt förstådd med sina gester.
Snart får vi väll inte tyst på honom... :-)


En liten lur...

Tagit sig en liten lur mitt i ensamleken!
Helt utslagen bland alla leksaker.


Va??

Ska dom smaka så här?? Tycker ni om dom här??
Majskrokar är skumma grejer!


Stor tjej...

...men ännu större boll.
Fick Olle i 1års present förra året men den tar ju lite plats inne så vi har haft den platt... Nu tänkte jag att vi skulle ta ut den och bolla lite med!!


Oj vilken lyx!

Med min nya dator går det att fixa med massor av intressanta ting. Göra filmer av bilder eller rediger befintliga filmer. Lägga till texter och effekter. Dessutom går det att på ett smidigt och snabbt sätt beskära bilder och fixa till dom lite. Så nu kanske det blir lite högre kvalitet på bilderna. Dessutom kan man bara sätta in minneskortet i en läsare så är bilderna från den normala kameran på plats i datorn. Fantastiskt eller hur!!?

Gammal bild:


Ny bild, lite fuskad (dessverre lire oskärpa kvar):


Busig!

MMS

Busig! Mamman hade just läst klart tidningen o la sig på sidan o blundade. Då prasslade det till i babyvakten. Lilla damen hade vaknat... Nu busar hon runt i soffan o vill inte att jag ligger still o vilar... Bäst att lyda! Hon har 5 nya tänder på G. Totalt 7 nu. Lite blod i överkäken. Kan inte vara så skönt... Stackars liten sessa!


Bra torsdag!

MMS

Bra torsdag! Alice i den fina Adidas overallen som farbror Henrik köpte till Olle. Vi har haft sällskap av morfar som köpte med sig färskt morgonbröd som vanligt. Sen åkte vi o badade o lunchade ute. Väl hemma tog vi tårtarester o kaffe. Nu är vi ute o leker i sandlådan. Jag funderar på att åka o köpa en häcksax så jag kan fixa lite i trädgården. Undra vilken sony är smidigast? Sladd eller batteri? Långt eller kort svärd? Hmm


Tokfrallan!

Som vi kallar henne ibland. Tokfrallan...
Knubbiga fingrar som vill ha ALLT. Drar sig fram. Snurrar, rullar och åker runt på golvet. Flyttar sig flera meter på nolltid. Puttar sig upp på alla fyra och spanar lite... Kryper nog inom snar framtid...
Glad som vanligt!


Och så en tokfrans! Olle i badkarsploppen!


Lika?

MMS

Lika? En bild på mormor när hon var liten, visst är hon rätt så lik Alice?


Till mig??

Jag har inkasserat en fin fin NY bärbar dator på 30årsdagen! Testar att lägga in bilder via blåtand från mobilen och lägger upp här... Tog en bild på en av de söta cupcakes´en jag bakat idag.
Jag fick bakardille och slog till på snurrade jättekanelbullar doppade i socker och kanel. Sen bakade jag en nötmarängtårta med daim på. Sen slängde jag ihop en tårtbotten som fylldes med lemoncurd och vispgrädde med jordgubbar och vit choklad på. Efter det var det cupcakes med 3 olika cream cheesfyllningar. Mycket att fixa idag. 
Att förbereda är för veklingar... Jag började imorse vid 9 tiden och var klar typ 15:30. Ska inte baka på ett par dagar nu... Tror jag...

Tack ALLA för en supertrevlig dag och för all uppvaktning!!


Olle, min klippa i allt, har naturligtvis hjälpt till med att strössla över hjärtanen! Rosa, ljusgröna och svagt gula med olika kulor, hjärtan och strössel på! SÅ fina!!

Jiho!

MMS

Jiho! Är SÅ lycklig idag. Får sitta i stolen o kolla när mamma bakar. 30 årsfika idag i vårat hus...


VP-rör!

MMS

VP-rör! Bra att gnaga på vid tandsprickning...


Klättra!

MMS

Klättra! Högst upp på stora stegen. Helt på egen hand! Olle hjälper till idag också. Räcker skruv o lim. Har ett litet vattenpass som han håller som pappa. Vi har fått gipstak i hallen o golven är färdiga med värme o spånskivor i båda rummen. Elen är nästan klar! Nu ska nya dörren på plats. ROLIGT!!


Hur söt som helst!

MMS

Hur söt som helst! Sover middagslur i dubbelvagnen!


Diskhjälpen!

MMS

Diskhjälpen! Olle diskar leksaksbilar o morfar har störtat ut för trappan när han skulle skaka mattor. Nu vilar han på soffan. Han är grön-vit i ansiktet... Inget gott tecken på att det gick så bra... Barnen o jag åker på studentuppvaktning i em. Trevlig helg!


Oj då!

MMS

Oj då! Vad stort allt blev!! Med morfars glasögon och Alfonsmemo. SÖT!


Bada bada!

Morfar, jag och barnen åkte inte till G-vik. Det blev det gamal vanliga badet istället! Det var tillåtet att bada där idag för babysimkurserna som brukar pågå där eftermiddagstidhar uppehåll. Däremot var det sommarsimskola och vi blev utkörda vid 16. Men då skulle ju morfar ändå hämta mormor så vi behövde gå upp då...
Alice fick likadana simringar som Olle och tog stora simtag så det blev vågor i bassängen. Lite övning några gånger till så badar hon också helt på egen hand!

Dagen roligaste upptäckt var när Olle böjde sig fram när vi kom hem från badet och man såg lite av blöjan. Motivet som är fram på magen stack upp där bak. Det är SVÅRT att sätta fast en blöja åt fel håll men morfar  hade lyckats bra med den bedriften...
:-)

Favorit just nu!

Mamma S har varit rädd om denna bok genom uppväxten! Olle är just nu väldigt fascinerad av ¨Saga om det röda äpplet¨. Surfar runt lite bland bokhandlarna på nätet för att hitta liknande bra, lagom långa berättelser. Undra var alla Alfonsböcker och andra böcker från vår uppväxt är idag... Jag har bara ett par här hemma... Han gillar sagor den där lilla killen!!


Glad torsdag!

MMS

Glad torsdag! Fm läkarbesök med Alice inbokat. Em blir nog en tur till Gustavsvik. Alla andra bad är stängda på em... På ensamleken idag fick Alice loss spöket och festade loss på! Hon har börjat låta som hon har andnöd ibland men jag tror det är ett skratt!


Fläsk är gott!

MMS

Fläsk är gott! Olle åt raggmunk idag. Vi skar upp lagom bitar på hans tallrik men har skulle ha hela lådan med allt fläsk... Som han mumsade! Vaknar han inått är han garanterat törstig!


Vill ha allt!

Dom där små knubbiga fingrarna roffar åt sig det mesta som kommer i hennes väg. Idag tittade hon på Olles tågbana och plötsligt när tåget skulle passera henne så stack hon fram handen och fångade snabbt loket. Vilken reaktionsförmåga!





Pang! Tar i när han river  och bygger!

Tokminen!                                Hur funkar den här egentligen??



Ge mig ALLT!


Vilken effektiv dag!

Oj så mycket vi gjort! Mormor & morfar var tisdagslediga och kom över efter frukost. Morfar dammsög, mormor moppade. Jag dammsög i fönster och på möbler. Sen dammade jag hyllor & skåp i badrummet.
Slängde ihop fina rabarbermuffins med mandelmassa på! (receptet som finns på vetemjöl special är superbra att ha som grund, dessutom innehåller det olja och inte vanligt fett!) Dom blev smarriga som tusan!

Tänk om alla dagar kändes så här nyttiga...
Alice sov hela natten och jag håller på att kura henne. Vi är inne på 3:dje dagen och i natt var första natten på några veckor som hon alltså sov hela natten igen. Följer schema på dagen och nattar med enbart ramsa. Hon somnar själv nöjt! SÅ coolt!


Piggelin!

Lika?

Olle & kusin Sebastian börjar bli riktigt lika varandra! Uppdaterade bilder på kusinens blogg har stora likheter med vår prins och Norah är inte helt olik Alice när hon var ett par dagar gammal. Coolt!


Sebbe nu!

Olle i maj-08

Grötkalas!

MMS

Grötkalas! Vi firar 6 månadersdagen med mild havregröt. Inga stående ovationer men det går ner!


RSS 2.0