Redo för bad!

584f55a325ebcd440639475f7f6707e3.png

Redo för bad! Har packat badkläder så vi ska komma iväg så fort som möjligt imorgon. Olle har tagit på sig sin lilla väska och har hoppat upp på traktorn och brummar för fullt!


Mamma! Tvätten!!

7d503d8ebc4ee41d7914ec1298da18b0.png

Mamma! Olle ropar och suckar. Mamma har glömt tvätten i maskinen. Det fixar Olle!! Kastar ur all tvätt med väldig fart! Tur jag har min hjälpreda!


Bilder!!


Olle spanar efter hunden Harry när vi tankar...


Hej hej!!


Somnade i bilen på väg hem från badet...

Gung gung!

Toksyrran gungar!!



Hunden Harry!

Det händer att vi åker till däckverkstaden fast vi inte behöver laga nån punka... Det är för att Olle önskat sig ett besök till denna hund. Hunden Harry och hans kompis Bruno.
Om man inte har tid att stanna och gå in på verkstaden kan man åka förbi och spana i fönstret. Antingen sitter han vakt eller också ligger han raklång, utsträckt i fönstret och sussar gott.
Vov vov!!



Handlar själv!

5b8214eb86085c1f588c4f5eb6f3bf43.png

Handlar själv!


Kusinbus på hög nivå!!

30dc28850268c548b72a5da40a1c7662.png

Kusinbus på hög nivå!!


Kalaspaus!

13d43544bd7ce6d806dc368303248947.png

Kalaspaus! På beachvolleyplanen kan man gräva stora hål... Är på kalas hos mormor men det behövdes lite utevistelse!


Perfekt!

Jag kom på den perfekta presenten till mamma! En spikmatta!
Testade de lite. Kändes varmt och skönt. Måste nog prova mer en annan dag. Kanske ska man investera i en själv också?? Hade inga problem med att det gjorde ont... Det var behagligt direkt!


En Shaktimatta blev det!


Buu!!

Skrämmer pappa med sitt hemgjorda spöke...

Bli inte FÖR rädda nu... Det är lite höga ljud... :-)



Vink vink mormor!

Skickar en film till födelsedagsmormor!




Vad är det för en dag??

Är det en vanlig dag?? Nej, det är mormors födelsedag - HURRA HURRA HURRA!!!!

Grattis bästaste mormor. VI tycker om dig!!! Puss och kram!



Det är även kebabtallrikensdag hemma hos oss idag... Jag, morfar och barnen har varit och badat på fm. Köpte med mat... Olle åt kebabtallrik med mig.
Det lät så här: MMMMMMMMMMMMMM.
Tills jag skriker - ÄR DET GOTT?? då tar han en bråkdels sekundpaus och svarar på min fråga:-mm.
Fortsätter tuggandet: MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM.
Man hör inte vad man tänker vid matbordet idag... Kul att han gillar mat...

Sen läste Olle och morfar Brandbilsboken och Olle provade morfars glasögon. Han är SÅ söt i dom... :-)

Nu sover dom sött i vagnen och morfar har åkt hem o vilat middag (kan jag gissa) Skulle jag också behöva. Alice var vaken ett par gånger i natt. Tror hon drömmer, somnar om direkt efter ramsa men jag väcks ju när hon skriker till... Jaja, sova kan man ju göra nån annan gång. Ska passa på att klippa gräset när det så så fint väder i eftermiddag!!

Helgen närmar sig...

... och med den kommer kusinerna. Virvelvinden och lilla knubbisen... Haha. Dom små liven. Ska bli kul att ses!!

Öppna förskolorna i vårt område är populära och nu kan vi besöka förmiddagsaktiviteter måndag, onsdag och fredag. Eftermiddag tisdag o torsdag. Det är verkligen lyx!! Vi träffade en familj i helgen som hade en 15timmarsplats för sin treåring på dagis. Han skulle lämnas 8 och hämtas 11. Frukost serverades 07:30 och lunchen EFTER 11. VÄREDLÖST VA??? Detta resulterade i att dom var på dagis först vid niotiden. Tidigare är svårt att lyckas med om man har en tremånaders och en treåring som ska äta frukost och få på sig kläder. Stressa hem för att äta mat direkt. Inte kul!!

Vi funderar fram och tillbaka på om Olle skulle trivas bra på dagis... Men då skulle jag och Alice iallafall besöka nån förskola på fm för att hon behöver det sociala umgänget. Då kan han ju lika gärna vara med oss o träffa andra barn så slipper jag stressa o lämna vid olika ställen. Det måste ju ändå vara det bästa just nu... Eller??

Idag har vi harit på vår tredje öppna förskola för denna vecka. När vi åkte därifrån ropar han ¨mera¨ från baksätet. ¨Mera leka med barnen¨-undrar jag. MM- svarar han då. KUL att han gillar det!!
När M kommit hem idag kom även mormor och morfar förbi. Hade köpt SUPERFINA kläder från PoP. Merinoull underställ till Olle och klänning och cardigan till Alice. Bilder kommer när hon har dom på sig! TACK!
Barnen var ute med mormor o morfar. M och jag var inne o fixade. Dammsög, moppade, plockade upp allt som fanns på ¨fel¨plats, lagade 5 matlådor till Alice, kokade fruktpuré på våra egna äpplen och päron. Lagade mat till övriga familjen samt tvättade o hängde en maskin. SEN släppte vi in barnen igen och vinkade hej då till morföräldrarna. Vilken effektivitet va?? SÅ skönt!!

När vi var hos rörmockaren sist så bad han M kolla på hans trådlösa router. När vi hade problem med vår router sist så väntade jag i ett antal veckor innan JAG gick ner i källare och lade in nya uppgifter och startade igång anslutningen igen. Idag har det skett igen. JAG fixade så lösenordet blev ¨nollat¨och nu surfar jag på det trådlösa för att testa. Funkar alldeles ypperligt. Jag är förvånand över mig själv... Fast det där med manualer och karlar har väll aldrig varit nån bra kombination???

Ärad vare gud i höjden...

19eab0f9578f12c3a2603f3fa01e8256.png

Ärad vare gud i höjden- denna har jag gjort i slöjden... Buuh! Vi har varit och haft träff med 2 trevliga mammor och deras barn på öppna förskolan som är öppen på em på tisdagar. Väldigt trevligt och en lagom utflykt!! Dessutom fick detta spöke följa med oss hem!


Väntar...

0-229290415727acd53246042cea284ab8.png

Väntar... Vi väntar på att syrrans 20 min lur ska vara över. På Biltemas parkering. Blåser och är kallt. Här bygger dom med grävmaskiner och lastbilar. Då håller sig Olle sysselsatt iallafall!


Min färg vann!

5c2deb3371b7d771133627820935d6f9.png

Min färg vann! I morgon kommer fasadkillarna! Och vi har fått två färgprover på större bitar. Både jag och M gillar mitt val bäst! Fast jag vill ha den mörkare ändå... Får be om färgproverna igen. Ställningsbyggarna lämnade en massa skruvar och muttrar som barnen spanar in! Det är höstigt ute nu... Burr!!


Ögonproblem...

...Brukar du också få vatten i ögonen när du ligger ner i badet på rygg?? Olle testade några gånger tills han kom på den brillianta iddén att lägga mammas Dermalogica-rengöringsduk som skydd... Då ser man ut så här i badet!





Piff och Puff

Eller Bill och Bull. Välj själva. Olle och rörmockarens barnbarn...


M till vänster. Olle till höger...

Övningsköra!

Tänk när man ska övningsköra med de små liven. Alice har redan börjat!


Gud så bra...

...jag är. Då syftar jag ingenting på det där kyrkovalet. Har inte satt mig in i det och har inte sett till valsedlarna på länge så jag tror dom åkt till återvinningen. Inte röstat med andra ord...

Nix- det som är så bra är att jag kan fixa egna slingor. På mig själv. Väldigt praktiskt när man kommer på på lördagskvällen vid 21:30 att man vill ha ett gäng nya. Så fick det bli. Sen tog jag ett bad. Scrubbade mig ordentligt. Filade fötter, målade naglar på både händer o fötter, spray-tannade mig, gjorde inpackning. Total makeover med andra ord. Och så trevlig man känner sig efteråt! Lovely!

Helgen har bestått av trevliga besök och slappande. Jag åkte över till mormor o morfar i lördags. M var hemma o rörmockade. Handukstorken funkar!! Kors i taket.
Golvvärmen till utbygget likaså. Fast behöver kompletteras med en pump.
Jag sov middag i 2(!) timmar och vilade mig så mycket det bara gick med min onda rygg.

Söndagen blev toppenfin och vi hade trevligt besök av familjen L. En 3 månaders pojke och hans storebror på 3 år. Olle och M lekte med ALLA Olles traktorer och bilar!

Undrar om det kommer några byggare imorgon??
Det börjar bli dags att välja färg nu... Fortfarande inte gjort... Haha!
Hörs!


Nya plattången levererades supersnabbt (beställd på måndagskvällen och i brevlådan på onsdagen)och funkar fin fint!! Ett kap!


Lägger golv hos mormor o morfar!

Extrasäng?

0-6851cfed4395c4353a810a7f698af6e9.png

Extrasäng? I våra nya garderober kan man förvara 9månaders och 2åringar. Perfekt. Då vet vi vart vi har dom...


Chokladmousse!

0-1d8907b142412ea6a455a19afd802f7c.png

Chokladmousse! Efterrätt på fredagskvällen. Lycka!! Mamman i hushållet har tokont i ryggen. Typ ryggskott. Vilat 2 timmar på em, får ta en lugn helg...


Paus!

0-768e1014e35d9a837ce517c29952e588.png

Paus! Pusspaus med syrran! Dom gör mig glad! Olle har blivit en riktig gosegris och vill pussas och ligga i soffan på fluffiga kuddar och läsa böcker. Helt okej för mig... :-)


Äntligen fredag!

0-a9c07818e88630d05ad3422e24ec22.png

Äntligen fredag! Oj så snabbt veckorna går fast man är hemmamamma. Vi är ute och ska plantera lökar. Många lökar. Fast jag kan inte bestämma var jag vill ha blomsterprakten. Så vi går runt och letar efter det perfekta stället en stund till... Röda och gula tulpaner, vita anemoner. Dom får sitta i en samling. Sen har jag 3 påsar alliumlökar och 3 påsar miniiris i blandade färger. Kanske intill den kommande uteplatsen?? Men var exakt slutar den då? Får rådgöra med M...


En tanke...

12d4b6b82d0282624fb8afbc6266ad70.png

En tanke... till min mormor o morfar som fått fina höstblommor! Saknar er!!


Just ja...

0-2fc3d21b5e8549d7db53fa6430d79f58.png

Just ja... Tror inte jag la in nån bild från dagen då hon skallade skottkärran. Bara lite lerig... Puss på dig Alice!


Var är ni?

4199488a30aa8f416de7bf747e95991d.png

Var är ni? Ställningen är färdig sen i helgen. Men inga byggare här ännu... Vi väntar o väntar. Idag har det varit många inlägg. Gratis mms idag... Det går snabbt o smidigt att mobilblogga. Men bilderna är ju inte så bra kvalité på... Behöver verkligen en bättre mobil! Nu är det natti natti. Sov gott!!


Obehagligt...

...som bara den.
JAg har ju tidigare tipsat om denna tjej som tar SÅ fina bilder och är SÅ kreativ. Nu har hon upplevt något som man inte vill uppleva. Fast hon var ju ¨rätt¨person på rätt plats på nått konstigt sätt. Läs om vad som hände här.

Usch... Fast hon skriver så fint...


Wow!

0dceb78be3127c16da01027deaf74776.png

Wow! Paradiset för en traktorintresserad tvååring!


Nej...

0-1b8f73d0de669de25c2dfd0347c20e4f.png

Nej... Det är inte morfar som ni ser på bilden. Vi har åkt hemåt men stannade till vid skolan för det var SÅ många traktorer här. Ett gång lamor också!


Mellis!

0-6fb9905492dfa6b5488cb82e8193aef9.png

Mellis! Morfar han kan göra goda mackor minsann! Limpa med falukorv. Inte så dumt...


En bjässe!

7cf48701a63f9659006f2aa359f364b9.png

En bjässe! Tjocka ben och lång kropp. Kan den bitas??


Varför?

0-54a000f28532875fe0412521f7377e74.png

Varför? Behövs ingen dubbelvagn när barnen kan ligga så här!


Mmm! Och när man inte spanar kan m

0-7736aed6dae9e3a61f71c3710d259200.png

Mmm! Och när man inte spanar kan man ju äta upp en sko...


En till spanare...

3f2633e6f39a8e163836c1ee808aacc6.png

En till spanare...


Konstig maskin...

12b846664a459e222230588665b5d248.png

Konstig maskin... Är och kollar på vägarbetet!


Spanar!

63e114f93878d6ad5cef4da8be2cb840.png

Spanar!


Borta!

-445f9a187aacac1ca95283e8efc213f.png

Borta! Nu gick alla barnen tillbaka till dagis. Hela lekrummet för oss själva! Här ska lekas!!


Kaninvakt...

10e7891d17d5783d9986c4d85d721730.png

Kaninvakt... Jag har ansvaret för denna kaninflicka. Kaninis heter hon. Olle snor bilar från 4 och 5 åringarna. Dom tycker Olle är mystisk... Haha!


På väg!

0-4d78d29871b2bd64ffa6a6f5ffe5a5f0.png

På väg! Öppen förskola på fm. Kanske till morfar på em o kolla in asfaltsläggning.


Mycket händer...

...men igen uppdaterar.
Vill delge er två superbra recept. Ett på ett kikärtsbröd som nyttigt och gott. Det andra på hemmagjord pizzadeg som man kör i matberedaren. Så smidigt! Men det finns ingen tid att skriva ner en massa ingredienser just nu!!

Morfar har haft bilen inlämnad eftersom han blev en bakruta fattigare på helgens rallytävling. (inte rallybilen utan hans privata bil) Vi hämtade upp honom och han var här i några timmar för att sedan hämta tillbaks bilen. Vi testade hans nyinköpta lövblås som även kan suga. Den var cool och funkade väldigt bra fast det var blött igräset. Blåste både på gruset och i gräset. Inget krattande i år alltså.  Sen har jag och barnen sorterat sopor. Källsorterat. Det heter käll för att vi har HELA källaren full... Men inte nu längre. Olle hade med sig en stege som han stog på och kastade ner papperskartonger ifrån. Så sött va??

Igår var vi åter på öppenförskola på det där lugna stället där man INTE får en massa förkylingar och magsjukor. Kollade med grannen och hennes 8 veckors om dom ville hänga på och det gjorde dom. Jag bjöd över dom till oss på eftermiddagen och prackade på lilla S några urvuxta Alice kläder. Idag kom dom över med en superfin bukett med blommor. 



Andra saker som hänt:
Sanerat soffan. M somnade med en kaffekopp full med kaffe i soffan. Tur den inte är vit utan brun...

Alice går utmed möbler och puttar stolar och vagnar framför sig. Kan vinka också.

Olle har gjort sin första bondsnor på eget intiativ. Härmade morfar innan vi skulle hoppa in i bilen. Han skulle INTE in i sin stol och jag trodde han sett nått djur i gruset eller nått. Men icke. Han skulle bara blåsa lite med näsa åt samma håll som morfar just gjort... Gud som vi skattade åt den lilla rackaren.

Jag har beställt en plattång. Den gamla var inte effektiv och dessutom glapp. M skulle laga men den ligger sönderskruvad sedan en vecka tillbaks. 
Är så nyfiken på hur den  nya funkar. Det blev en Ga.Ma Cp1 Ceramic Ion Iron. Klar att användas på 2 sek. Wow!! Liten och smidig!! (bra, då kan jag snart visa mig ute igen)


Hej hej Olle!

0-7b52e3cf12e5ab681eef639396078940.png

Hej hej Olle! Vi har flytt byggarbetsplatsen och är hemma hos familjen W och äter paj. Smaskens!!


Shoppat! Nu igen...

6bc38969323eb35d03925f0fc472a8ed.png

Shoppat! Nu igen. Vindtät fleecejacka åt Alice från Kappahl. Kostade 130 kr (PoP tar 445 kr för sina) Olle har en blå som hållt sig superfin utan noppor! Köpte även vindmössor från PoP. Sen har vi köpt mera garderobsinredning från Ikea. Där gick det ner lite köttbullar och glass. Nu tända ljus och fixa med garderoberna. I morse dök ett par nya ställningsbyggare från Piteå upp. Dom hade fått klagomål från facket som sett vår ställning och skulle bygga lite extra räcken o pinnar på den. Dom kom in o drack kaffe. Sen undrade dom om dom kunde plocka lite frukt i trädgården för hemma hos dom blev det aldrig några plommon eller äpplen klara... Haha. Dom var roliga o Olle spanade in dom med stora ögon. :-)


Fredagsbad! Vad gör ni?

25e9b2bd141068a936715119c6a27985.png

Fredagsbad! Vad gör ni denna fredagskväll? Lämna gärna en kommentar!


Vill äta upp dig Kronblom!

64bcc0979c586d286fdfc881c421ca61.png

Vill äta upp dig Kronblom! Perfekt väder. Sol men lite svalt. Hoppas helgen blir lika fin. Denna vecka har gått rekordsnabbt trots att barnen fortfarande har lite snuva kvar och vi stannat hemma från aktiviteter 2 hela veckor nu. Men nästa vecka ska vi nog vara smittofria! Trevlig helg!!


Vem har gjort detta?

0-7ef29a37242c19b2d9d7b203435df799.png

Vem har gjort detta? Vi är hos morfar och kollar in nya väggen bakom kaminen. Nån hade lagat upp murstocken med massonit. Bitarna var förkolnade. Tur dom INTE tagit eld. Smart tänkt...


Wow vilken maskin!

331233b97a08df514c010bb49a5111dd.png

Wow vilken maskin! Han pekar på sig själv och på trappan upp till hytten på skördetröskan. Vill köra!! Bara titta,säger mamma...


Mmm mormors sminkväska!

4ec056b721981f7b21c3eed9fb6db7c5.png

Mmm mormors sminkväska! Här kan man hitta fina bra-att-ha saker.


Vill vinna!

Surfade runt och hittade en söt utlottning. På en mus som heter Alice...

Så här ser hon ut:



Om du också vill vinna kan du besöka sidan här!


Här händer det grejer!

0-21b14cc7451c22dbebb9ba59103ed251.png

Här händer det grejer! Ställningsbyggarna har varit här sen straxt efter 7. Dom bygger o bygger. Vi har varit till hunden Harry och köpt en slang till skottkärran. Morfar är här och hjälper till med däckbyte på både dubbelvagn o skottkärran. Nu blir det farfars egenfångade gös. Mmm!


Grattis!

-2329b58c975a7d110188fc043d78da1.png

Grattis! Mormor OCH farmor har namnsdag och vi gratulerar! Här har Olle lite toapappersutrullning. Inte okej för mamma... : -)


Tack farmor!

4e0517d07273ade95aa57167260ce0ff.png

Tack farmor! Så här fina kläder kom farmor med idag. Perfekta i storlek och så söta! Mormor och morfar köper också mycket fint till Olle o Alice. Tror halva deras garderober är köpta av dom... Tur dom har så bra smak! Idag har ställningen anlänt. Imorgon kommer dom som ska bygga upp den. Olle spanar i fönstret. Oväntat va??


Pratar i telefon...

med morfar. Eller ¨dä¨ som Olle kallar honom. Pekar på hakan för att visa vad pappa gör. Han rakar sig. Morfar frågar och Olle svarar ¨ja eller ¨nej¨ och säger ibland vissa andra ord men dom är inte jättemånga... Men han lyssnar intensivt och vill ringa ofta...
Sen säger han ¨hej då¨ och viker ihop telefonen. Inte illa för att vara nyss fyllda två...



Puss vid brödhyllan.

587c72b312c5076ba9b8d7e66185f272.png

Puss vid brödhyllan. Nu kunde han inte sitta still längre. Ville ställa sig upp. För att ge syrran en puss på huvudet!


En bjärn i affären.

763018b0bdfe76429b56f354ac63cae6.png

En bjärn i affären. Som äter knäckebröd... Coolt... Vi behöver inte åka på zoo... Räcker med Coop...


Shoppat!!

0-49ea69d73ce60aa752f684e179150711.png

Shoppat!! Allt kompis M säger är bra är bra! Nu var det overaller och regnkläder som behövde inhandlas. Då ringer man trebarnsmamman och frågar vad man ska ha. Hon är kräsen och hennes barn aktiva. Dom har prövat en del saker. Perfekt va? Vagnar, kläder eller blistolar. Hon kan allt... Tack M! Idag blev det Didrisons Boardman fleecefodrade regnkläder. Ett till dom var. 1000 spänn fattigare. Förhoppningsvis 2 barn torrare än de senaste dagarna. Alice ålar sig fram överallt och suger åt sig som en svamp... Men inte längre. Mera kyla välkomnas!! Här ska testas!!


Skogsprommenad...

... från förra förra veckan. Har inte tid att blogg så mycket som jag skulle önska... Tar en hel del bilder med den bättre av kameran och M har ny mobil med bra kamera i så det är ju bara att blåtanda över till datorn. Men så finns det ju en del annat att sysselsätta sig med som tvåbarnsmamma... Tvätta, städa, diska, byta blöjor, vika tvätt, påta i trädgården, plantera lökar, plocka upp leksaker, laga mat, handla, sova osv...


Morfar har jobbet som chaffis av dubbelekipaget!

Full fart! Den här vägen tar vi!!

Fin utsikt!

Vad är det han spanar på??

Just det! En STOR grävmaskin!!


Undrar nån vart Alice var??
Hon sov i vagnen. Annars kan det lätt sluta så här...

Taskigt... Jag som ville äta upp HELA skogen. Får bli en annan gång då...


ps. Igår skallade hon skottkärran. Slog upp ett jack vid ögat på ett par mm. Lerig och blöt. Hade haft geggamojjafest i Olles skottkärra. Sen bara tokskallade hon den. Bilder finns. Men inte mera tid. Dags att väcka Olle. Alice får en halvtimmas sömn till... Hörs!!

Fredag!

-7a7f05f70bbf706d265652d272a745b.png

Fredag! Oj vad det blåser!! Är ute men det blir inte nån flera timmars historia idag inte. Hu! Alice plockar taklök som jag borde plantera i nya rabatten. Ikväll visas Mamma Mia på tv! Om man har kanal +, och det har vi! Hoppsan, nu välte dom en hel hink vatten över sig. Bäst att kolla så det inte kom innanför kläderna. Trevlig helg!!


Dagens picnickorg!

-fdb500246da7749cad7f5fb18bd510f.png

Dagens picnickorg! Fylld med svamp! Bra skörd för att bara gått skogsrundan bakom oss!!


Dagens picnic!

2dcd450849aa271ac43110cd1264af6c.png

Dagens picnic! Med flagga,muggar, giraff och en termos har Olle dukat upp fika i Alice rum. Regnet öser ner och snart är det dags för middagslur i vagnen. Pappa är hemma o är sjuk. Då piggar det ju upp med lite låtsas fika!!


En härlig dusch??

-47f9b7a14a31e6b2e806c8af8cf88db.png

En härlig dusch?? Om man gillar sällskap av långbenta varelser... Och då menar jag INTE min sambo utan dessa gigantiska spindlar som alltid gästar oss så här års!


God morgonbus!

16eb4d18c3dd0e73b0cd427c7afce4c6.png

God morgonbus! När Olle blir väckt vill han att Alice ska busa i hans säng. Som dom busar! Tumlar runt, kramas och pussas. Olle är kvar i sin säng ca 10 minuter och njuter varje morgon! Båda barnen har sovit som stockar och snuvan nästan obefintlig. Jättebra!! Kanske en tur till flygplatsen idag då! Vill pröva storlekar på vattentäta overaller också. Kanske hinner det på vägen... Sen köper jag dom på nätet. Billigt!! Kram på er!


RSS 2.0