Kollar in!

Spanar lite på hotellet...
(Mormor: ser ut som sand på denna bilden!! Känns det bättre?? :))


Här ska dom trivas!!

Morfar in action!

Olle och mamman åkte på rally idag! Vi var på JR:s Minne och kollade in morfar!
Olle skötte sig exemplariskt!

På vägen hem stannade vi på Marieberg och köpte nya fordon. En skördetröska och en traktor med balvagn. Han körde HELA kvällen!
Ska ta med dom på semestern så han har nått att köra med på rummet...



mammabäver, en riktig överlevare

0_imag0956 (MMS)

mammabäver, en riktig överlevare


Olle och mamman kollade Bolibompa i morse...

0_imag0976 (MMS)

Olle och mamman kollade Bolibompa i morse. Där bakades det maränger. Så det gör vi också nu! Med mandel o choklad på ena sorten och stössel på den andra. Om 45 min är dom klara!


Dagens aktiviteter har gett klirr i kassan!

0_imag0967 (MMS)

Dagens aktiviteter har gett klirr i kassan! Efter semestern är det dags för en tur till... Det finns mer att kränga på loppis!


Äntligen är den här, Biltemakatalogen! Mån...

0_imag0950 (MMS)

Äntligen är den här, Biltemakatalogen! Många timmars läsning


Snart så!!

Nu närmar det sig!

Ska bli så spännande!

När vi hade köpt Olles simfötter, samma dag som vi bokat resan, ville han ju pröva dom i badet. Han hade tagit en begagnad brödpåse, packat ner sina fötter och lagt dom i hallen. SÅ söt!!

Så när det var dags för badet stod han där vid kanten och ville i!





Matleverans!

Idag var det äntligen dags för ännu en matleverans från Linasmatkasse.se

Massor med goda rätter denna veckan. Längtar redan efter morgondagens lunch!
Tar semster imorgon tisdag. En källarrensning inför helgens loppis skulle vara toppen att hinna med medans Alice sover lunch. Olle gillar ju att kolla in alla källargejjer...


Lammfärs, kolja, kapris, färsk spenat, fläskfilé, sparris, basilika, ägg, turkisk yoghurt, potatis, penne, tagliatelle, citroner, tomater, purjo, vitlök, sockerärtor, morötter, haricot verts, pepparot mm mm mm....

Kolla vad Olle kommit på! Med en nyckelkni...

0_imag0941 (MMS)

Kolla vad Olle kommit på! Med en nyckelknippa och en vanlig nyckel så har han skruvat bort en hel pinne på grinden! Vad ska det bli av honom??


Hur många får plats i hundgården? För till...

0_imag0937 (MMS)

Hur många får plats i hundgården? För tillfället farmor, Alice, Olle och hunden Jäger!


Hos farmor och farfar finns det mycket int...

0_imag0936 (MMS)

Hos farmor och farfar finns det mycket intressant att kolla in!


Mamman är också med! En taxfree katalog i ...

0_imag0935 (MMS)

Mamman är också med! En taxfree katalog i beredskap... Lite läsning efter maten kanske? Bäst att passa på!


Rallydag!

Äntligen har vi tagit oss ut i skogen och kollat lite på rally! Turen gick till Hallsberg och morfar var med och körde , eller läste karta. Fast det behövdes inte SÅ mycket till läsning eftersom det var en ganska liten bana... Men vi i publiken hade god uppsikt över alla bilar som körde och Olle hade tålamod att sitta sitt i 2 1/2 timma! Syrran fick vara hemma med mormor.

Jisses sån lyx det är att bara ha med sig ett barn... Rena rama semstern... Det hade inte varit nån utmaning alls att jämt bara ha den där Olle med sig... Tur syrran finns så det känns att man lever ;)


Olle spanar på bilen som kommer bakom oss och jag kollar på fotografen... 3 bilar var på banan samtidigt. En vid start, en mitt på samt en nära målgång. Alltid fanns det nått att kolla in!!


God uppsikt över stor del av banan!


Volvo kör dom nuförtiden!






På vägen hem somnade Olle i höjd med Marieberg. Stax därefter blev det totalstopp.

Vi trodde det var kungapådraget som skulle fram men det visade sig vara en brinnande bil.
Brandkåren var inte på plats ännu och folk funderade på om man vågade köra förbi eller ej. Vi inväntade stor lucka och gasade på så vi kom förbi så snabbt som möjligt. Jag hann filma en skvätt!


Vad händer OM tanken exploderar?? Kan den explodera??

Good morning!

Min fredag var en sån där toppendag!

Den började trevligt redan 06:30 när jag stod och sminkade mig. Hade redan sms:at med min pappa om att jag skulle ta egen bil då det dök upp ytterligare ett meddelande på mobilen. Nu var det min fyndige arbetskollega Lelle som ville säga god morgon på sitt eget lilla sätt... Kan man bli annat än glad med en sån här arbetskamrat va???



Vid 14:30 gick jag till jobbgymmet och tränade mig svettig. Skönt! Sen blev det tidig hemgång. Jag och barnen cyklade en sväng. Sen kom mormor och morfar förbi med skräpmat, fredagssnacks och nya DVDfilmer till barnen! *Tack*

Bäst just nu!!

En låt som har fastnat på hjärnan... Kanske på din också nu??
;)



Salta pinnar är bra till mycket!

0_imag0931 (MMS)

Salta pinnar är bra till mycket!


Smurfarna utan hattar

0_imag0918 (MMS)

Smurfarna utan hattar


Här sitter dom och trycker i sig!

0_imag0915 (MMS)

Här sitter dom och trycker i sig!


Fredagssnacks hos oss idag! Först kebab o ...

0_imag0908 (MMS)

Fredagssnacks hos oss idag! Först kebab o falafel... Mormor och morfar är här och umgås. Trevligt!!


Ostmästaren! Kan själv!

0_imag0899 (MMS)

Ostmästaren! Kan själv!


I över 30 min har hon ritat och klistrat ...

0_imag0896 (MMS)

I över 30 min har hon ritat och klistrat nu! Då vet vi att hon kan vara still mer än 5 sek... :-) Bra förutsättning inför flygresan!


Oj... Så här trött blir man av gå upp kl 0...

0 (MMS)

Oj... Så här trött blir man av gå upp kl 06:00!


Har byggt ett flygplan i Lego! Bara 12 dag...

0_imag0887 (MMS)

Har byggt ett flygplan i Lego! Bara 12 dagar kvar nu...


Planterar lite!

Träden är på plats i jorden. Nu gäller det att komma ihåg att vattna!




Så duktiga!

Hej svejs!

Olle har koll på grannarna... Ska klippa ner häcken lite så han ser ÄNNU bättre!


Vad i hela friden???

Minns ni att jag skrev om inbrott och att grindarna skulle hålla folk på behagligt avstånd i det senaste inlägget??

Så blev inte fallet...

Inga inbrottstjuvar men ändå...


Så här var det:
Vi låg och sov (man var ju aningen mer observant än vanligt på mystiska ljud och snabba bilar denna kväll så det tog ju ett tag att somna) ...när vi plötsligt väcktes av ett förskräckligt ljud. Klockan var 02:01 och fönstren skakade och det brummade nått kolosalt...

M satte sig upp och skojade nått om polisens pansarfordon i vår trädgård... Jag gick upp och kollade ut för att se VAD som kunde orsaka detta ljud. Kollar mot vägen med ser inget... Öppnar fönstret och kollar rakt ner från andra våningen. DÅ ser jag...

Det är en åkgräsklippartraktor i VÅR trädgård. Mitt under fönstret. Alcie sover ju på våning 1 och vi rakt över henne. Nu har ögonen vant sig lite och jag ser siluetten av vår granne Arto... Han pratar med sig själv, verkar allmänt berusad och sen kör han. Med FULL fart rakt mot husväggen!

Fattar inte hur han han styra upp fordonet för jag väntade bara på att den nyputsade fasaden skulle smälla högt... Men han drar iväg, kör ut genom grinden och in i sin trädgård på andra sidag om vägen. Där får vi syn på EN till åkgräsklippare. Det är vår närmaste granne J som är där och kör ikapp. Dom skrattar, kör allt vad det går och är HELT galna... Runt, runt, runt...

Vid 02:22 drag grannen brevid oss hemåt. Hakar på Artos kärra och kör in mellan våra hus. Parkerar efter några om och men sin traktor i boden. Sen försvinner han in i garaget. Då gick vi och la oss igen... Fast det tog en stund innan man kunde somna efter ett sådant uppvak...

Vilka dårar!!


Kan man montera ett alkolås på en åkgräsklippare?? I sånna fall kanske vi övriga grannar kan skrammla ihop till ett??

Leder in mig i brottets bana...

Idag när vi var på väg hem från den alldeles lagom långa turen på stan körde grannens bil plötsligt in några avfarter för tidigt...

Vi hade på vår motionsrunda, några dagar tidigare, upptäckt attt det fanns många fina blommor och mycket ätbart vid skolan just nu... Vi pallade varsitt äpple och konstaterade att de var riktigt goda! Sen blev grannen SÅ sugen på äppelpaj när hon kommit in från prommenaden att hon tänkte ta bilen ner igen för att ¨låna¨ ett par äpplen till för att kunna baka den där goda kakan... Men efter Li´s väldigt hotfulla kommentarer vågade hon sig INTE ut igen. Förrens idag! Eftersom jag ändå skulle få skulden för medhjäpl till stöld så pallade jag 4 fina äpplen att baka något smaskigt på under helgen. Bildbevis finnes... Visst ser hon skyldig ut???

När hon släppt av mig med bilen kom en polis körandes bakom henne. Men han körde in till huset mitt emot istället... Tur för äppeltjuven!

Sen fortsatte polisiära insatser under kvällen... Blåljus, rivstarter och snabba polisbilar utan ljus... Kan det vara dom där inbrotten i krokarna under dagen som man letar efter skyldiga?? M hörde knak och brak uppe i skogen, följt av hundskall och kom sättandes in och låste allt som gick att låsa... Larmet är på och vi hoppas grindarna håller folk på behagligt avstånd...


Ser ut som vilken trädgårsintresserad besökare som helst...


Plötsligt börjar hon sno äpplena! Tur väskan inte var SÅ stor... ;)


Lurig som få...


Sen, efter kvällsgröten, fick grannen uppgiften att köra mig och Olle på ett litet ¨inbrotts förebyggande uppdrag¨... Intressant att åka Siris bil tyckte Olle... Han påstod att den var stor... Kanse var det för att han fick sitta i framsätet?? Han åker jämt bak i ersättningsbussen!
Mamman hade intagit fredagens ¨ett glas rött¨ så jag var inte körbar... Men vi ville ändock skapa lite trygghet med att larma på och tända lite lampor hos vissa förvirrade bortresta människor... ;)


Undrar ni också hur det gick med den där äppelpajen?? Det blev tydligen FÖR jobbigt att göra iordning marsansåsen så det blev en kladdkaka istället... Stöld till INGEN nytta alltså...
 
Eline, Eline... Vad ska det bli av dig???
Tach för skjutsen OCH sushisällskapet idag!!

Frukost vid 9:30... Sena rutiner här! God ...

0_imag0882 (MMS)

Frukost vid 9:30... Sena rutiner här! God morgon!


Saker att göra på semstern!

Nu börjar det brinna i knutarna...
ALLT man skulle hinna med måste göras NU annars hinns det ju inte... Semstern är slut på söndag... 


Därför måste jag nu:
*Äta sushi med bästa grannen Eline
*Äta sushi med bästa tanten Ester
*Bjuda Sofi och hennes familj på fika
*Träffa gamla vännen Tove och se hur det går med byggnationerna
*Shoppa i Ullared
*Åka på zoo i Eskilstuna
*Sola och bada i massor
*Dricka Rosevin och sitta ute sent på kvällen
*Komma i form till bikinisäsongen...


Bråda dagar med andra ord... Inser (helt själv) att vissa saker INTE kommer att uppnås. Även om jag så skulle önska... ;)

Bilder från dagens badtur vid Prästryggen!


Inte så soligt men man ska ju vara cool... ;)


En båt!!


Brrrr!


Mot badet!!

Morfars jobb!

Eller ¨Deetta¨ som Olle fortfarande kallar honom.

Hans stora idol... 
Olle har en bok där man ska sätta in en bild på sina bästa vänner, då är det morfar som ska klistas in.... Och om han får önska nån att åka o hälsa på... ¨Deetta¨!! Och syrran är ju inte sen att härmas... Deetta!!

Här hade Olle och mamman varit på banken och fixat lite ärenden. På väg hem såg Olle morfars bil på jobbparkeringen, så det var bara att svänga in och kolla om det fanns tid för en provsittning i trucken! Och det gjorde det...



Hissa gafflarna upp o ner!




Oj, vad lugnt det blev när Alice sov idag....

0_imag0879 (MMS)

Oj, vad lugnt det blev när Alice sov idag. Hittade dessa två mekandes med källardörren. Ska den få ett lås månne? Kors i taket!!


Hoppla! Så kan det gå när raska små steg ä...

0_imag0875 (MMS)

Hoppla! Så kan det gå när raska små steg är på väg till en lekplats! Tog emot fallet med kind och ögonbryn... Aj! Vi har varit vid Prästryggen och badat på förmiddagen.. Ja, vi vuxna badade ju knappast... Men barnen kastade sig i frivilligt! Nu blir det snart regn och åska här. Mysigt!!


Det blev Hallsberg! Här handlar barnen i l...

0_imag0865 (MMS)

Det blev Hallsberg! Här handlar barnen i låtsasaffären med ett par snälla tjejer. Lastar upp på bandet och är redo med plånboken innehållande massor med låtsaspengar! Så söta!


Sågar!

I helgen samlades hela vår famlij, mormor och morfar vid 10 snåret  i vår trädgård. Straxt därefter dök grannfamiljen upp oxå.

Vad hade alla där att göra?? Jo, vi skulle  såga ner ett gäng träd. Eller snarare 2 st. Ett äppelträd och ett körsbärsträd. Gamla som gatan. Vi har beställt en nya träd från Plantagen, en bollpil och ett prydnandskörsbär. Det sistnämda ska bli 6-8 meter så det blir till att gräva två rejäla gropar att bosätta dom i!




Kollar in sågandet!


Måste ha hörselskydden på öronen!


Bara stammen kvar nu!!


Pussar i massor gemon grinden... Jag målar på utsidan och hon vill pussas hela tiden... :)


En bild på en bollpil för er som inte vet hur den ser ut... Blir toppen till vårat nyputsade vita hus!

Är detta en bättre idé??

Funderar på en tur till Hallsberg istället för bad.
Här kan ni läsa mer om aktiviteterna som finns.


En trafikgård utomhus samt mataffär, brandstation, tandläkare mm inne.

Billiga isterband!

Har ni sett annonsen i tidningen och på nätet?? Billiga isterband på Ikea nu! M gillar dom INTE så därför lagas dom inte så ofta hemma. Och mat till barnen är ju alltid bra priser på där. Kanske en tur däråt??

Sitter och kollar öppetider på badhusen men nästan alla är stängda. I allafall de som brukar värma sina bassänger så  man slipper frysa när man plaskar runt... Gustavsvik finns ju men där är det väl MASSOR med folk i dessa tider...

Måste hitta på lite aktiviteter. Barnen börjar tröttna på att vara hemma och bara vara... 


Saknar man siffrorna på jobbet FÖR mycket ...

0_imag0859 (MMS)

Saknar man siffrorna på jobbet FÖR mycket när man löser Sudoku i bokform på semestern???


Usch, vilket väder det blev ute. Vi är inn...

0_imag0857 (MMS)

Usch, vilket väder det blev ute. Vi är inne en stund och ritar. Det är Alice på bilden. Dom är lika nu. Får ofta frågan om dom är tvillingar. Har bjudit Arto på hackkorv till lunch. Och ikväll kommer matkasse leverans igen efter semesteruppehållet! Det ser vi fram emot!


Nu så! Hela familjen kan resa! Tog bara fr...

0_imag0854 (MMS)

Nu så! Hela familjen kan resa! Tog bara från onsdag till fredag att få passen. Snabbt va?


Ja, ni ser ju själva... Det var ju INTE mi...

0_imag0853 (MMS)

Ja, ni ser ju själva... Det var ju INTE min (mammans) idé! Men dom är fantastiskt lyckliga!!


Bygger... En stege ska det tydligen bli. ...

0_imag0845 (MMS)

Bygger... En stege ska det tydligen bli. Olles egen! Spännande! Fast mamman tycker att den verkar bli hög och lite läskig... Typiskt mammor kanske?? ;-)


Puss på er!

Sänder en fredagshälsning.

Fredagen har varit bra på alla sätt! Massor med saker gjorda, sol och bad. En prommenad till ankor och kalkbrott samt en kanongod middag med grillade kycklinglårfiléer som vi marinerat i citron och ingefära. Till den blev det ungsbakad färskptatis och grillad sparris. Serverades med ett glas Rosé. Eller två... ;)

Trevlig helg!!


Alice!

Olle! Pusskalas hos oss!!! Med eller utan hörselproppar!!


Syrran gillar också att åka kanan!

0_imag0835 (MMS)

Syrran gillar också att åka kanan!


Oh wow vilken fart i pappas vattenrutscheb...

0_imag0832 (MMS)

Oh wow vilken fart i pappas vattenrutschebana!


Vagnfix! Mamman tänker lägga sig i solstol...

0_imag0811 (MMS)

Vagnfix! Mamman tänker lägga sig i solstolen med en H&M katalog och kolla vad som behövs till hösten. Semester är skönt!


Idag: projekt hemmafix! Måla grind, klippa...

0_imag0806 (MMS)

Idag: projekt hemmafix! Måla grind, klippa gräsmattan och rensa i källaren! Först lite grind justeringar...


2 morgontrötta som väntar på att frukosten...

0_imag0804 (MMS)

2 morgontrötta som väntar på att frukosten ska plockas fram. Under tiden kollar dom på Pippi.. Blir jobbigt med dagistider när man sover till 8.45 om mornarna... Men det är ju ett projekt om ett par månader!


Här ser ni killen som längtar efter semest...

0_imag0798 (MMS)

Här ser ni killen som längtar efter semestern! Så söt!


Bärtjuvar! Är hos grannarna och fikar o le...

0_imag0779 (MMS)

Bärtjuvar! Är hos grannarna och fikar o leker!


Så här fin är man när man ska till polisen...

0_imag0775 (MMS)

Så här fin är man när man ska till polisen för att skaffa pass! Armband, halsband och hårspänne på!


Jaaaa! Nu blir det fest!

0_imag0773 (MMS)

Jaaaa! Nu blir det fest!


Skotjuven och meckarOlle! Undra om vi skul...

0_imag0766 (MMS)

Skotjuven och meckarOlle! Undra om vi skulle ta en tur och köpa betong? Jag kan ta diskdagen idag om du gjuter M! Ok?


Mmm, hamburgare är det bästa jag vet! / Olle

0_imag0752 (MMS)

Mmm, hamburgare är det bästa jag vet! / Olle


Mat ute i dag igen... Lagar inte mycket he...

0_imag0753 (MMS)

Mat ute i dag igen... Lagar inte mycket hemma nu på semestern. Så skönt!! Tvättatt, handlat mat och ätit ute. Bra början på dagen!


Men oj, vad händer här syrran?? Måste vara...

0_imag0744 (MMS)

Men oj, vad händer här syrran?? Måste vara pappa som påbörjat altanbyggnationen!


Regn regn och regn...

De senaste dagarna har det mest sett ut så här...










Så därför åkte vi till det här...

Badet i Lindesberg. Kanske lite i väl kallaste laget i vattnet men barnen var nöjda och glada! Både Olle och Alice åkte stora rutschkanan i sällskap av oss vuxna!

Sen blev det även lunch i Linde.

Melllis intogs vid loppis och sommarcafét i Hovsta. Dock inga fynd på loppisen. Där fanns det mest väldigt slitna och trista saker... 

Fikat däremot! Massor med hembakta godsaker och lite glass! Mmmm!








På väg hem igen stannade vi hos fåren och hälsade lite!









Sen hittade vi mystiska små slemhögar... Vad är detta?? Nån som vet??


Fanns många av dessa... På torra land...




Å nu, söndagsbad!

0_imag0743 (MMS)

Å nu, söndagsbad!


Jodå! Olle har fyndat kantareller!

0_imag0740 (MMS)

Jodå! Olle har fyndat kantareller!


Mot svampskogen!

0_imag0737 (MMS)

Mot svampskogen!


Lunchen avklarad! Huset är städat, blommor...

0_imag0736 (MMS)

Lunchen avklarad! Huset är städat, blommorna vattnade och hallen i ordningplockad! Semester ger oanad energi...


2 lyckliga killar som varit vid flygfältet...

0_imag0729 (MMS)

2 lyckliga killar som varit vid flygfältet och kollat in motorsport!


RSS 2.0