Ett tecken!

Längesen jag bloggade nu...
Vi har förkylda barn. Inte kul. Och en förkyld pappa. Mormor o morfar. Farmor o farfar är på Mallis men kommer tillbaks till höstiga Sverige imorrn. Kanske åker vi ut o kollar på flygplanet. Beror på hur pigga dom små liven är.
Men vi lever ialla fall. Så ni vet...


Puss på dig syrran!

80-tals gymping över Alice klädsel idag!!

Titt-ut syrran! Hon är under filten!


Sjukhuset avklarat!

Jag och barnen har varit på sjukhuset o grejat...
Först spanade vi lite på ambulanserna. Sen gick vi in och gjorde en plastbricka till Olle. Sen tog vi en tur tillbaks till ambulanserna. Vi var ju i god tid för en gångs skull!

En ambulans som backade in blinkade med ljusen och satten igång blåljusen så ögonen blev stora som tefat på Olle. Polisen kom på utryckning också så det var spänning på hög nivå. Sen vinkade han glatt hej då till bilarna och vi gick in för att ge Alice mat stax före 11. Klockan 11 hade vi tid på kigurgen för att kolla Olles bråck som sitter starx över naveln. Det verkade lungt men vi skulle komma tillbaka o kontrollera i vår.

Försökte få tag i sovandes ambulansförare J som ville visa en bil för oss men han sov som en sten och vaknade först när vi befann oss på Max för en lite försenad lunch. Olle sa: -mmmmm, efter varje tugga han smackade i sig. Alice kollade på trafiken och var en duktig tjej. Nu sover dom sött i vagnen och jag kollar lite internet.

Har bjudit in en okänd granne på fika genom hennes blogg. Det är kanske inte många som skulle ta det steget men varför ska man sitta i varsitt hus med sina barn o uggla?? Roligare att skvallra lite ihop...:-)

M är på kurs och vi får se hur nattningen går ensam. Har ju fördelen att vi nästan jämt är hemma och delar på oss om kvällarna. Alla släktingar har åkt på en semestertripp så någon hjälp därifrån kan man ju se sig om... Det är ju lite pyssligt att amma ett barn medans den andra ska bade men Olle får väll stanna uppe en liten längre stund än vanligt i dag helt enkelt...

Snart helg igen. Den här veckan har verkligen gått fort!! Snart får vi ny färg på huset också. Det blir kul!!


Skräpmatskungen... Igår kebab, idag hamburgare... Han tycker om!!

Hej hej bilarna!

Trött liten herre...

Efter att ha varit vaken en stund så drar han upp filten över sig och somnar om... Tonårsfasoner redan?

Otrevligt uppvaknande!

069e4febdb41d1ab840b844112cfbe9f.png

Otrevligt uppvaknande! I natt vaknade jag av att nått killades på ryggen. Väckte M och bad honom kolla. En tvestjärt. Innanför linnet. Urk. Nu ikväll fann jag denna på golvet i sovrummet. Den kryper bara baklänges... Dum o äcklig med andra ord! Regnet har öst ner idag o vi har varit på öppna förskolan o lekt. Olle var så duktig o väntade på sin tur på upptagna leksaker. Väntade o väntade. Så söt Lillprinsen vår! Lite trotsig ibland men duktig för det allra mesta!!


Mums!

49adc17a566be92f44fee5672689a055.png

Mums! Sten är livet enligt vissa... Fulltids jobb att se till att hon INTE äter upp hela trädgården. För övrigt har Olle, morfar o jag anlagt en ny rabatt bredvid gången vid parkeringen. Blir fint!!


Måndagsglass!

0-1ca71e15e07225c746d184ece937ecb3.png

Måndagsglass! Efter kvällsmaten fick han den glass jag lovat honom på dagens utflykt till Stora Holmen. Glassstället var stängt när vi var där... Hur många tvååringar kan äta en glass utan att få det minsta kladd på sig?? Olle kan!


Bort med den!

0-12ce80993ebdb02dc5815fef1c146488.png

Bort med den! Olle hjälper till med att bila bort ett rör till gamla pannan. Vi har gett klartecken till en putsfirma att börja fixa inför putsningen. Bygga ställning o så. Däremot har vi inte bestämt färg ännu. Nu brinner det i knutarna!! Grönt tror vi på... Det är ju bara det att det finns så många gröna!


Vi väntar o väntar...

11591e6ed9d6eec733925f3c2ce2091a.png

Vi väntar o väntar... Vid frukost såg vi traktorn hämta två stora lass med en jätte vagn. Nu sitter vi bänkade i slänten o spanar. Kommer den inte tillbaka snart? Jo- nu kommer den. Jiha!


God morgon kaninen!

0-617ff2dcaf9612b39949f75667476d0c.png

God morgon kaninen! Sovit som stockar hela familjen. Det är värt SÅ mycket att dom sover bra! Trevlig fredag på dig!!


Lillpojken!

Kolla här. Vilken goding!!
Kompis E var här med sin minihundvalp. Dryga 8 veckor. Gibson.
Har inte lagt in bilderna från igår men dom kommer. Här är en bild på honom till det sker.
Är han inte söt??


Hoppas!

Magkatarren lyser med sin frånvaro! Trevligt!! Hoppas verkligen det fortsätter!
Har inte haft några problem sen sista förgiftningen av medicinen för en vecka sedan. Äter små portioner, mild mat och dricken minimalt med kaffe. Pulverkaffe. Det ska vara det skonsammaste för onda magar. Och det är faktiskt riktigt gott. 

I förrgår var hela familjen ute i skogen. Jag hittade några kantareller och taggsvampar. Dom rödgula trattisarna är på G.
Det är så skönt att vara i skolgen. Hela jag blir lugn och harmonisk och luften är så frisk. Hela jag blir frisk.
Har ett helt annat tankesätt kring stress och tider som ska passas och det känns SÅ skönt. Bättre att stressa mindre och inte äta konstiga mediciner.

Just nu sover barnen sött i sin dubbelvagn och jag surfar och läser post på soffan. Det sista nätterna har barnen sovit så skönt och varit svårväckta vid 07:30 då JAG vaknar av väckarklockan. Så även dom. Alice diggar kaninklockan starkt. Hon skiner som en sol på morgonen då jag sätter igång pipandet! Då är det HÄRLIGT att vara mamma!

Skogspromenad

30b2e9b3f58aa7dad4a6a3eb08338c96.png

Skogspromenad idag! Har just stannat till för att titta på jobbarfordon som jobbar vid asfaltstaget. Spännande saker... I eftermiddag kommer en miniliten boxervalp och hälsar på. Bilder kommer garanterat!!


Tisdag!

0-4afa214d5606d4078f76e84429a70994.png

Tisdag! Idag är det en frisk tisdag på alla sätt! Vädret är höstigt o fint. Morfar är på benen igen o är här o hälsar på. Jag mår bättre än på länge, både när det gäller mage o gamla foglossningar. Äntligen!!

Lagade en jättekålpudding igår kväll och har hackkorv i låda idag. Mmm. Kändes tungt att ha 2 barn hemma när M skulle börja jobba igen. Men idag känns det helt rätt. :-)
Puss


Fixar-Frasse!

0-73ed064fe0b484605f5d56b94ee3949d.png

Fixar-Frasse! Kör isolering med sin skottkärra. Vad glad pappa ska bli när han kommer från jobbet o vi har städat i trädgården!!


Väntar på ny färg!

Vitt, grått eller grönt. Huset ska putsas om. Hade först bestämt vitt. Men det kändes färglöst. Då valde vi grönt. Kändes bra. Fast det finns typ 40 olika gröna nyanser. Om det räcker... Svårt att välja. Kanske en grå skulle göra sig bra??
Äh. Måste kolla lite på stora hus hur det blir när det kommer på HELA huset... Funderar vidare...



Naturfotografen!

Har varit ute och tagit några bilder på blomman med namnet ¨röd solhatt Magnus¨. Mm, den heter faktiskt så. Ska ha lite rakare blad än vanliga solhattar men jag tycker dessa blad hänger den del också...
Fjärilar och bin gillar dom skarpt!!




5st bin på samma blomma!

Du och jag syrran!

För nån vecka sen hade vi varmt och fint här. Solen sken och barnen badade.
Nu är det burrigt och höstlikt. Igår kväll bakade jag bullar för att få ha ugnen igång så det blev lite värme här inne. Fast vi slog faktiskt på värmen igår för det blir så kallt på klinkersgolven för barnen att vara på... En annan kan ju bylsa på sig ett par raggsockor men än så länge har jag inte sett några helkroppsstrumpor för 8 månaders tjejer... Kanske ska uppfinna några. Eller så kan man ju slå igång värmen. Väljer det senare...




Vill inte...

...ta av sina nya byxor!
Brandmansregnbyxor. Långt ord. Fina byxor. Han bär dom med stolthet. Fixar lite med garderoberna!



Inte alltid så glammigt

...att vara hemma mamma. Så här kan det gå när ens minsta barn kryper fram till en. Jag kryper med henne. Hon reser sig mot mig och håller sina knubbiga händer på min rygg. Sen tar hon i och gör nr 2. Hon tar i så mycket att hon även kräks. Rakt över mig... Urk!
Men denna bild är typ en vecka gammal så hon är INTE smittad!!


Ibland blir man lite trött...

Helt slut...

Här händer det inte mycket.
Skrev ju om magsvidande och har varit och träffat en läkare som konstaterat ¨helt klar magtatarr¨.
Fick en medecin som skulle tas 2 gånger per dag i en vecka samt 1 gång per dag i ytterligare en vecka. Hämtade ut tabletterna i måndags eftermiddag och åkte ut till Marieberg och shoppade en hel massa kläder! Så kul att hitta så mycket fint till sig själv!!

Åkte hem, åt och tog en tablett. Somnade och vaknade med superond mage. Kräktes från 02-06 ca var 5-10 minut. Sen  en gång i halvtimmen hela förmiddagen. Framåt 19 på kvällen kräktes jag en sista gång och kände att illamåendes försvann och jag fick behålla lite smörgås o vätska. Äntligen!!

Onsdagen gick och jag var mest öm i magen efter alla uppstötningar. Vid kvällsmaten kom svidandet tillbaka och jag intog en ny tablett. Gick 2 timmar sen kräktes jag igen. Var så illamåendes att jag inte kunde sova. Vid 5:30 fick jag ca 30 min sömn och senare ytterligar 10 innan barnen vaknade i sina nya rum 07:30. Olle har flyttat in i sitt nybyggda och Alice i Olles gamla. Båda sov hela natten utan klagan. SÅ skönt! (så även natten som var)

Har varit i kontakt med läkaren igår torsdag och hon ville att jag skulle hämta en remiss och åka ner till akuten.
Jag ville inte.
Så vi bestämde att om det sätter igång igen så åker jag ner. M är sugen på att testa en tablett men jag måste ha full ork innan han ev kan bli så dålig som jag blev. Men troligtvis är det väll bara jag som är överkänslig om det är nått med tabletterna som jag inte tål.

Eller också hade jag extrem otur och fick en skum magsjuka samtidigt. Fast ingen av de övriga 3 som jag var på Marieberg med eller min snälla kompis-butiksbiträdet som hämtade typ 40 olika klädesplagg som skulle passa mig var smittade. Ingen här hemma har några symptom heller. Så om jag känner för en sjukhusvistelse kan jag ju chansa och testa en tablett till... Vågar jag??

Nix. Inte nu iallafall. Känner mig FÖR matt än så länge.

Medhjälparna!

Här är dom. Hemmafixarna. Olle tar fram sina verktyg och Alice roffar åt sig både såg och hammare!



Den där klossen som alla vill ha hela tiden måste jag nog kolla in!!

Halvt golv!

Vi har haft barnvakt idag. LYX!!!

Passade på att lägga golv och fixa runt fönster och dörr.

Jag sågade av alla parkettbrädor med kap och gersågen! M slog ihop dom.
Lämnade barnen hos mormor och morfar vid 10 och åkte dit för att bada och umgås vid 14. Då hade vi hunnit klart med halva golvet samt lagat mat!

Avslutade med att få en fin grillmiddag med egen potatis, egna morötter samt helgrillad fläskytterfilé som var supergod!!
Jag fick av onda magskäl hoppa det mycket godluktande kaffet för min svidande mage och sen åkte vi hem och badade två nöjda & trötta barn!

Olle har inte vaknat på ca en månad.(han hade ju en period vid 2 årstrotset där han ropade både vid läggning samt några uppvak på natten) Vaknar numer av kaninväckarklockan som piper.
Alice har nu sovit två HELA nätter utan ett knyst.
Så duktig!! (eller jag är så duktig som lärt henne att sova tryggt och gott i sin egen säng) Sova-hela-natten-kuren funkar även på detta barn!! (det är så coolt att man ju vill stoppa gravida blivande mammor på stan och berätta att dom ska köpa Anna W´s böcker för att få tips och ideér om hur man får nöjda, glada barn som sover bra!!)

Det är ungefär som att spela SIMS. Får man bara lite av allt så blir man nöjd o glad!! Missar man nån bit så funkar inte resten...


En altan??

Snabbbyggd den här modellen. En haki-altan!! (byggställning) :-)
Den har både blomma och levande ljus!! 


Klockan 07:30!

Vem ska vi tjuvringa idag??

Alldeles nyvaken princessa vill ringa nån...


Åh så bra!

0-40b63af73570e9988f574d1878860c75.png

Åh så bra! Äntligen har vi köpt ett par jättesköna solsängar. Olle ligger gärna i skuggan o njuter. Vi köpte bara 2 men kanske skulle vi tagit 3 så han har en egen...


Jag målar...

...och målar. Men nu är det färdigt!! Olles rum ska endast få några duttar med färg i taket där jag råkat komma emot när jag rollat väggarna. Den antikvitaväggfärgen ger fläckar i det kritvita taket...

Väggstickers står och väntar på att få komma upp på väggarna. Skulle vilja hitta nån snygg randig tapet att sätta på en bit vägg vid säng eller som fondvägg men trots att vi varit på typ 7 olika affärer har jag fortfarande inte funnit min tapet...

Nu återstår att köpa mycket färgglada inredningsdetaljer. Tror det får bli limegrönt. Men kanske hinner jag ångra mig...

Jag har en vision om att bygga ett riktigt kök fast i minivariant inne på Olles rum. Såg att IKEA hade 75% rabatt på våra köksluckor nu. Det vore kul att köpa småskåp (borde ju finnas fläktskåp som inte är så djupa) lägga en smal bänkskiva med riktig rund liten ho samt att kakla över bänken. M är däremot inte lika intresserad att hjälpa till. Antar att han tycker han har fullt upp med tak, ställningsrivning och färdigställande av fönster, lister och annat småjobb...

Jag har fått ond mage... Ständigt svidande och lätt illamående. Var o köpte lite magmedicin men den hjälper inte klockrent... Har inte druckit nått kaffe på 3 dagar samt bara ätit sånt som känns lätt och inte brännande. Hoppas det går tillbaka snart igen. Inte kul att ha ont. Trött och sur blir jag...



Brandmanstema!

Trafiktema med jobbarfordon!

Dagens picnic!

545bcf1ef1ba74505c38efb8edf967f0.png

Dagens picnic! Är och tittar på traktorer, djur och blommor vid skolan idag. Lek i lekparken med fikapaus! Alice sover som vanligt i skuggan... Kanske ett dopp hos morfar i em om temperaturen går upp några grader i poolen. Blir varmt idag!


Mms!

2099929d4757c5e19315cbfdf26dee31.png

Mms! Detta mms fick jag av M när jag var o shoppade för ett par dagar sedan: "Jag trodde vi fått virus. Men det var visst inte så farligt!"


Tvättmaskinsreparatören...

...fick ringas hit i förra veckan.
 
För det första hade vi inte tvättat på typ 2 veckor. Prioritet på målning, golv och bygge gjorde att vi inte höll på med nått tvätteri. Dessutom fanns inget sköljmedel och till skillnad från min fd granne som ville ha sina lakan hårda och styva så föredrar jag överdos av mjukhet o lukta gott i min tvätt. Har glömt sköljmedel vid ett tillfälle och alla plagg kändes som microfiber och blev efter torkning helt vidriga.
Så när jag äntligen införskaffat en stor flaska mjukmedel lassade jag in full maskin o tryckte på start.
Felmeddelande kom upp att luckan inte var stängt fast den ju var det...

För det andra hade klåfingrige Olle fixat lite och stoppat in en skruv i ett litet hål där dörren stängs.
Klåfingrige pappan hade tänkt skruva upp o kolla vart skruven tog vägen. Då lossnade givaren för dörren. Sen sa han inget om det.
Jag ropar och frågar om han gjort nått med maskinen och då kommer det fram, just ja, han ska kolla på det...

NU, meddelar jag. Vi har inte tvättat på 2 veckor. Mm. Han går dit direkt och inser att han inte ens vet hur man kommer in där han vill skruva. Ringer sin kompis som turligt nog jobbar på en firma som lagar just tvättmaskiner. Redan nästa dag tittar han förbi och visar vart man öppnar maskinen så M själv kan laga...

Här studerar sonen sitt verk...

Grävskopor är det bästa jag vet!!

Vi var till en gammal kompis och hälsade på. Dom hade en grävskopa hemma på sin tomt. Jippi!!





Sen fick han en liten grävare av mormor & morfar. Den kör han runt & brummar med:

Glad liten dam...

...kollar in Olle som badar och plaskar!


Vilken cooling!!

Kolla in denna söta kille. Lennon. En ¨gammal¨ handbollskompis barn. I hemstickad klubbtröja... Oj så cool!!


Lägesrapport A!

Alice har alltså blivit 8månader. Stor som en ettåring. Har 80 och 86 på många av sina kläder...(Olle har 86 på vissa men 92 på de flesta) Bara att flytta över från den ena garderoben till den andra!! :-)

Som ni kanske redan visste har vi haft stora problem med uppstötningar av det större slaget. När dom äntligen såg ut att minska när hon passerade 5-6 månader tänkte vi att det var över.
I samma veva började vi ge henne smakportioner av gröt o potatis för att klara att lämna bort henne i mer än 3 timmar. Vi skulle på en begravning och kände att det kunde passa bra att satsa på lite mer fast föda än att bara ammas. Men det gick åt skogen. Mista lilla smula av kex, potatis och gröt som var tjockare än vatten kom upp. Och det var inte bara den lilla mängde mat som kom upp utan tokreflexen med spyor på ca 5-10 kaskadkräkningar som vi var vana vid började om.

Tur att lilla damen inte var undernärd från början, då hade man blivit orolig. Hon ser ju rund o go ut och ökar i vikt som hon ska ( eller mer) så det är bara att torka på...

Jag hade tänkt att amma barn nr 2 till ca 5-6 månader men det var ju inte mycket att göra när hon inte fick i sig nått annat... Det blir inte alltid som man tänkt. På BVC jublar dom över att nån kan helamma sitt barn vid 7 månader. Bra för statistiken och guldstjärna till mig...

Fick tid på BVC efter att försökt med smakportioner i nästan 2 månader. Semesterledigt och väntetid. Samma helg som vi skulle till BVC kommande måndag började hon smacka i sig nöjt av gröten. Vilken lättnad.
Hade aldrig några problem med Olle. Han bara åt o var nöjd.
Fick rådet att ta det lugnt och låta henne fortsätta amma och äta små rinnande grötportioner. Men efter besöket visar hon mer och mer lust att smaka allt vi äter. Så idag har hon ätit gröt till frukost. Festat loss på potatismos, sjötunga och morot till lunch. Yoghurt till mellis och lite smörgåssmulor här och där.

Nätterna går så där just nu. Skulle gissa på lite 8månadersångest blandat med tandsprickning. Hon somnar själv men vaknar vissa nätter och är super ilsken. Det är vi inte vana vid. Har ju sovit hela nätter ett tag och då blir man bortskämd...

Aktiv är hennes andra namn...
Hon reser sig mot soffan och kryper sedan lång tid tillbaka... Vill äta på ALLT och skrattar hejdlöst åt brorsan. Han är hennes idol!!

Finns några fina skrattsekvenser på mobilen men överföringen är så seg att jag inte orkar med det nu. Ska gå o sova. Vet ju inte om detta är en ilsknatt till... Lika bra att sova tidigt!!

Hörs!!


Åker i tvättvagnen!

Stora ögon - jag?? Tycker om dig Alice!! Du är så söt!!

Lägesrapport O!

Olle har nu fyllt 2 år. Tiden går så fort...

Olle är en omtänksam, busig men lugn kille som redan visar goda tecken på vishet.

Han tycker om att hjälpa pappa och mamma att bygga. Lånar gärna alla skruvmejslar och maskiner han kommer över.
Går gärna i skogen. Gillar att gå till djuren och hälsa på hästarna och ankorna. Älskar att bada och hoppar då helst själv från kanten med sina puffar. Badar balja varje kväll. Ligger med huvudet på kanten o njuter som en vuxen...
I sandlådan tillbringar vi mycket tid. Andra favoritsaker är brandbilar!

Han har en byggsats som är för barn i åldern 3+ som man bygger med skruvar, muttrar och bitar.
För några dagar sedan hade en skruv lossnat, då hämtar killen bruksanvisningen som mamman använde när dom byggde ihop lyftkranen. Han studerar noggrant vart skruven skulle kunna tänkas passa.

Sin baddocka David tar han omhand på bästa sätt... Han ammar den!! Helt på eget bevåg.

Olle förstår väldigt mycket av det vi pratar om. Ställer man en fråga så kan han även om han inte rabblar allt för många ord, göra sig förstådd att han är med på vad vi menar. Pratar jag tex om att vi fått punka på vagnen eller måste köpa bensin till gräsklipparen säger han vov vov.
Jodå- hunden Harry jobbar på Vianordäckversktad och där finns också en Jetmack. Precis rätt ställe för punkor o bensinstopp... Om man åker bil förbi  verkstaden missar han INTE att skälla & peka när vi passerar... :-)

Senaste ordet han gett sig på är HUSDJUR!
Det låter så sött när han säger huzdjyyr!


Ikväll har jag klippt honom för typ 5 gången och han är så dukigt att sitta still!!

Vad ska det bli av vår lilla prins när han blir stor??? Vi tycker så mycket om dig Olle!


Med tungan rätt i mun. Fixar juice i en marberedare... Meg degkrokar o vispar...

Har ju sett mamma & pappa fixa juice i den där råsaftcentrifugen. Funkar väl i den här maskinen också!

Snickrar lite

Alice är precis som Olle väldigt intresserad av skruvmejslar och verktyg.
Här är en bild från 8månadersdagen (igår) när vi satt o åt och hon kröp runt på egen hand. Smög in i Olles rum och hittade henne här...


Jag måste ha dom där sakerna!!!

Bästa...

...pappan!

Sötaste syskonen.

Och så bävern föståss...


Idag på morgonutflykten med fika!


Lika...

...som bär?

Kolla in dom här badbilderna...


Gör precis samma miner på bilderna. Sen får hon en puss!

Picnick!

71f235577b942189dfa0215f90455c42.png

Picnick! Olle o jag bakade en kladdkaka före frukost. Nu är hela familjen vid kalkbrottet o mumsar i oss den. Alice sover i skuggan o vattnet är spegelblankt och alldeles grönt... Ps Bävern är också med.


RSS 2.0