Hjälp!

26fa9ac44c450989254a0aa667f5cf40.png

Hjälp! Håret kom tillbaka! Var o klippte mig idag. Hade tänkt klippa av en hel del. Taggigt, flikigt o uppklippt tänkte jag. Längden är nu 5 cm kortare än önskat... Frisören gav mig en superkort svampliknande frisyr som toppades av tantiga lockar. Skar bort hår så jag fick väldigt kort i bakhuvudet! Nu när jag plattat håret känns det lite bättre men alldeles för kort! Jaja, det kanske blir bra längd om 3-4 månader... Typiskt!!


Glöm inte...

...borsta gaddarna!


Måste bara visa...

...er som INTE kände oss när vi köpte vårat hus. Ni kanske tror att med lite färg och tapet så var det snart fint. Helt fel...
Vi körde den ordentliga varianten...

Kanske inte så konstigt att folk ruskade på huvudet och skrattade rakt ut när dom kom och skådade...
Mera kommer när tid fås- nu sova gott...



Bubbeltapet!

Olle signalerar såpbubbelblåsande när han ser vår nya tapet.
Det är lite skum...

Fogning av hallgolvet är avklarat igårkväll
M applicerade fogen och jag torkade med svamp. Och det var inte vilken svamp som helst. Det var en badsvamp av modell mindre i limegrön färg. Tänk om en plattsättare skulle sett mig. Men den funkade fin fint!

På tal om plattsättare. När vi kaklade badrummet så hände det en lustig grej...
Vi hade hjälp av en kunnig person att fixa lutningen i duschen. Sen kaklade vi själva. Vi, det är jag och sambon det. M sågar till plattorna och blandar fix. Jag smetar ut fixet och sätter plattorna. När plattsättaren stannar till för att se hur det blev när  hela badrummet var färdigt var han så impad att han meddelade M att om han ville jobba hos dom var han välkommen. Det var rakt och snyggt gjort...
Men hallå!? Det är ju JAG som satt plattorna. Visst- sågningen kanske var snygg den också men det var ändå jag som tryckt dig varenda platta. Och INTE säger M nått heller om att jag faktiskt gjort det. Han berättade bara för mig när jag kom hem att vi fått högsta betyg... och att han var välkommen att börja en ny karriär som plattsättare... :-)

Har ju tänkt att visa hur det såg ut när vi flyttade in här. Har hänt en del sen dess. Tiden räcker inte till att både jobba med alla projekt, vara en närvarande mamma och att blogga.

Idag har vi iallafall köpt garderober med vita högblanka dörrar till hallen. Får mecka ihop imorgon. Taket har haft besök av farfar och M. Läkt är klart och på fredag ska nog alla pannor finnas PÅ taket och inte nedanför. Jiho!


Bild från badrummet -05. JAG sätter glasmosaikduschvägg!!

Och så här blev det i badrummet när vi var klara!

Farmors kalas!

Det försenade bilderna har anlänt!!
M´s morbror P och hans dotter S ville gärna leka med Olle och Alice. 
 

M´s morbror P, hans dotter S och vår Alice

-Kan hon stå? - undrar flickan S
-Det är väl bara att pröva, släpp henne, svarar M´s kluriga kusinkille P...
-Hon kan inte stå och vi ska inte pröva, försäkrar Alice mamma snällt :-)

M´s kusin P, Olle och farmor

Olle, M´s kusin P, M´s kusin S,  Alice och farmor

Golv!

-97a91e6f5bfe0d707271108814d9775.png

Golv! Fogning ikväll! Rutigt... Idag ska det läggas tak med morfar o farfar. Full aktivitet. Det går framåt snabbt nu!!


Man blir glad...

02bb47076419abdebc1edddf47892b9f.png

Man blir glad... av vår nya halltapet! Barnen är hos mormor o morfar. M och jag tapetserar OCH kaklar hallen. Kollat på Arga Snickaren och fått inspiration att jobba mycket ihop. Det är kul! Nu paus med kaffe o glass. Sen kakla!!


Flitens lampa lyser i vårat hus!

0-48e78904b076df2a334a12058c5bbe8e.png

Flitens lampa lyser i vårat hus! Jag har målat klart hallen o M lägger golvgips. Imorgon tapetsera eller kakla? Väggfärgen heter Sten o finns i tapetens cirklar. Gråblågrön o murrig. Mysigt. Mycket vitt i inredningen får det bli... Skönt att vi äntligen kommer framåt!!


Shoppa!

0-46ba0d7881ba6e51233ea628c7499674.png

Shoppa! Vi är på Ikea o äter mat o glass. Har varit o köpt kakel o tittat på tapeter till Olles rum. Velar... Kanske ett tyg på en vägg skulle bli fint?! Vi får se...


Äta gräs?

Mmm, smakar fint en stund. Sen kommer det ut igen...


Lilla trolle!!

Kusinbesöket!

Lite försenade bilder på kusinerna.


Semester!

Det ska vi fira med en tårta med fyra ljus, ett för varje vecka. Fd grannarna var på genomresa genom staden och vi bjöd på tårta och kvällsmat. Barnen lekte glatt på Olles rum men så hörde man nån som prasslade ute i kuddhörnan. Lillprinsen med sin Julakatalog...

Medans Olle och jag fixade tårtan lekte Alice och semesterfiraren i kuddhörnan. Eller ja- vissa lekte och andra tog sig tydligen en lur... :-)


Blommorna!

Enligt min mammas önskan så kommer här en bild på de gigantiska pelargoner som hennes rara jobbarkompis S skött om hela vintern uppe på vinden. Duktig du är S!



Fullt upp nu...

...iallafall om man heter Olle och inte gillar smuts i sin rutschkana! Björkfrön ÖVERALLT...


Pappa har semester och har klätt Olle... Lite tokigt enligt 2åringen själv!! Byxorna bakofram!

Tak på plats!!

Han ser inte så stark ut min sambo. Fast han är envis och en hejare på att bära upp takpannor. Ensam, på  2 timmar hade han burit upp och lagt detta!! SÅ duktig va??



Nya hängrännor i silvermetallick!

Yoga...

...lite grann.
Många avancerade övningar. Kan ta sig upp till sittandes. Står på alla fyra med raka armar och ben. Har händerna i govlet och står på hela foten. Snart reser hon sig väl?? Nej- inte ännu!! Snälla...




Lastar in!

0-14d0a44a52f646d6b736082d063af3bc.png

Lastar in! Här äter han falukorv våran son. Inte bita en liten bit. Nej nej. In med hela skivan på en vuxengaffel. Mmm korv är livet!


Halltapeten!

Har hittat en liten bild på tapeten som vi valt till hallen. Kommer till butiken på tisdag!!


Tut tut...

...och så gick båten. Eller inte riktigt...
Motorn ville inte starta. Det var Olles första tur i båt. Iklädd solglasögon och flytväst satt han förväntansfull i fören. Morfar drog och drog i snöret. Inte vill den starta...

Men så, efter typ 25 drag hoppade den igång. Alice var kvar hos mormor och behövde sin mor senast kl 11 för att fylla på matförrådet. Om vi åker ut till ön så hinner vi ro hem om motorn lägger av- föreslog jag. Morfar höll med. Så nu när motorn äntligen hoppat igång passerade vi ön efter ett par minuter. Nu måste vi vända snart tänkte jag- annars hinner vi INTE hem om den dör nu... Morfar kör en bit till och DÅ... Blubb, blubb, bom. Ptt.

Morfar drar förbrilt i snöret. Men icke. Vad är klockan undrar jag. 10:25, svarar morfar. Bara att börja ro då. Vi hinner hem om vi ror på. Och det gjorde vi. Eller han. Morfar alltså.  
Alice hade vaknat ett par minuter innan vår ankomst och var på strålande humör. Tur vi hade årorna med. Ibland när man var ung och modig så åkte man utan. Då kunde man ju simma hem med båten. Känns inte lika lockande idag...

Olle var nöjd med turen och härmade den trasiga motorn hela kvällen. Morfar har satt fast motorn på en bräda hemma och där startar den fin fint varje gång han testar... Den kanske inte gillar vatten???

På väg ner till sjön på första turen!



Jiho!

114e136a3e557fae7d72320c68bf9dd7.png

Jiho! Alice prövar gungan. Jätteglad!! Vi har varit o beställt tapet. Dyr historia men det blir fint! Olle får bondgårdsdjur i samma klisterdekaler som fiskarna. Det tror vi blir bra!


Snart!

Semester pappan har bara 1 dag kvar att jobba nu. Sen är det 4 veckors bus, renovering och förhoppningsvis en del badande...

Har varit på 2 olika tapetaffärer idag. Letar nått kul till nya barnrummet men det är svårt! Hittade stickers med brandbilar. Det gillar han ju just nu. Men man vet ju int om det blir bestående... Får klura ett tag till. Det blir iallafall Olle som får det nya rummet.

Jag är trött, trött och trött just nu. Fast barnen sover hela nätter (Alice behöver en ramsa eller två vissa nätter) och jag väcker dom vid 07:30. Det vore lyx att bara låta dom sova vidare och stänga av väckar klockan och snooza lite. Men då blir det väl senare kvällar också. Tiden när dom somnat behövs om man ska kunna måla eller fixa med nått där det inte är passande med nån som ålar fram i 120 eller andra små klåfingriga fingrar.

Så här sött sitter Alice när John Blund börjar smyga sig på...

Är jag inte söt ?

Andra kalasfirare!

Här kommer några till som ville fira vår tvååring!


Sysslingen


Kompisen


Kusinen


Syrran

Olle på sin födeseldag!

Försenade- japp. Jag vet. Fullt upp!



Paketöppning! Olle, jag S, Alice och morbror J.


Förväntansfull på ljusutblåset!


Åt upp hela biten...

Vad är det för en dag??

Är det en vanlig dag?? Nej det är farmors födelsedag. Hurra hurra hurra!

Vi har varit till farmor och firat. Hon fick en annanas, ett nät apelsiner och ett nät citroner.
Sen efter en halvtimma fick hon ytterligare ett paket med en råsaftcentrifug. Nu ska det göras juice! Så gott!!

Olle och Alice fick träffa M´s kusiner. Olle ärvde pojken M´s gamla ambulans. Den kanske snart tappar ett batteri eller två. Eller också får vi alla så nedsatt hörsel att vi inte längre tycker den låter så högt... Men tanken var ju god. Fick jätte fina kläder också. Får modella nån dag så ni får se! Tack snälla farbror P, S och M (och fru C som var hemma och jobbade)

Bilder från kalaset kommer när farmor skickat över dom. Vi glömde ju kameran...


Takarbete i det här vädret??

Laddade till tusen samlades dessa herrar igårmorse vid 8:30. Men efter bara nån halvtimmas jobb såg det ut så här...
Avbröt jobbandet och på söndagen var det dags igen. Läkt är på plats och 3 st test pannor. Gråa. Med silverplåt och stuprör. Spännande!!
Själv har jag målat tak x3. 1 gång igår kväll och 2 gånger idag. Så barnrummet är klart och hallen ska få en strykning till. Jag var INTE så bra på att INTE bli prickig... Men det var bara första målningen som slutade så där... Idag hade jag bara några prickar här och där. Måla tak- besvärliga grejer...

Tänkte att jag skulle lägga ut lite gamla nostalgiska före och efter bilder på huset. Men inte nu för nu ska jag ta ett välförtjänt bad så inte träningsvärken blir FÖR ond...



Regnet det bara öser ner...


ps. Det gick bort... :-)

Tror det är födesledag idag va??

Grattis till mammas fd arbetskamrat som är en kär bloggläsare! Hoppas du har en trevlig dag B! Kram & hälsa systern!

Stolt faster!

Faster... Det låter strängt. Så här ser vi ut, lilla Norah och jag när vi myser runt med regnet smattrandes mot fönstren.


Norah har hunnit bli 5 veckor här

Ny klänning!

Alice fick en söt klänning i samma paket som Olle fick födelsedagspresenter från min moster Y. Så här glad blev hon!!
Min moster Y´s man fyllde år i måndags och jag fick inte ens till det med att posta honom ett kort... Tänkte på det hela förra veckan men sen kom jag inte ihåg det förrens det var försent. Får skicka honom en försenad present nästa gång jag åker & handlar... Grattis K om ni är inne & kollar här!!
Och tusen tack för alla fina saker i paketet!!


När pappa är på jobbet!

Då är Olle hemma och drar lite el...


Fix, fixa fixa!

Hur mycket kan det regna på en dag??

Svar: JÄTTEMYCKET!!

Idag har det inte varit uppehåll i ens en minut. Bara regnat mer eller mindre.
Vi var ute och prommenerade morgonprommenad. Olle var jättesöt och tryckte sig mot vagnens sidovägg för att inte få allt regn i ansiktet. Sen var vi ute medans Alice sov sin 45 minuterslur. Tog en sväng i skogen och i rutschbanan. Blötte ner mina gympadojor lite lagom. Funkar på lunchturen också...

I samma veva som vi skulle gå in anlände 2 barn samt föräldrar. Den ena, min bror, skulle slipa och därmed avsluta spacklingsjobbet som pågått i tre dagar.

Samtidigt ringer min mobil och farbror H och hans tjej M meddelar att dom snart kommer och hälsar på. Sagt och gjort. Typ 3 minuter senare har min lugna förmiddag förvandlats till 5st vuxna, 1st tvåring, 1 st 17månaders samt 1st femveckors. Full fart...

12:45. Dags för båda barnen att sova. Nu regnar det ännumera om det nu var möjligt?? Mina gympadojor är nu helt plaskblöta.

14:15. Hämtar in vagnen. Öser fortfarande ner.

16:15. Alice behöver en kort lur. Tar nya skor men dom står emot vatten sämre än dom förra och hinner inte ens till brevlådan innan mina stumpor går att vrida ur... Är ute en dryg halvtimma...

Avslutar med att baka kikärtsbröd samt viker en hel massa tvätt och polerar upp badrummet så till och med M ser att det blänker...

Summa av dagen:
Köp ett par stövlar som inte är 2 nr för stora så kanske man kan använda dom en sån här dag...


Stöld??

Igårkväll knackade grannen på dörren för att höra om vi sett eller hört någor om deras stulna Grythyttanbord i ek som dom ärvt av en släkting. När jag öppnade för den hemkomne semesterfiraren i huset närmast oss frågade jag om han observerat att vi ¨lånat¨ ett bord som stod ute i deras trädgård. (Dom var på semster och vi skulle ha 2årskalas)
 -Mm, jag såg det på vägen hit...svarade grannen. Synd bara att jag hann polisanmäla det, sa han sen. Men det går ju att ta tillbaka...

Typiskt!!
Vi som satt ute i trädgården vid 5-tiden och konstaterade att ingen av oss hade orkat bära tillbaks bordet som vi lånat utan lov...
Men grannen var nöjd och glad över sitt fynd i trädgården och svamlade nått om internationella ligor som specialiserat sig på fina utemöbler. Tur då, att vi ¨vaktade¨ hans bord...

När jag gick ut vid 21:30 för att plocka in tvätten ropade jag över och frågade om han var arg på oss, men han var bara glad att bordet hittat hem igen...

Vi känner oss jättedumma....

Fixa o dona!

0-1cff079e1b9c1a4c3b451e59709010b2.png

Fixa o dona! Prövar målarens grejer... Imorgon kan vi måla eller lägga golv. Wow! Vilken ordning är bäst tro?


Livet är en fest!

0-1ad7947a7e1f383e0c89789434ebf65f.png

Livet är en fest! Massor med smultron i skogskanten. Mmm. Då var tvåårskalaset avslutat. Spacklingen påbörjad idag. Läge att bestämma vem som ska ha rummet! Kusin Sebbe är i stan o håller låda. Vi blir helt slut av hans energi... Lilla Norah fick ett bad när hon var här idag. Mysigt. Hon är SÅ liten fast hon är 5 veckor. Pytteliten!


Glada hälsningar

0-6ea463fb7389bd94eb63d18c3fc6a259.png

Glada hälsningar från middagsbordet. Dax för frukt!


Bubbel!

635ad34cc2ccb4b94631d5af2c1404f2.png

Bubbel!


God förmiddag!

0-115c326d5e2ab7fd575cbf99a5492999.png

God förmiddag! Fredag idag. På söndag kommer spacklar-brorsan till stan. Då ska alltså alla väggar o tak vara klara. Och det är dom snart. Blir ju lagom varmt i holken vid 16:30 när M kommer hem. Solen gassar från alla håll och 30 grader i skuggan. Ingen bra kombination... Idag har vi några moln. Skönt. Trevlig helg. Kanske kommer vi ses när Olle ska fylla 2 på söndag? Det visar sig...


Bilden som vann!

Här kommer bilden som vann. Jag skickade in en sommarbild för typ 2 veckor sen. Då var det minsann ingen sommar. Så jag tog en bild från förra sommaren. Så här såg han ut då!


Oj, vad tiden har gått fort...

Jag vann! Jiho!

0-7fed063a9f5cf80ac052b48f61fc53c3.png

Jag vann! Jiho! Jag har vunnit 500kr i en tävling med bästa sommarbilden. Olle i poolen från förra året skickade jag in. Och idag kom checkar på posten. Får se om Olle blir Pampers nya reklamansikte snart... :-)


God eftermiddag!

59119a020fe8ed2bc1da83d2666ce9ea.png

God eftermiddag! Spralliga o glada efter middagsluren. Nu regnar det. Skönt!


Aj aj!

46480385cc0f80d90f57690aa8ff127c.png

Aj aj! Allt krypande har gett Alice illröda tår. Nästan blåsor. Måste ha strumpor i värmen så det får lugna sig... Inte lätt när man ska framåt hela tiden. Stående hunden är lilla damens favorit yogaställning! Vov vov!


För varmt...

4d87bc2300af142cc4547cbe3e98a0c2.png

För varmt... Jag vet. Man ska inte klaga... Men att vara på en asfalterad lekplats med ett barn som vill leka i full sol går inte idag! Vi åkte hem till morfar o poolen istället! Olle bjuder Alice på ett smakprov av termometern...


RSS 2.0