Vilken härlig dag!

Tog med kameran ut på förmiddagsprommenaden idag.

Gnistrande snö i gastande sol!

   

Håll utkik

Sen var vi ju och fotograferade oss för tidningen i veckan. Villrådiga mamman hade med två ombyten till Olle och ett extra till sig själv. Ifall han skulle råka spy ner oss lite... Valde mellan Labansparkbyxor eller manchetsterbrallorna. Det vart dom sista. Så han ser ut som en liten farbror. Med slipover. Så söt så. Kommer om ca 2-3 veckor i tidningen. 

 

Mycket har hänt

Eftersom skrivbordet togs bort och skulle ersättas med ett nytt så plockades datorn ner tillsammans med massa annat bråte som häckade vid skrivbordet. Sen fyllde M år. Sen grävdes det i en hel vecka på garagenedfarten. Nu är det igenfyllt och vi har byns enda rondell i trädgården.
Fiskrummet har fått fin fina nivåer av guppig sand och böljande vatten. Nu ska det bara torka ordentligt. Är så otålig!!

Olle har varit och gjort sitt första dyk. Han var lika fokuserad som vanligt. Slickade i sig halva bassängen och såg nöjd ut.

Jag har äntligen fått ändan ur och fixat med en liten tack present för att jag fick bosätta mig i några nätter hemma hos familjen T vid min shoppingresa ner till Ullared. Nu vet ju jag att hon läser har så kan ju inte avslöja vad det är som kommer på posten.... Något som hon behöver iallafall.... (där vart du allt bra nyfiken va A???)

Klädpartyt hade en del fina saker men det var i slutet på säsongen och många storlekar var dessvärre slut.
Får boka in ett party till vårkollektionen med föräldrargruppen.

Hela helgen har det spacklats och fixats med gamla surdegar i huset. Sen var vi på kalas på lördagskvällen.

Men tillslut fick äntligen dator liv igen på sitt nya skrivbord och jag kan skriva en skvätt i bloggen.

Dags att fixa lite käk. Olle sover ute i snöfallet. Jag har varit ute och skottat. Orkade inte med hela uppfarten. Den är SÅ mycket större nu... Nyttig träning för mage, rygg och armar.
Hörs!



Så här ser man ut i pappas innebandyväska...

   

Min kompis & jag!

Fredagsträff med föräldrargruppen. Jag bjöd med kompis S och lilla E som inte fick gå i nån föräldrargrupp på sin vårdcentral. Vi fikade, bytte blöjor och sjöng.

Vill du hålla mig i handen?? Du & jag E!

     


Sen åkte S & jag till Mekonomen. Vi gillar sånna skumma killaffärer... Sist var vi ju på Biltema...
Men vi kollade på varsin bilstol. Beställde svarta båda två. Besafe hade fått bäst betyg i många tester och enligt föräldrar som har den så funkar den kanon. Så vi slog till...

Sen parkerade vi vid Mega. Tänkte gå med barnen på kyrkogården. Det är fint där. Fast först tittade vi in på Mega för att se om det fanns några fina barnkläder. Det gjorde det. Då somnade båda barnen och vi blev hungriga. Tog hissen upp en våning & åt lunch. Fläskfile, stekt potatis och svampsås. Smakade jättebra!
Sen skulle vi kolla om det fanns några babypulkor längst in i affären. Det gjorde det inte. Däremot hittade jag en försenad farsdags present till M. Ett par gummistövlar med mysigt lurv innuti. Det behöver han. Han äger inga... Snart kommer vår uppfart nämligen vara lerig och sörjig av grävarbetet som ska påbörjas. Då behövs stövlar... Dessutom kan ju han & Olle hoppa i vattenpölar tillsammans nästa år.
När vi gick ut från Mega hade vi varit där i typ 2 timmar. Barnen hade sovit sött hela tiden och snart skulle M komma hem. Så vi åkte hem.

Fick en avi med posten. Våra fiskar hade äntligen kommit!!
Satte upp några vid skötplatsen. Dom är SÅ fina! Det finns 96 delar. Bubblor, val, och snäckor.

  

Jag har grundmålat den mörka väggen under eftermiddagen idag. I kväll innan läggning kan jag nog måla en första strykning sand.
Läste att man inte kan sätta upp fiskarna förrens efter 4-6 veckor om man målat. VEM har lust att vänta så länge????? Inte jag & Olle....Kanske en eller två kan räcka??

Nu ska vi badai lilla baljan. M håller på att montera ett nyinköpt skrivbord. Typ 1000 delars. Kanske finns bild imorgon. Beror på om allt passar... Olle är sällskaplig.

Gör så här pappa! Byggledaren:



Imorgom kommer morfar & farfar hit för att fälla en STOR tall på uppfarten. Då får vi gå ut & spana in motorsågarna. Fast innan det ska vi hänga på ett klädparty på fm. Får se om vi hittar nått snyggt!!
Bye!

Ingen värme...

Torsdag kl 14 står det i loggen för vår bergvärmepump. Slutat fungera. Brrr rrrr rrrr...
Magnus kunde laga. Vi var nere i 18.4 friska grader. Men efter en plåt klyftpotatis och 33 värmeljus senare är vi uppe i 21 sköna grader igen. Tur för oss.
Förra vintern hade våra grannar 14 grader. Inomhus. Mannen i huset ville inte visa hur man justerade värmepumpen så den kvinnliga hälften surnade till och ringde dit en rörmokare. Som konstaterade att deras system inte kunde få så mkt varmare för det var för kallt ute. Hon funderade på att baka. Hoppas det blev nått som inte skulle jäsa...

Som vanligt på torsdagar har vi varit och simmat. Idag förbereddes det inför kommande dyk. Vi hällde ordentiligt med vatten på huvudet så barnen skulle hålla andan. Olle slickade glatt i sig allt vatten som rann ner för ansiktet. Nästa gång kan det nog bli ett litet minidyk. Sen flöt han & hans flickkompis E runt i varsin simring variant pytteliten. Det såg avslappnat & coolt ut. Tyvärr var kameran hemma.

I onsdags hade vi besök av kompis S med lilla E och vi var ute på en skön 1 timmasprommenad. Sen tog jag en lång dusch och S lagade Tagliatelle med bacon. Super gott.

Om ni vill laga: Koka pasta. Stek bacon, färdiga tärningar är smidigt! Tillsätt 1 burk smaksatt creme fraiche med smaken fetaost/soltorkade tomater (finns bla på Willys). Blanda allt!
Mmm!

I söndags på farsdag var Olle så här fin. Står stadig med stöd, helst hela tiden:

   




Bästa leksaken just nu, elefanten och papegojan:

      

Inte längre tandlös

I fredags tittade den upp. En tand. Där nere. Vi har inte märkt något speciellt så det verkar som om tandsprickningen gått bra.

Igår kväll beställde jag Wallies´ar till Olles rum. Det blir fisktema. Valar, sjöhästar och skattkistor med guld. Ska blir roligt att fixa. Fick inte köpa färg förrens vi har dekorationen hemma. Vore ju tråkigt om vi målade vattennivåer och sand och så fanns det inga fiskar...

Nu ska vi gå ut på prommenix. Hörs!

I väntan på en kebab i bröd!

Helgen gick som vanligt alldeles för fort.
Vi har varit hemma hos min mamma & pappa. M och pappa har fixat lite ute med deras hus. Idag kom dom till oss och pappa har hjälpt M att börja fylla igen garagenedfarten. En riktig urladdning skådades i trädgården. Släggor, yxor och korpar användes för att slå sönder sten och murar. Vid matbordet skakade deras trötta händer som 85 åringar. Aj aj aj....

Mamma och jag tog en härlig promenad med Olle. Solen sken och vi spanade nyfiktet runt bland andra hus för att se hur dom målat och pyntat.

Igår såg vi något lustigt. En klunga med cyklister drog förbi i minusgraderna. Det var ca 10st hurtiga herrar som var ute på en novembertur... Ska det vara nyttigt?? Brrr...

Brorsan fyllde år igår och hans dam i morgon. GRATTIS! Snart kommer en liten kusin oxå!! Spännande!!

Nu kommer min kebab hem. Ska gå och käka upp den! I morgon ska jag ansöka om att åka & köpa färg. Har hittat en idé på hur jag ska måla i Olles rum. Har nästan tömt det på prylar så jag kanske kan börja måla redan imorgon!!

Ha det!

Mina favoriter just nu!

  • F-Musli Gold. Med massor av nötter & russin. Vet inte hur många paket jag slukat. Bäst med Fjällfil!
  • Sköljmedlet Comfort Crème Sweet Almond Oil- finns det inte 5 L dunkar??
  • Pampers Sensitive Våtservetter- lite mer gift än övriga märken, men vad gör det när man slipper gno??
  • Ikeas vaniljdoftljus. Nu i extra stora glas! Härligt!!
  • Sushi i alla format! Är alltid sugen på sushi...
  • Marias begagnade sparkbyxor med Labantryck. Så söta!! Till Olle alltså.
  • Annas blogg. Måste kolla den flera gånger om dagen- blivit beroende...
  • Vårt massagebadkar! Men bubblor i botten, rygg, sida &  fötter. Med värme, så slipper vattnet kallna om man vill ligga i länge! & det vill man. Mer lyx får man leta efter!
  • Måndagar. Pappalediga pappan är hemma & sällskapar då!
  • Fazers mörka chocklad med mocca kaffe smak. MMM...
  • Nordeas CD för barn som vi fick sist vi var på banken.                                                                                             Med en underbar vaggvisa där dom sjunger ¨pappa vaggar, pappa som helst vill slagga, pappa härdar ut. Pappa är helt slut. Mamma detsdamma. Mamma som måste amma. Mamma sjunger sång. Mamma somnar om. Mamma, pappa, bebis som dom ska natta. Livets största gåva. Bebis som ej vill sova¨.                                                                        
    T o m pappan i den här familjen har satt den på repeat och så lyssnar  vi om och om igen.... Fast våran bebis sover rätt så bra...
  • Babygymmet. Med papegoja, elefant och apa kan man få annat gjort i typ 45 min. Blogga tex.                                                                                                                                                                                                    Ska gå och leka lite med honom nu! Trevlig helg på dig!!



Muu - nya promenadstråket

Kompis S & jag fick barn med bara 2 veckors mellanrum. Olle är yngre än E. E är en flicka.
Vi hade båda sett i tidningen att det fanns ett nytt promenadstråk bakom Biltema. Vi var inte säkra på hur man kom dit eller vart man skulle parkera. Vi bestämde träff på Biltemas parkering. Det såg ut som om det gick nån liten stig ner där. S hade ringt sin man J som kollade nån karta på komunens hemsida & mycke riktigt. Det såg ut som om man kunde ta en stig där.

Vi gick ner för den lilla upptrampade stigen. För att mötas av vass. Äh- tänkte vi. Vi går en bit och ser om vi kommer ut på vägen där man skulle gå.

Så här såg det ut:





Jaja. Vi gick en bit till, då såg det ut så här:





Vid det här laget har vi börjat bli lagom blöta om fötterna. Jag hade gympadojor. S några walkingskor med lite bättre förmåga att stå emot lera & vatten.


Det fanns ju en liten stig men den var liksom upptagen av vatten....




S ringer sin man med videosamtal & visar ¨hans¨ fina väg... Det var sista gången vi lät honom läsa en karta åt oss....

Väl ute på området ser vi fåglar i massor, kossor och vackra höstträd.


            



Efter vägen finns bänkar & bord och eftersom det är kanelbullensdag så slår vi oss ner o njuter en bulle!
S bjuder på en provlyssning genom E´s minihörselapparat som hon just fått. Konstigt att man kan höra hur det låter...





Olle somnade sött innan vi kom ut på riktiga vägen... Bra med guppig vassterräng!





När vi kommit halvvägs måste Olle ha mat & vi slår oss ned vid en bänk och serverar lite.
Sen avslutar vi promenaden med en tur in på Biltema. Fast vi gjorde inga fynd...


Dagens tips:
Parkera och starta den trevliga lilla promenaden (3.3km) genom att parkera mellan Normans och Vivalla företagsby. Det blir så mycket lättare då!!


Ps. När jag sökte ang hur lång promenaden är, hittade jag den här texten:

Olles hage


I Olles hage finns massor av fåglar, härlig urskogsmiljö, naturstig och rastplats.

Vägbeskrivning: Från Örebro, åk väg 51/52 mot Katrineholm. Innan Odensbacken, ta till höger mot Askers by, där det är skyltat till Olles hage. Avstånd från Örebro: ca 25 km.

Från Örebro kommuns hemsida.

Den MÅSTE vi ju prova nästa gång vi ska på upptäckartur!! Tänk- en egen hage!!!


Det är INTE fel på era datorer...

...det är jag som ALDRIG skriver nått nytt.
Fast det ska det bli ändring på!

Igår var det föräldrargrupp igen. Vi hade besök av nån dam. Vi pratade om egentid. Jag bestämde att jag ska unna mig egentid varje dag när Olles pappa kommer hem. För att blogga och språka med omvärlden. Det är skönt att få koppla bort ansvaret en stund. Ta ett bad eller åka iväg själv och shoppa eller träffa nån. Kompis E tex. Vi har inte setts utan M på typ hur länge som helst... Hon jobbar nästan jämt och när vi väl ses så ses vi allihopa. Trevligt  för all del men det blir inte mycket till tjejsnack med M i hasorna....

Idag fick jag äntligen bilder på R´s tvillinggodingar. Två pojkar. SÅ små. Min bebis är en liten pojk....  Han blev förresten 4 månader igår. Vägde 7150 g & var 62 cm lång. Fast jag skulle säga 63 eller 64 för BVC pressar ihop honom så han blir krokig när dom mäter honom!

I natt slog vi sova länge rekord! Åt vid kl 02. Sen inte förrens vid 09:40. Jippi! Lyx!

Familjen W har lämnat oss i sticket. Dragit till sol & bad på Gran Canaria. Så vi får bad utan dom på torsdag. Det var lov veckan som var. Har ett par bekanta som går på babysim och dom började med dyk på tredje gången. Får se om vi också gör det. Blir ju lite svårt att filma för man måste ju ta emot & vara två i vattnet. Får kolla med kusin M mot slutet av kursen om han kan komma dit & ta några undervattensblider. Det är ju han en riktig fena på... HAHAHA!!

Bye!


ps. Imorgon kommer blider från naturupplevelsen bakom Biltema....
Muuu




Hoo hoo hoo...

Spökljud på kyrkogården.
Från en svart barnvagn.
Det är bara Olle som är med mamma & pappa på allhelgonstur. Tände ljus på mormor & morfars samt farfars gravar. Tände ett ljus i minneslunden också. Det var så otroligt vackert på kyrkogården på lördagskvällen.

När vi var på väg tillbaks till bilen passerar vi en barnfamilj som får uppmaning av sin mamma att man inte får skrika på kyrkogården. Det var då Olle slog till på att göra dom mest passande spökljuden från sin vagn.... Det är ju dom enda ljud han kan...Hoo hoo hoo....


RSS 2.0