Hjälpa till!


Husfix!

Hittade lite gamla husfixarbilder från -05.


Gungeligung...


Tok-Alice!

Ja, ni ser ju...

Jaaaaa!!!

Jag har hittat ett program som jag förstår mig lite på! Testar lite bilder!!
Farfar är jaktstigsboss!

En stöld...

...har begåtts på vårdcentralen!
Dom blev ett par skoskydd fattigare...

Perfekt när man är så gammal och vimsig som jag! Så här brukar det gå till. Typ jämt...

Tar på mig skorna. Går ut genom dörren, trampar skorna fulla i snö. Kommer på att jag glömt mobil och bilnycklar inne på köksbänken. Går in igen. Om jag ska ta av skorna så får barnen stå ute och vänta längre än nödvändigt. Därför springer man bara in, vilket resulterar i snö och smuts i hela huset. Men inte längre!!


Bygge...

Legobygge pågår!
Och jag försöker hitta några funktioner i olika bildbehandlingsprogram för att göra bilderna lite roligare men jag blir bara irriterad när jag inte hittar lösningar... Grrr....

Tur det snart är mat! ;)


4 liter meducin...

0-39fc2856fd3014d9313b1cee5129b9f2.png

4 liter meducin... Som Pippi säger... Vet ni hur mycket 10 ml är? Jättemycket! Men det går superbra! Vi sprutar in typ 3 ml i taget. Första gångerna var hon mindre förtjust. Men nu... Nu lapar hon snällt i sig! 3 gånger om dagen. Duktig som bara den!! Annars sprutar man bara långt bak i munnen så sväljer man med automatik ner det. Väldigt praktiskt vid sånna här tillfällen... Trevlig helg på er!!


Kaffe på maten!

0-6836c67fe523ac564a5e6df63ed3ffe4.png

Kaffe på maten! Barnen sover och vi fikar, läser post och latar oss! Alice har minst 2 tänder som spruckit upp nu oxå. På båda sidorna nere i munnen. Stackarn! Fast i natt sov hon som en stock igen!!


Som en dröm!

Hela familjen åkte en tur i bilen på em. Olle ville in överallt men fick snällt vänta när pappan hämtade penicillin, lämnade bilnycklar på jobbet samt köpte hamburgare på Max.

Antingen mår dom bättre eller också är hamburgare verkligen det bästa dom vet ;)
Har inte gått åt många gram mat de senaste dagarna... Men idag. Oj, oj oj... Dom tuggade o tuggade i typ 20 minuter...

Imorgon blir det farmors kalops. Den kommer som vanligt smaka väldans gott! Det gör farmors mat jämt... Gör inte allas farmödrars mat det? Det är nåt med farmor-skapet... Det ingår liksom...

När vi kom hem från den lilla bilturen som redan omfattat 3 gigantiska traktorer samt 1 fyrhjuling som stod parkerade på Icas aprkering, fick vi se detta:


En grävmaskin på lastbil.

Den lastades av och började skopa snö. Vilken lycka. Vi sprang in och spanade i fönstret! Sen doppade vi pommar o kökade burgare! Jag valde en Crispy Chicken Sallad. Kan jag rekommendera! Jättegod!!

Nähe! Nu är det hög tid att sova! Alice sover ju inte riktigt så bra som hon är känd för och Olle hosta då och då. Vissa vaknar och vissa sover som stockar. Jag är inte en stock...

Hörs!

Bokrea!

Jag vill åka en sväng...

Men det känns som om sjukdomarna står i kö för att angripa oss nu. Så om jag åker kommer jag väl hem med vinterkräksjukan?? Säkert nån desperat, halvfattig, självisk person som ska ut och köpa billiga böcker. Och då finns det ingen 2 dagars karnens som man tar hänsyn till. Så jag blir hemma...

Nätbokrea får det bli!!


Minns ni?

Kommer ni ihåg den där bilden på mormor som liten, som jag lade ut för ett tag sedan?? Jag hittade en som är rätt så lik på Alice... Eller vad tycker ni??


Äntligen!

7e6b36f977174f22a39dcf4df7aed387.png

Äntligen! Vi har haft besök! Farmor trotsade bacillerna och vågade sig över på en visit. Hon hade fixat 2 maträtter. Lyx va? Hon och barnen busade massor. Skönt att se dom lite piggare. Fast Alice hade 39 grader idag igen. Och Olle är inte riktigt feberfri ännu. Eländiga förkylning!! Men snart, då är vi friska igen!


Penicillin eller ej??

Vi har varit på vårdcentralen, Alice och jag (mamman). Hon var röd och irriterad i öronen. Osäkert om det är på gång att bli öroninnflammation eller om det håller på att bli bättre från att ha sett värre ut...

Fick recept skickat till apotek och om vi bedömer att hon blir sämre åker vi och hämtar upp medicinen. Men om man är över 2 år ser man helst att det läker av sig själv. Men nu är hon ju snart 15  månader och då är det penicillin som gäller.

Det som gör mig tveksam är att hon sover gott om natten och inte skriker mer i liggande läge. Kanske har hon helt enkelt fått en ny, annan virusinfektion direkt efter den första. Kommer alla att behöva avverka två täta förkylningar då?? Suck...

Olle är inte heller i sin bästa form. Ingen aptit, velig och kort tålamod... Det tär på krafterna just nu. Inte kan man lämna huset pga av smittorisk för andra, öppna förskolan är stängd även om vi nu skulle pigga på oss fort... Hemmapappan kunde fått en trevligare start på sin ledighet... Massor med snö och helt isolerad...


Tupplur!

0-2784decd8ae98e38442a697294413afc.png

Tupplur! Nyduschade tar vi en vila på soffan. Alice somnade. Har fått en vid på vårdcentralen i em så vi kan utesluta ev öron eller andra problem. Hoppas det är lugnt!


Mannen på taket!

Vi gav oss ut trots de -22 som termometern visade. Olle med över 39 graders feber men han SKULLE ut. Alice var piggare till en början av dagen med det brakade snart utför. Gnällig och sur som bara den. Och om febern nu alltså är tillbaks, blir man lite orolig över öron eller luftvägsproblem. Får ringa VC imorgon...





Åh hej!


Jodå! Han har bundit fast sig...


Grannen hade också planer på att skotta taket men han vågade inte upp...


En traktor fixade bort de enorma snöhögarna så det går att skotta nya vallar... Ny snö- nya möjligheter...

Skottningen tar ut sin rätt...

0-7020f779ef7348039455aefc989fef6d.png

Skottningen tar ut sin rätt... Ska man vara uppe halva natten och springa runt på taket så kan det vara lätt hänt att man sommar vid 19-snåret. Med Lilla Gubben som sällis... Nu blir han sur men det får jag ta... ;)


Febern är tillbaka!

-5d09a5a1821c3b7ab68c6b0b2eb6bc6.png

Febern är tillbaka! Blir en tur till vårdcentralen imorgon med Alice. Var i kontakt med sjukvårdsrådgivningen för en liten stund sedan. Man vill kontrollera lilla damen inom ett dygn eftersom febern åter stiger. Jobbigt! Hon har varit som ett plåster idag och somnat i våra famnar på eftermiddagen och nu i kväll. Åt en chokladglass till kvällsmat. Det får man ibland... Olle hade 39.4 i morgontemp idag igen. Som om det inte var nog med eländet så känner vi vuxna också oss risiga... Ge oss styrka nån!!


Är du från vettet?

0-3fb1b4f63653ceac87dd0e1e5273aed6.png

Är du från vettet? Det knakade mystiskt från taket när vi skulle sova. M kunde inte somna. Så han är på taket och skottar. NU! Mitt i natten... Tänk om nån ser honom... Vad ska folk tro?? Nu kan ju inte jag heller sova! Det är knappast ljudfritt att skotta tak! Jaja. Bättre det än att det brakar in. Något att minnas!! :)


Vad har hänt med era hår barn??

Igårkväll hade jag slängt ihop en egenkomponerad maträtt... Superenkel men väldigt god. Tapenadekyckling! 

Helt otippat så tyckte sambon att man skulle snygga till sig till middagen. Sagt och gjort. Han tog på sig skjorta  (fast han hade fortfarande långkalsongerna på sig, men dom synter ju inte under bordet, som han sa...) och barnen fick stylade frisyrer... Kanske jag som frisör hade lagt några sekunder till på Alice frisyr men nu kan man ju inte få ALLT ;)


Om ni vill slänga ihop kycklingen så stek kycklingfile skuren i bitar tillsammans med ett par matskedar tapenade. Jag använde den svarta. Tillsätt ca 2 dl lätt creme fraiche och 2 dl valfri grädde. Puttra i 10 min. Krydda med salt o svartpeppar!

Koka potatis och servera med broccoli. Mumma!


Nån slags brats-frilla...


Lycklig trots 39 graders febra´n...


Tapenadekyckling!



Traktorbilder!

Redogjorde ju aldrig något mera om vår traktorutflykt... Vi hittade ett gäng traktorer med tillbehör. Och traktorbroschyrerna som fick åka med hem är mer än vällästa!




Dagens citat!

Följande replik kunde höras vid matbordet ikvällv:¨Då får vi ta den i stjärten¨

Nejmen vad sysslar dom med undrar kanske ni??

Det är hemmapappan som önskar att Olle ska hälla i sig sin flytande medicin istället för att ta suppar... Och så blev det... Alvedo, hostdämpande samt näsdroppar. Duktig kille den där Olle...




Micropaus!

0-10e117ed1bcb9c621532958cdafa180a.png

Micropaus! Gick till ankorna. Båda somnade...


OS-guld!

0-27726eb5834a9fadd09371653acf3d43.png

OS-guld! Och brons! Nu är det läggdags. Imorgon Tupperware-party!


OJ, så mycket snö!

5add6583dd626aaa0e3f7ede7ccb78b5.png

OJ, så mycket snö! Helt galet! Ska man skotta på taket? Det börjar bli mycket nu... Olle har 39.3 men ville ut och skotta. Han känner att han måste ta sitt ansvar i detta snöoväder! ;-) Kvällsmaten är redan klar. Tapenadekyckling och till det ett glas rött. Å så blir det naturligtvis melodifestival!


Smaka?

316dcedd7c8774a43ff128adc5e53271.png

Smaka? Syrran bjuder på pepparkakor. Pappa är på fest. Jobbfest. Får se hur det går. Har dåliga erfarenheter av sånna...


Lite fredagspyssel!

0-61ffb573f9ce0885d78e567503c230c4.png

Lite fredagspyssel! Gardiner ska det bli av detta superfina tyg. Tänkte att det skulle bli till Alice rum men Olle vill så gärna ha dom nya gardinerna så vi hänger väl upp dom inne hos honom... Tills vi hittar ett tyg med Pippi eller bilar! God fredag!!


Söt!

1da326e1ccf5569d2c6ed66fe0bc1d8f.png

Söt! Liten sjukling sussar på soffan!


Bygge pågår!

3ebf08629614332692b038dc422ba74c.png

Bygge pågår! Snöhus... Olle ligger dock raklång till vänster och latar sig. Han sov ingen lunchlur idag...


Perfekt!

4929408b5757c537c45f42e77077333e.png

Perfekt! Nyinköpta madrassen blir superbra om man viker in en del som kudde. Alice fick vara inne o kolla på Pippi när killarna är ute i snön.


Sjuk!

5c16f133e7c343967018979e49731415.png

Sjuk! Alice har 39.4 grader nu efter traktorutflykten. Snorig, hostig och anfådd. Livet har varit ljusare...


Mot traktorerna!

68329ac9907e49490c67916081dd6004.png

Mot traktorerna! Vi ska till Kumla av alla ställen för att kolla in traktorer. Hela familjen och morfar. Olle festar på snö under skorna... Kanske blir det en burgare på hemvägen....


Några av inköpen...

Oj, som vi shoppade. Farmor är inte den som bromsar inköp... Vi tänkte, mätte och köpte! Massor med fixande återstår.

Hänggungan är på plats.

Dom färgglada tårtunderläggen inlagda på tårtbrickan för kommande bak. Olle och Alice fick även madrasser som man lägger in 3 stora kuddar i. Perfekt till morgondagens Pippi-tittande! Soffan på övervåningen fick fina kuddar och sängen är bäddad med nytt lakan som åkt en sväng i tvätten redan!

TACK farmor för en toppenshoppingdag!!




Oj då...

0-243384998e4602d9d1f90e285fd0b807.png

Oj då... Vem har köpt allt det här? Mycket att skruva och sätta upp för M. Behöver han ju inte vara rastlös... Så här mycket har jag nog aldrig handlat på Ikea... :-)


Hej då familjen!

0a11f8ca7ca2fcd27dc9cdf35e46352d.png

Hej då familjen! Farmor och mamman ska till Ikea. Pappan och barnen åker till öppna förskolan!


Kvällsmiddag!

0-4caf5aa84ecc036defb787019a15f7fc.png

Kvällsmiddag! Fisk med lök, parmesan, creme fraiche, grillad paprika och basilika. Får se vad det smakar...


Sportigt värre!

Familjen sport! (från helgens skojland)





Gårdagens fynd!

Eftersom besöket på arbetsförmedlingen tog typ 3 minuter så stannade jag på vägen hem och kollade lite i en affär...

Gjorde ett par fynd. Kalsonger för kommande potträning. Badkläder till båda barnen samt en ny jacka till mig själv.


På väg till stället som inte hade några tider för att disskutera framtiden...


Baddräkt med hjärtan till prinsessan!


Badbyxor till prinsen


Många kalsonger behövs...


Lunchen avklarad!

Fikapappan är ju hemma. Så till efterrätt fanns det chkladpudding...



Hela familjen hemma!

0-12b97c0d589a7c9828adfd633dec739d.png

Hela familjen hemma! Fanns ingen aktivitet på AF. Blir kallad typ i mitten på mars. Trist. Jag ville ju ha en sysselsättning... På fm har vi varit i backen o åkt bob och pulka. Sen blåste vi såpbubblor. Dom blev till is efter en liten stund. Det tyckte Olle var coolt. Nu är det Pippi i väntan på mat. Apan och hästen är med...


Krampaus!

0-48369a38b13aac352b1dad5bb6b171f7.png

Krampaus! Ropar på Olle som ska borsta tänderna. Han dyker inte upp. Hittar honom på Alice rum... Där är det kramkalas!!


Vad nu då?

691797a6ed484ab06ba5b4ec450d0f42.png

Vad nu då? Han tar sin pappaledighet på allvar. Han syr!! Regnskyddet gick sönder på marken. Men nu är det helt igen! Vilka oanade kunskaper...


Snart!

3f16362e01805837f8a09fe6aa555c0c.png

Snart! Dags för Olle att sova. Han äter is och kollar in kaninväckarklockan.


Va?

-db62489a1fa25eeec622b44304a88ee.png

Va? Röd grogg så här på en söndag? Vi firar pappaledigheten! Skål! Jag var på en trevlig melodifestivalfest igår men valde att köra hem och somna o vakna med den jag tycker om. Jättebild på väggen med projektor är trevligt sånna kvällar. Nått att fundera på. Eller tänk er Pippi på den. Olle skulle vara fast 4ever...


Dagens fynd!

1cdab8d470ca4827d0e62ac55f50d284.png

Dagens fynd! Skor till damen. Billiga!


Kvällsrapporten!

0-5be65cd7205c1541ec299c8cde19612f.png

Kvällsrapporten! Badet avklarat. Nytvättat hår och pyjamas på. Nu gröt och sen bus. Alice kollar hur källardörren funkar...


Till farmor och farfar!

0-4d74cf31bf32b42d8adeb3cf9ed05f18.png

Till farmor och farfar! Olle har gjort hjärtan på förskolan. Ett till mormor o morfar samt ett till farmor,farfar och hunden. Dom sistnämnda har inte fått sitt så här kommer en tjuvtitt! Trevlig alla-hjärtans-dag på er alla! Stor kram!


Apa!

1341750b0f9776d93241dbfe32587976.png

Apa! Alice har fått en present idag. Pippis apa. Hon vet var han ska sitta... På axeln!


Hjärtans!

0-745890abff0e58104cddf87eb741f6cf.png

Hjärtans! Nu blir det det perfekta teet för dagen...


Spanar!

596a3d008a7c9b96eae8ee84e1846435.png

Spanar! Det är fåglar som skådas. Nu mellis sen till affären och köpa frukost till veckan. Mat behöver vi inte tänka på för imorgon kommer leverans av Linasmatkasse. Intressant!!


Som morfar!

0-7ef6637e8e989ae599786c1a2de42938.png

Som morfar! En sån här bil åkte min morfar när jag var liten. En sån skulle man ju ha i vardagsrummet... Dom tycker det är kul att utforska!


Lek!

0-420554a4eb799f7313dd7f282dfdceeb.png

Lek! Vi har dragit till ett lekland denna lördag också!! Ett som vi aldrig prövat förut! Får se om dom gillar'T! Olle skiner som en sol!!


Mmm!

0-174faf15846ef67fe2ed6f218face288.png

Mmm! Det var ju inte vilken mat som helst som serverades idag. Vi stannade på drive-in'en och köpte hamburgare. Oj som dom äter... Sen somnade dom som stockar!


Tjuvsover...

794e6a691a92012d4dcf2f1c6d843a7e.png

Tjuvsover... Efter badet blev man så här trött... Bara att väcka upp henne och servera mat!


Nyvakna!

-27f12187711cfe9d10cc06720de74a9.png

Nyvakna! Då vill dom kolla på Pippi medans jag tar fram kläder och fixar frukost. Idag blir det bad i ett badhus vi aldrig prövat. Spännande!! God fredag! Kram på er!


Present!

120094dc2fec464aa403b3f64b4b2153.png

Present! Om man får önska sig någonting på alla-hjärtans-dag så vill jag önska att detta eluttag börjar fungera. Saknar det när jag lagar mat! Snälla??


Det är ingen vanlig dag...

...för det är kusin Sebastians födelsedag! Hurra hurra hurra!
2 år redan! Oj, så fort allt går...


Det bidde inget Ikea...

...det blev städning istället. Grrr...

Fast det känns ju nyttigt nu! Har gjort fint på övervåningen. Plockat in tvätt, dammsugit soffan, alla lister och allt man kan hitta... På tal om hitta... Fann en mystisk rinning under skivorna som sitter för hålet in mot det blivande gästrummet. Det är nog läge att ta upp det och kolla lite... Ett bra projekt för den pappaledige?? Barn, spån och en massa isolering... Jag som hade städat SÅ fint...



Tokfia äter äpple... Stort äpple... (och så var det den där dåliga mobilkameran igen)

Hysteriskty kul!

0-30c9d5571430f05936b4b2b1b9610bb9.png

Hysteriskty kul! Olle slår på syrrans bricka. Då hoppar vattenflaskan. Det är tydligen jätteroligt... Idag blir det nog en tur till Ikea. M har samlat ihop sina gamla matlådor (han jobbar ju bara imorgon också, sen pappaledigt!). Dom var INTE fräscha... Bara att köpa nya. Han är hopplös...

Nya kuddar till soffan vore fint. En mjuk hakklapp till skulle också behöva köpas. Dock inte på Ikea! Mot tandborstningen!


Trivs!

0-56a703128ab06305dac1fda0fc7f26c0.png

Trivs! Här trivs dom! Vi är hos mormor o morfar och sätter in en ny glasdörr till bastun. Oj så många leksaker det har införskaffats till barnbarnen...


Killkill!

-d7ed5ab963e14aa45a004114dbc6076.png

Killkill! Kramas, kittlas och kollar på Pippi. Fast det är dags för mellis. Bäst att fixa...


Men? Hur ser Alice ut?

24d5ef808295f33a9e793bb4dbac305a.png

Men? Hur ser Alice ut? Pappan tröttnade på att ta på henne vantarna hela tiden... Eltejp är bra till mycket!


Firandet är över...

Morfar har fått sin tårta! Vi åt tapas från Mingla men det var ingen hit. Indigo är MYCKET godare!

Barnen är intresserade av att hjälpa till mycket här hemma. Dammsuga, laga mat o baka. Olle är först på plats & syrran är inte sen på att hänga på...


Alice med Ergorapidon...


Koncentrarad på dammborttagning på stolsbenen!


Nu! Tårtan är klar!

0-5d996948989c0e5dab428c46077da65f.png

Nu! Tårtan är klar! Tror ni morfar nån gång fått en sån fin tårta??


Oj då...

26e812091bf05a39f7f5d7de316b7cbf.png

Oj då... Fixade lite med en alla-hjärtans-dag överraskning och lät Olle ha en skruvmejsel i 2 min. Resultatet ser ni ovan... Ett centraldammsugarutag låg pyrt till. Haha...


Grattis morfar!

0-5f0734e991c74eb71d54dfe253bcd47e.png

Grattis morfar! Vi är på väg för att leka med barnen men först har vi lagt sylt och vaniljvips i tårtan jag bakade igårkväll. Garneringen får vi fixa efter sömnen! Det är morfars födelsedag idag!!


1 vecka!

Nu återstår BARA 1 vecka, sen är M pappaledig. Han har planer på att vara hemma tills efter sommaren. Byte i Bregottfabriken alltså!


Brum brummm!

Morfar kunde inte följa med och hoppa för han åkte o köpte ny rallybil!


En volvo.... Nått att prova för Olle!!  Vrrmmmmmm!

Hoppa!

Eftersom Olle inte kan säga ¨Lek och Buslandet¨ så säger han ¨hoppa¨ när han vill åka hit! Man hoppar ju en del när man är där... Och klättrar. 

Och igår var det dags att ta en tur. Vi bjöd med både mormor, Olles kompis E och hennes mamma. 

Vi blev helt svettiga av barnens snabba framfart!



Lång va? Olle och pappa!


Vad finns därborta??


En ÄKTA handbollstäckning! Mamma S och jag har spelat ihop!


På väg ur bild...


Klättra!


Skumt!


Full fart!


Mormor o Alice!


Busiga E och hennes mamma!


Hoppa!!!

Väntar...

0-43b0044c49a839ca8419f3ef0b477e25.png

Väntar... Olle och pappa lagar mat. Jag har åkt bob och slagit i rygg o huvud. Mår lite illa. Vilar på soffan. Har massor med bilder att ladda upp senare. Det är inte min diskdag idag så det får bli direkt när barnen lagt sig. Eller vi lagt dom snarare... O så ska jag kolla höstens utbud av resor från Örebro. Längtar efter en resa!!


Fast...

4539dbb9007380ce18f32902dbf3d8a9.png

Fast... Däremot kan jag ju inte skryta med att det rena tvättberget är speciellt litet... Men jag jobbar på det!!


Plötsligt händer det!

0-25a5de359503feb390a5fa8a92560e0c.png

Plötsligt händer det! Tvättkorgen är TOM!! Undra när det hände senast... Kanske för typ 3 år sedan?!


Bakar piroger...

0-5660078d19014685e97f18c7b59516e8.png

Bakar piroger... Och då ringer mormor! Vi skulle ju hämta henne eftersom morfar är och kollar på en rallybil. Drar efter henne nu då!


Hua! Oj vilket busväder!

482b423e8b5fd358977bd1bd801fad98.png

Hua! Oj vilket busväder! Idag är det ett himla snöoväder! På väg till förskolan hade vägen drivit igen med flera dm. En bil hade kört i diket och en traktor drog upp den. Jag glömde mobilen hemma... Haha. Typiskt mig. Men jag hade termobyxor. Alltid nått... Fast nu plöjde vår ersättningsbuss fram bra! Tung och med superdäck! Tur!


Att läsa tidningen...

...kan ju medföra vissa obehagligheter. För några dagar sen upptäckte Olle en bild på Rico som legat 12 dygn i rasmassorna på Haiti. Vet inte hur länge han tittat på den bilden... Rico ser lite sliten ut och jag har förklarat att Ricos hus har pangat ihop och att han hamnat därunder. Då och då säger han - mamma BAAM.

Och så tittar han lite till...


Nån vill köpa...

...en begagnad skoter! Och det är INTE jag...

Han har sett ut den på Blocket. Haha! Vilken snygg va????????? Men är den pålitlig??? Tänk er den med en liten kärra till... Naturligtvis i samma färg!!
Oj, som folk skulle glo på oss... ;)



Hahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Så det funkar igen!?

Såg att Olle dykt upp i föregående inlägg sittandes i sin snösoffa! Bra! Då funkar det ju igen!!





En hårrapport!

Soffa!

0-290725e1583a54a9d37541228d7ccd4e.png

Soffa! Morfar har byggt en schysst snösoffa som vi kan hänga i när vi är ute. Skogsbacken är perfekt mycket snö i nu och går lagom fort! Se upp i backen!


RSS 2.0