Kalvfrikadeller!

Lady och lufsens spaghetti med kalvfrikadeller i tomatsås och citronslungad blomkål
1. Riv 1 gul lök grovt på rivjärn. Fräs hälften av löken mjuk i 2 msk olja i en kastrull eller
traktörpanna (resterande lök blandas med kalvfärsen). Tillsätt 400 g passerade tomater, 1 dl
vatten, 1 msk tomatpuré, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar och 2 tsk honung. Tvätta och finriv
skalet från 1 liten citron (endast det yttersta gula, det vita smakar beskt) och häll ner i
tomatsåsen och låt den småputtra under lock.
2. Blanda 500 g kalvfärs med riven lök, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 msk olja och 1 dl
vatten eller mjölk.
3. orma till cirka 20 frikadeller. Lägg försiktigt ner dem tätt i den kokande tomatsåsen. Låt dem koka
cirka 10-15 minuter. Lägg ner 65 g kalamataoliver (½ burk) de sista fem minuterna.
4. Koka 4 portioner spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
5. kär 1 blomkålshuvud i små buketter och koka dem cirka 3 minuter i lättsaltat vatten. (Vill någon
hellre ha rå blomkål, spar några buketter vid sidan om!). Pressa saften från 1 citron och blanda
med 1 msk olja och ½ msk honung. Häll citronoljan över de lättkokta eller råa
blomkålsbuketterna.Lady och lufsens spaghetti med kalvfrikadeller i tomatsås och citronslungad blomkål
1. Riv 1 gul lök grovt på rivjärn. Fräs hälften av löken mjuk i 2 msk olja i en kastrull eller
traktörpanna (resterande lök blandas med kalvfärsen). Tillsätt 400 g passerade tomater, 1 dl
vatten, 1 msk tomatpuré, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar och 2 tsk honung. Tvätta och finriv
skalet från 1 liten citron (endast det yttersta gula, det vita smakar beskt) och häll ner i
tomatsåsen och låt den småputtra under lock.
2. Blanda 500 g kalvfärs med riven lök, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 msk olja och 1 dl
vatten eller mjölk.
3. orma till cirka 20 frikadeller. Lägg försiktigt ner dem tätt i den kokande tomatsåsen. Låt dem koka
cirka 10-15 minuter. Lägg ner 65 g kalamataoliver (½ burk) de sista fem minuterna.
4. Koka 4 portioner spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
5. kär 1 blomkålshuvud i små buketter och koka dem cirka 3 minuter i lättsaltat vatten. (Vill någon
hellre ha rå blomkål, spar några buketter vid sidan om!). Pressa saften från 1 citron och blanda
med 1 msk olja och ½ msk honung. Häll citronoljan över de lättkokta eller råa
blomkålsbuketterna.
Delger er ett supergott pasta recept!

Lady och lufsens spaghetti med kalvfrikadeller i tomatsås och citronslungad blomkål

1. Riv 1 gul lök grovt på rivjärn. Fräs hälften av löken mjuk i 2 msk olja i en kastrull eller
traktörpanna (resterande lök blandas med kalvfärsen). Tillsätt 400 g passerade tomater, 1 dl
vatten, 1 msk tomatpuré, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar och 2 tsk honung. Tvätta och finriv
skalet från 1 liten citron (endast det yttersta gula, det vita smakar beskt) och häll ner i
tomatsåsen och låt den småputtra under lock.

2. Blanda 500 g kalvfärs med riven lök, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 msk olja och 1 dl
vatten eller mjölk.

3. Forma till cirka 20 frikadeller. Lägg försiktigt ner dem tätt i den kokande tomatsåsen. Låt dem koka
cirka 10-15 minuter. Lägg ner 65 g kalamataoliver (½ burk) de sista fem minuterna.

4. Koka 4 portioner spaghetti enligt anvisning på förpackningen.

5. Skär 1 blomkålshuvud i små buketter och koka dem cirka 3 minuter i lättsaltat vatten. (Vill någon
hellre ha rå blomkål, spar några buketter vid sidan om!). Pressa saften från 1 citron och blanda
med 1 msk olja och ½ msk honung. Häll citronoljan över de lättkokta eller råa
blomkålsbuketterna.

Supergott!!

Ha en trevlig helg!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0