Herman-hur mår du??

Olle och jag sköter om Herman.
För er som missat vad en Herman-kaka är kommer här en liten förklaring...

Herman är en kakdeg som man får av en vän. Eller ovän...
Man rör, matar den med olika tillbehör olika dagar för att tillslut äta upp honom.
Innan man gräddar den, delar man smeten, och ger bort till andra som vill ha en alldeles egen bubblandes Herman i sitt kök.

Idag och imorgon ska han bara röras om några gånger om dagen. På lördag ska han matas med mjölk, mjöl och socker. Inte förrens dag 10 (vi fick honom i onsdags) ska han gräddas. Det är då choklad, nötter och äpplen och div andra ingredienser ska i.

Tänk om han slutar bubbla. Är jag en usel husmor då?? Är det nån som någonsin lyckats med att döda en sån här kaka?? Och hur nyttigt är det att ha en kakdeg stående i rumstemperatur i flera dagar och sedan dela den och ge bort en svätt gammal kaka till nån annan?? En del av smeten i denna kaka måste ju vara fruktansvärt gammal... Vågar man smaka den sen????


Kommentarer
Postat av: Marion

Ja Herman kan ju vara flera år!!!!!Synd att vi br så långt bort,jag skulle ochså vilja ha en bit.Går att skicka kanske????

2009-11-26 @ 22:36:27
URL: http://http://majongsans.blogg.se/
Postat av: Marion

Ja Herman kan ju vara flera år!!!!!Synd att vi bor så långt bort,jag skulle ochså vilja ha en bit.Går att skicka kanske????

2009-11-26 @ 22:56:26
URL: http://http://majongsans.blogg.se/
Postat av: Eline

För att lugna dig lite i dessa svintider så var det en väns mamma som gjorde "moderdegen" av Herman. Sen har har varit hos två av mina vänner och så TVå gånger hos mig :)



Tyckte han var så gó så behöll en deg själv sist. Nu är frysen full med både bakade och obakade Hermannar :-O

2009-11-27 @ 14:26:47
URL: http://eleline.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0